محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828707081
«خودرو» بر سر سه راهی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: «خودرو» بر سر سه راهی تهران - ایرنا - کاهش قیمت، افزایش صادرات و فروش به روش اقساطی یا لیزینگ سه مسیر اصلی است که به منظور تدوین استراتژی آتی و ایجاد تعادل نسبی بین عرضه و تقاضا در برابر خودروسازان قرار دارد.
رشد 73 درصدی تولید خودرو و افزایش 185 درصدی واردات آن در 5 ماه نخست سال، اگرچه نشان از حرکت بزرگ بخش عرضه و درنتیجه خروج این صنعت از رکود دارد، ولی به نظر می رسد تقاضای داخلی از توانایی لازم برای جذب این افزایش تولید برخوردار نیست و به ناچار تولیدکنندگان باید راهکار جدیدی برای فروش محصولات خود به بازار بیابند.
به گزارش دنیای اقتصاد، کاهش قیمت، افزایش صادرات و فروش به روش اقساطی یا لیزینگ سه مسیر اصلی است که به منظور تدوین استراتژی آتی و ایجاد تعادل نسبی بین عرضه و تقاضا در برابر خودروسازان قرار دارد. تورم داخلی، سیاست کاهش قیمت ها را در طولانی مدت، تقریبا غیر ممکن ساخته و امکان اعمال آن را فقط در کوتاه مدت و آن هم به میزان ناچیز میسر می سازد. صادرات هم اگرچه در بلندمدت می تواند مزیت نسبی بزرگی برای خودروسازان محسوب شود، ولی وجود رقابت شدید در بازارهای جهانی و مشکلات مربوط به تحریم، اتکا به این راه حل را در کوتاه مدت بسیار دشوار می سازد. به این ترتیب تکیه به فروش اقساطی یا لیزینگ تنها قایق نجات خودروسازی برای عبور از این مرحله بحرانی است. مسیری که در تمام کشورهای پیشرفته برای فروش خودرو به کار می رود و از آن طریق مصرف کنندگان می توانند ازطریق درآمدهای آتی، مصرف فعلی را امکان پذیر سازند.
وقتی افزایش تولید، دغدغه خودروسازان می شود
بنابر آخرین آمار منتشره، تولید انواع خودرو (به خصوص سواری ها) در کشور طی سال جاری در مسیر رشد قرار گرفته و از آن سو قیمت ها نیز روندی نزولی را در بازار به خود گرفته اند و این نشان می دهد که خودروسازان با عبور از بحران، به تدریج در حال بازگشت به روزهای خوب خود هستند.
این در شرایطی است که به نظر می رسد با توجه به بلاتکلیفی بازار و یکسره نشدن ماجرای قیمت گذاری، این «رشد» چندان هم مایه خشنودی نیست و حتی به نوعی قابلیت تبدیل شدن به دغدغه ای برای خودروسازان را نیز دارد.
در واقع، با وجود آنکه صعودی شدن تولید توانسته و می تواند به کاهش هزینه های سربار انجامیده و همچنین ضریب حفظ اشتغال را بالا ببرد، حالا پرسش اینجاست که آیا برای خودروهای تولیدی، مشتری وجود دارد؟
بازار خودرو ایران هم اکنون در بلاتکلیفی به سر می برد و قیمت ها آنقدر بالا رفته اند که بسیاری از مشتریان توان خرید خودرو را از دست داده و برخی هم هنوز منتظر کاهش قیمت ها هستند و از همین رو خودروسازان به راحتی قبل نمی توانند محصولات خود را بفروشند و تامین نقدینگی کنند.
طبق آمارهای موجود، قیمت خودروهای داخلی طی دو سال گذشته حدودا 5/2 برابر رشد کرده و حالا دیگر کف قیمت در بازار به 19 میلیون تومان رسیده، آن هم برای کم کیفیت ترین خودرو.
