واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: روسيه به دنبال همكاري نظامي با ايران است
نشست سالانه سران سازمان همكاري شانگهاي امسال به واسطه درگيري روسيه با غرب در شرق اوكراين و افزايش تنش در شرق دور ميان امريكا و متحدانش با چين براي مسكو و پكن كه به دنبال يارگيري در سطح جهاني هستند، اهميت به سزاييدارد.
نشست سالانه سران سازمان همكاري شانگهاي امسال به واسطه درگيري روسيه با غرب در شرق اوكراين و افزايش تنش در شرق دور ميان امريكا و متحدانش با چين براي مسكو و پكن كه به دنبال يارگيري در سطح جهاني هستند، اهميت به سزاييدارد. روسها كه مشخصاً خود را در برابر گسترش عملي ناتو به شرق و تحريمهاي غرب ميبينند، حالا به شانگهاي نگاهي تشريفاتي ندارند. به همين جهت است كه معاون رئيسجمهور روسيه از مطرح شدن همكاري نظامي در ديدار روساي جمهور ايران و روسيه خبر ميدهد.
به گزارش ايتارتاس، يوري يوشاكوف، معاون ولاديمير پوتين رئيسجمهور روسيه با اشاره به ديدار روز گذشته روساي جمهور ايران و روسيه كه در حاشيه اجلاس سازمان همكاري شانگهاي در دوشنبه پايتخت تاجيكستان صورت گرفت، گفت كه ممكن است در اين ديدار حساسترين مسائل شامل همكاري نظامي احتمالي مطرح شده باشد. يوشاكوف همچنين گفت: اين دومين بار است كه در سال جاري روساي جمهور ايران و روسيه با يكديگر ديدار ميكنند. آنها علاوه بر اين در يك سال گذشته سه تماس تلفني با يكديگر داشتهاند. بر اساس گزارشهاي رسانهها، پوتين و روحاني در ديدار دوجانبه خود در مورد افزايش همكاريهاي اقتصادي و تجاري، مسائل مربوط به حوزه انرژي شامل نفت و گاز، امنيت بينالملل و منطقه خاورميانه شامل وضعيت افغانستان، سوريه و عراق و برنامه هستهاي ايران گفتوگو كردهاند. در همين حال وزراي امور خارجه ايران و چين ضمن ديدار در دوشنبه پايتخت تاجيكستان بر لزوم افزايش همكاري و قويتر شدن اعتماد سياسي دو طرف ميان كشورهايشان تأكيد كردند.
به گزارش خبرگزاري شينهوا، وانگ يي وزير امور خارجه چين و محمدجواد ظريف همتاي ايرانياش كه به منظور شركت در اجلاس سازمان همكاري شانگهاي به دوشنبه پايتخت تاجيكستان سفر كردهاند با يكديگر ديدار و گفتوگو كردند. وانگ در اين ديدار گفت كه روابط چين با ايران بر اساس احترام بنا شده است و ايران يك قدرت منطقهاي و داراي نفوذ بينالمللي است. وزير امور خارجه چين همچنين اظهار كرد: ايران يك كشور اسلامي بزرگ و در حال توسعه است از اين رو پكن و تهران مسئوليتي مهم در برقراري صلح در منطقه و در سطح بينالملل دارند. وانگ ابراز اميدواري كرد كه ايران به عنوان يك عضو ناظر مهم در سازمان همكاري شانگهاي به همكارياش با اعضاي اين سازمان ادامه دهد و موجب برقراري ثبات و آرامش در منطقه شود. وي در ادامه با اشاره به تغييرات مثبت در مسئله هستهاي ايران از آغاز سال جاري تاكنون از پايبندي ايران به تعهداتش و عزم اين كشور براي حل اين مسئله از طريق مذاكرات صلحآميز قدرداني كرد. وزير امور خارجه چين علاوه بر اين با اشاره به دور بعدي مذاكرات هستهاي ايران، يادآور شد: اين مذاكرات براي دسترسي به نتيجه قطعي در خصوص يك توافق جامع بر سر برنامه هستهاي ايران بسيار حائز اهميت است. من اميدوارم كه تمام طرفهاي مذاكرهكننده از خود رويكردي واقعبينانه و نرم نشان دهند تا بتوان به نتيجهاي رسيد كه براي هر دو طرف سودمند و عادلانه باشد. وانگ افزود: چين به نقش سازنده خود براي پيشبرد اين مذاكرات و گفتوگو در خصوص مسئله هستهاي ايران ادامه خواهد داد. وزير امور خارجه ايران نيز گفت كه كشورش آماده است تا روابط استراتژيك و بلندمدت با چين را گسترش و به همكاريهاي عملي ميان دو كشور ادامه دهد. عضويت ايران در «نور سلطان نظر بايف»، رئيسجمهور قزاقستان در نشست همكاريهاي شانگهاي در تاجيكستان اظهار داشت: «ما از پيشبرد گفتو گوهاي ايران با غرب و تلاشهاي چند جانبه در اين زمينه استقبال ميكنيم. » وي افزود: «ما اميدواريم كه تهران با امضاي توافق هستهاي با غرب تا نوامبر 2014 اين فرصت را بيابد تا عضو پيمان همكاريهاي شانگهاي شود. » ايران و چهار كشور پاكستان، افغانستان، هند و مغولستان عضو ناظر سازمان همكاري شانگهاي هستند و قرار است در اين دور از نشست شانگهاي در مورد عضويت دائم برخي از آنها تصميمگيري شود.
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]