قیمت های فعلی در حالی نفس بازار خودرو را گرفته که کیفیت و خدمات پس از فروش خودروها نیز چندان رشدی را به خود نمی بینند و مردم بیش از آنکه افزایش کیفیت را احساس کنند، گرانی برایشان ملموس است. مشتریانی که تا همین دو سال پیش برای خرید خودرو صف می کشیدند و پیش فروش ها را در عرض چند ساعت پر می کردند، حالا با خرید خودرو غریبه شده اند و این موضوع از آن جهت است آنها (مشتریان) نمی توانند به راحتی، خرید خودروهایی گران و کم کیفیت را به خود بقبولانند.
از همین رو است که کارشناسان معتقدند تا وضع بازار خودرو شفاف نشود و قدرت خرید مردم افزایش نیابد، نمی توان به فروش خودروهای تولیدی امیدوار بود و طبعا اگر راهکاری برای خروج بازار از بلاتکلیفی و افزایش انگیزه و البته توان مردم برای خرید خودرو، اندیشیده نشود، هیچ بعید نیست خودروها بدون مشتری مانده و در انبارهای «جاده مخصوص» خاک بخورند.
با توجه به اوضاع فعلی، کارشناسان معتقدند که با در نظر گرفتن سه راهکار اصلی می توان تعادل را بین عرضه و تقاضا برقرار کرد و اجازه نداد که «فرصت رشد تیراژ» به «تهدید فروش نرفتن خودروها» تبدیل شود؛ این راهکارها عبارتند از: «کاهش قیمت»، «تقویت روش فروش لیزینگی» و «صادرات»؛ هرچند در کنار اینها می توان از حربه «جایگزینی خودروهای فرسوده» نیز استفاده کرد. به اعتقاد کارشناسان، اگر این راهکارها از سوی خودروسازان به کار گرفته نشوند (به خصوص راهکار لیزینگ)، آنها (شرکت های خودروساز) چاره ای جز کاهش تولید برایشان باقی نخواهد ماند و این در حالی است که پایین آوردن تولید نه به نفع خودروسازان است و نه به نفع مردم.
لیزینگ، چاره اصلی
اما در بین راهکارهای پیشنهادی، کارشناسان بیشتر به «تقویت روش های فروش لیزینگی» اصرار دارند و معتقدند اگر لیزینگ ها فعال تر شوند، انگیزه و تمایل مردم به خرید خودرو نیز افزایش خواهد یافت و در نتیجه بازار تکان خواهد خورد.
به اعتقاد کارشناسان، در دنیا نیز «صنعت لیزینگ» همچنان به عنوان روشی که امتحان خود را خوب پس داده و کارآیی زیادی در فروش خودرو دارد، مورد استفاده تولیدکنندگان قرار می گیرد و بسیاری از کالاها از جمله «خودرو»، بیشتر حجم فروش شان را مدیون این صنعت هستند.
در ایران نیز اگرچه روزگاری «لیزینگ» یکی از روش های اصلی فروش خودرو بود (سال های 84 و 85)، اما رفته رفته به دلایلی از جمله تغییرا ت نرخ بهره بانکی و همچنین بی میلی خودروسازان، لیزینگ ها به حاشیه رفتند و در نتیجه بخشی از مشتریان از خرید خودرو باز ماندند.
حالا اما، گویا خودروسازان نیز به این نتیجه رسیده اند که دوباره باید دست به دامان لیزینگ شوند، چه آنکه با روش های فعلی، چندان نمی توانند به فروش محصولات شان امیدوار باشند.
در این مورد، سعید لیلاز، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار دنیای اقتصاد می گوید که بانک ها آمادگی کامل و منابع کافی برای کمک به صنعت لیزینگ را دارند و می توانند فروش محصولات خودروسازان را به هر میزان که باشد پوشش دهند، اما مشکل اصلی اینجاست که ما هنوز ظرفیت های لیزینگ را در ایران نشناخته ایم و علاوه بر آن این صنعت را بسیار دست کم می گیریم.
وی تاکید می کند که قطعا بدون صنعت لیزینگ، بازگشت به روزهای طلایی سال 1390 ممکن نخواهد بود، روزهایی که هم تولیدات خودروسازان در اوج بود و هم فروش جریان داشت.
به اعتقاد لیلاز، برای رسیدن به تولید دو میلیون دستگاهی در سال 1395 به عنوان چشم انداز صنعت خودرو؛ راهی وجود ندارد جز تکیه بر صنعت لیزینگ. این کارشناس اقتصادی، جریان فروش خودروسازان از ابتدای امسال تا کنون را خوب ارزیابی می کند، اما در عین حال می گوید که اگر تولیدات خودروسازان تا پایان سال آینده به یک میلیون و 600 هزار دستگاه نزدیک شود، باید صنعت لیزینگ به کمک خودروسازان بیاید. گفته های لیلاز را مدیرعامل شرکت لیزینگ اقتصاد نوین نیز تایید کرده و می گوید که در حال حاضر بهترین روش برای فروش خودرو، لیزینگ است، همان طور که در دنیا نیز بیشتر تولیدکنندگان از این روش استفاده می کنند.
محمد کاظم با تاکید بر اینکه خودروسازان به روش های سنتی فروش عادت کرده و از لیزینگ ها غافل مانده اند، می افزاید که چرخه مالی موجود در صنعت لیزینگ، بهترین روش برای فروش انواع کالا از جمله خودرو است؛ به گفته وی، در فروش لیزینگی، بانک ها منابع مالی را در اختیار لیزینگ ها قرار می دهند و آنها (شرکت های لیزینگ) نیز خودرو را به مردم می فروشند و مردم هم با پرداخت اقساط مربوطه، پول بانک را دوباره به آنها برمی گردانند و این چرخه ای درست و منطقی به حساب می آید.
کاظم با اشاره به اینکه ظرفیت فروش 500 هزار دستگاه خودرو در کشور به واسطه صنعت لیزینگ، وجود دارد، تاکید می کند که در حال حاضر بانک ها منابع مالی را با بهره 28 درصد به لیزینگ ها می پردازند و سود 22 درصد به مردم می دهند و اگر خودروسازان تنها چهار درصد از قیمت خودروهای خود را به عنوان حق الزحمه به لیزینگ ها بدهند، فروش خودرو تکان خواهد خورد.
کاهش قیمت، ولی نه دستوری
دیگر راهکاری که کارشناسان از آن به عنوان کاتالیزور فروش خودرو صحبت به میان می آورند، کاهش قیمت است، البته نه به صورت دستوری و از سوی دولت و شورای رقابت، بلکه توسط خود خودروسازان.
به عبارت بهتر، از آنجاکه یکی از دلایل اصلی قهر مردم با بازار خودرو، افزایش قیمت ها است، طبعا آنها وقتی با کاهش قیمت مواجه شوند، توان و انگیزه بیشتری برای خرید خواهند داشت و بازار نیز از بلاتکلیفی خارج خواهد شد.
کارشناسان بر این باورند اگر خودروسازان همچنان به دنبال افزایش قیمت باشند و رو به ارزانی نیاورند، بخش بزرگی از مشتریان خود را از دست خواهند داد و در نتیجه تولیدشان تحت تاثیر قرار خواهد گرفت، بنابراین بهتر است به فکر پایین آوردن قیمت ها تا حد امکان باشند.
البته این کاهش قیمت قطعا با آنچه که دولت یا شورای رقابت بخواهد حکم کند، متفاوت است، چه آنکه دخالت دولت در قیمت گذاری پذیرفته نیست و تجربه نشان داده تعیین قیمت دستوری، اثر مثبتی روی بازار خودرو نداشته و نخواهد داشت. تا همین یکی دو ماه پیش، شورای رقابت در تقلا برای کنترل قیمت خودرو بود، حال آنکه افزایش تیراژ، خود به خود قیمت ها را کنترل کرده و حتی پایین آورد. با این حساب و با توجه به اینکه تیراژ خودروسازان هم اکنون در شرایط خوبی قرار دارد، این امکان پیش روی خودروسازان قرار گرفته تا با کاهش معقول قیمت یا حداقل کنترل قیمت ها، انگیزه خرید مردم را افزایش دهند.
صادرات؛ راهکاری سخت
و اما صادرات؛ راهکاری که در کنار چالش های بزرگش، کارشناسان از آن به عنوان روشی مناسب برای افزایش فروش خودروهای داخلی، یاد می کنند، به خصوص آنکه در حال حاضر همسایه غربی ایران یعنی عراق، بالقوه ترین بازار برای خودروهای ایرانی به شمار می رود.
به اعتقاد کارشناسان، صادرات در مقطع فعلی نه تنها می تواند راهکاری مناسب برای فروش خودروهای تولیدی باشد، بلکه با توجه به نرخ فعلی ارز، مزیتی بزرگ نیز برای خودروسازان خواهد بود.
این البته در حالی است که طی سال های اخیر، خودروهای ایرانی جایگاه خود را در بازارهای منطقه از دست داده اند و هم اکنون خودروسازان کشور تیراژی بسیار پایین در صادرات دارند. به اعتقاد کارشناسان، خودروهای ایرانی نتوانستند با محصولات سایر خودروسازان دنیا رقابت کنند و رفته رفته جایگاهی را که به سختی به دست آورده بودند، از دست داده و قافیه را به همتایان خارجی خود باختند.
این اتفاق در شرایطی رخ داد که قرار است مطابق استراتژی تدوین شده برای افق سال 1404، خودروسازان در آن سال سه میلیون محصول را به تولید برسانند و یک میلیون آن را صادر کنند. هرچند با توجه به شرایط حال حاضر صنعت خودرو ایران، صادرات یک میلیون دستگاهی بیشتر به رویا می ماند تا واقعیت، اما کارشناسان بر این باورند که «صادرات» باید به عنوان یکی از راه های فروش خودروهای داخلی مورد توجه قرار گیرد. به عبارت بهتر، اگر قرار به تداوم رشد تولید خودرو در کشور باشد، باید بخشی از این حجم تولید را از راه صادرات به فروش رساند؛ زیرا شرایط اجازه نمی دهد همه خودروهای تولیدی جذب بازار داخل شود.
کارشناسان البته رونق گرفتن صادرات خودروهای ایرانی را مستلزم رشد کیفیت، کاهش قیمت و همچنین ارائه خدمات پس از فروش مناسب می دانند، چه آنکه سایر خودروسازان دنیا نیز با در نظر گرفتن همین فاکتورها توانسته اند بازارهای مختلف را به اشغال درآورند. بدون تردید تا زمانی که خودروهای ایرانی نتوانند در کیفیت و قیمت و خدمات پس از فروش، با حریفان خارجی خود رقابت کنند، نباید انتظار حضور موفق آنها را در بازارهای صادراتی داشت.
اول ** 1521
22/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]
صفحات پیشنهادی
در تماسهای تلفنی مکرر با «ابراهیم الجعفری» صورت میگیرد اعلام حمایت وزرای خارجه کشورهای مختلف از عر
در تماسهای تلفنی مکرر با ابراهیم الجعفری صورت میگیرداعلام حمایت وزرای خارجه کشورهای مختلف از عراقوزرای خارجه چند کشور جهان در تماس تلفنی با وزیر خارجه جدید عراق ضمن تبریک به او آمادگی کشورشان برای حمایت امنیتی سیاسی و اقتصادی از بغداد را اعلام کردند به گزارش خبرگزاری فارس بهتردید تروریستها در اعدام «ابراهیم مهرنهاد» / برخی در جیش النصر به دنبال لاپوشانی واقعیتاند
تردید تروریستها در اعدام ابراهیم مهرنهاد برخی در جیش النصر به دنبال لاپوشانی واقعیتاندتردیدها درباره هویت حقیقی عامل ترور اصلی عبدالرئوف ریگی فرمانده گروه جیش النصر در محافل مرتبط با تروریستها علنیتر شده است سایت جهان نیوز نوشت در حالیکه پیش از این عبدالرئوف ریگی با صدور«علیاصغر خاجی» به عنوان سفیر جدید ایران راهی پکن میشود
علیاصغر خاجی به عنوان سفیر جدید ایران راهی پکن میشودمعاون سابق اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه به عنوان سفیر جدید ایران در چین و جایگزین مهدی صفری راهی پکن میشود به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس علیاصغر خاجی معاون سابق اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه به جای مهدیچگونگی قتل عبدالرئوف توسط یک جیش العدلی نفوذی/ «ابراهیم مهرنهاد» کیست؟
چگونگی قتل عبدالرئوف توسط یک جیش العدلی نفوذی ابراهیم مهرنهاد کیست باقیماندههای منفعل گروه جیش النصر اعلام کرده اند که قاتل عبدالرئوف ریگی را اعدام کردهاند سایت جهان نیوز نوشت جیش النصر با صدور بیانیه ای ابراهیم مهرنهاد عضو سابق گروهک جیش العدل را مسئول قتل عبدالرئوف معرفینگاهی به همایش دو روزه «نفس عمیق» گروههای خودجوش فرهنگی در سه راهی فرهنگ، اقتصاد و ایمان
نگاهی به همایش دو روزه نفس عمیقگروههای خودجوش فرهنگی در سه راهی فرهنگ اقتصاد و ایمانپای درد و دل گروههای خودجوش حاضر در همایش نفس عمیق که مینشینی دغدغه در زبان آنها اوج میزند اینکه هم گلیم خود را از آب بکشند هم به فرهنگ انقلابی و حزبالهی پایبند باشند و هم مخاطب خود را از دشهاب حسینی و نگار جواهریان با «حوض نقاشی» راهی شارجه میشوند
شهاب حسینی و نگار جواهریان با حوض نقاشی راهی شارجه میشوند فرهنگ > سینما - فیلم حوض نقاشی به همراه چهار فیلم کوتاه از حوزه هنری در دومین جشنواره بینالمللی کودک شارجه روی پرده میرود به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین فیلم سینمایی «حوض نقاشی» به کارگردانیبا موافقت فرمانده معظم کل قوا سردار ابراهیم جباری «سرتیپ تمام» شد
با موافقت فرمانده معظم کل قواسردار ابراهیم جباری سرتیپ تمام شدفرمانده سپاه ولی امر با یک درجه ارتقاء سرتیپ تمام شد به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس سردار ابراهیم جباری فرمانده سپاه ولی امر با موافقت فرمانده معظم کل قوا به درجه سرتیپ تمامی نائل شد سردار جباری آبان ماه سابه کارگردانی هنرمند قمی صورت گرفت راهیابی «از میان پلکهای نیمهباز» به بخش مسابقه جشنواره پروین اعت
به کارگردانی هنرمند قمی صورت گرفتراهیابی از میان پلکهای نیمهباز به بخش مسابقه جشنواره پروین اعتصامیفیلم کوتاه از میان پلکهای نیمهباز به کارگردانی هنرمند قمی با جلب نظر هیئت انتخاب به بخش مسابقه جشنواره پروین اعتصامی راه یافت به گزارش خبرگزاری فارس از قم فیلم کوتاه از میاننقد کتاب «راهی به نشانه شناسی – معنا شناسی» تولیدات فرهنگی کشور بسیار اندک است/ لزوم تناسب تولیدات ف
نقد کتاب راهی به نشانه شناسی – معنا شناسیتولیدات فرهنگی کشور بسیار اندک است لزوم تناسب تولیدات فرهنگی با ذهن و زبان جامعهیک استاد دانشگاه گفت همان طور که در حوزه صنعت و حوزههای مادی تولید کمیداریم در عرصه معنوی و فکری هم تولیداتمان بسیار اندک است و از همین تولیدات اندک نیز ندر دیدار امروز صورت گرفت تاکید «فؤاد معصوم» و «ابراهیم جعفری» بر لزوم بهبود شرایط اقتصادی
در دیدار امروز صورت گرفتتاکید فؤاد معصوم و ابراهیم جعفری بر لزوم بهبود شرایط اقتصادی عراقرئیس جمهور و رئیس ائتلاف همپیمانی ملی عراق در دیدار امروز بر لزوم به راه انداختن چرخ اقتصاد و سرمایه گذاری تاکید کردند به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از السومریة نیوز دفتر ابراهیم جعفریگزارش فارس از موج وبلاگی «قلمها روی موج غزه» طعم شیرین ۵۰ روز مقاومت و ۵۰ روز همراهی وبلاگنویسان ک
گزارش فارس از موج وبلاگی قلمها روی موج غزهطعم شیرین ۵۰ روز مقاومت و ۵۰ روز همراهی وبلاگنویسان کشور با ۵۰ مطلب برگزیدهبا آغاز حملات گسترده رژیم صهیونیستی و همزمان با مقاومت ۵۰ روزه مردم مظلوم غزه وبلاگنویسان کشورمان نیز دست به قلم بودند و از مقاومت حمایت میکردند گروه فضای مجاامشب از شبکه افق پخش میشود ماجرای قتل نژادپرستانه «بیژن ابراهیمی» در مستند «جستجوگر»
امشب از شبکه افق پخش میشودماجرای قتل نژادپرستانه بیژن ابراهیمی در مستند جستجوگراین قسمت از مستند جستجوگر داستان قتل نژادپرستانه بیژن ابراهیمی ایرانی مقیم انگلیس است که تنها به دلیل یک مشاجره لفظی با همسایگان در شهر بریستول به روشی وحشیانه سوزانده می شود به گزارش خبرنگار رادیوکارگردان خوزستانی نمایش «حلقه آتش» عنوان کرد کمکاری و بیتوجهی مسئولان فرهنگی به حوزه نمایش/نقش موث
کارگردان خوزستانی نمایش حلقه آتش عنوان کردکمکاری و بیتوجهی مسئولان فرهنگی به حوزه نمایش نقش موثر تئاتر در رفع معضلات اجتماعیکارگردان خوزستانی نمایش حلقه آتش از بیتوجهی مسئولان به هنر نمایشی گلایهمند بود به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج علی بنائیان در حاشیه اجرای نمایش حلقه«سهشنبههای وبلاگی» سطل آب بر سر اوباما/ میهمان ویژه شلمچه/ پرچم جدید سازمان ملل/۵۰ مطلب برگزیده در
سهشنبههای وبلاگیسطل آب بر سر اوباما میهمان ویژه شلمچه پرچم جدید سازمان ملل ۵۰ مطلب برگزیده در حمایت از غزهاز یک پیشنهاد جدید برای تغییر آرم سازمان ملل تا روایت یک پزشک از مداوای آوارگان موصل و طعم شیرین ۵۰ روز مقاومت با ۵۰ مطلب برگزیده وبلاگنویسان کشور در حمایت از غزه با ماراهيابي چهار طرح از پروژه هاي علمي دانش آموزان استان زنجان به مرحله کشوري
۱۰ شهريور ۱۳۹۳ ۲۳ ۱۰ب ظ راهيابي چهار طرح از پروژه هاي علمي دانش آموزان استان زنجان به مرحله کشوري طرح هاي راه يافته به مرحله کشوري به دليل کيفيت مطلوب به لحاظ علمي و کاربردي بودن سادگي بومي بودن و کم هزينه بودن مورد استقبال چشمگير بازديدکنندگان مسوولين کشوري و خبرنگاران شبکهگزارش فارس به مناسبت سالگرد درگذشت رهبر مبارزات سیاسی مردم هرمزگان در زمان طاغوت مردی که با گفتن «اعوذ با
گزارش فارس به مناسبت سالگرد درگذشت رهبر مبارزات سیاسی مردم هرمزگان در زمان طاغوتمردی که با گفتن اعوذ بالله من شر شاه بسم رب روحالله خطبههایش را آغاز میکردمرحوم حجتالاسلام عباس عباسی انسانی وارسته شخصیتی ارزشمند و مجاهدی نستوه است که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی شکنجههای زیادشهردار زنجان: اجرای پروژه «سبزهمیدان» زنجان به یک هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
شهردار زنجان اجرای پروژه سبزهمیدان زنجان به یک هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داردشهردار زنجان گفت اجرای پروژه سبزهمیدان زنجان به یک هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان محسن امین دوشنبهشب در جلسه هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان زنجان از اش-
گوناگون
پربازدیدترینها