واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قزوین کلجه ای در گفتگو با مهر:
فیلم مستند" پارسیاد" به کارگردانی حامد کلجه ای به نمایش در می آید
قزوین- خبرگزاری مهر: فیلم مستند" پارسیاد" با موضوع بررسی تاریخچه ساز چنگ در ایران به کارگردانی حامد کلجه ای هنرمند قزوینی در خانه هنرمندان به نمایش درمی آید.
حامد کلجه ای در گفتگو با خبرنگار مهر در این باره اظهارداشت: نمایش این فیلم مستند به همت انجمن تهیهکنندگان مستند در روز سه شنبه 18 شهریورماه در تالار ناصری خانه هنرمندان ایران به نمایش درمی آید. وی افزود: پارسیاد مستندی درباره بررسی تاریخچه ساز چنگ در ایران است و با رویکردی پژوهشی در کنار نمایش چگونگی احیاء قدیمی ترین ساز سیمی جهان" چنگ چغامیش" سفر پر فراز و نشیب این ساز در طول تاریخ موسیقی ایران را به تصویر می کشد. کلجه ای بیان کرد: این فیلم حضور موفقی در جشنواره های مختلف داشته که از آن جمله میتوان به منتخب یازدهمین جشن تصویر سال، کسب عنوان جوان برگزیده کشور برای کارگردان در جشنواره ملی جوان ایرانی، بهترین تحقیق و پژوهش در جشنواره ملی جوان ایرانی، کاندیدای بهترین فیلم در بخش آزاد پنجمین جشنواره سینما حقیقت اشاره کرد. کارگردان فیلم مستند پارسیاد تصریح کرد: «پارسیاد» نام نخستین المپیاد معماری و شهرسازی است که قرار بود به دبیری رضا پوروزیری رئیس بخش اسکان بشر سازمان ملل متحد در ایران در سال ۲۰۰۸ در تخت جمشید (پارسه) برگزار شود.
وی بیان کرد: در این میان سیف الله شکری هنرمند بنام قزوینی اقدام به ساخت ساز چنگ چغامیش به عنوان میراث گرانبهای این سرزمین کهن و سمبل موسیقی ایران زمین کرد که اینجانب در مسیر ساخته شدن ساز به عنوان مستندساز از اولین لحظهها حضور یافتم تا این هنرمندی ثبت و ضبط شود. این هنرمند قزوینی تصریح کرد: قرار بود که پرده برداری از چنگ در مراسم باشکوهی به همراه کنسرتی با حضور تعداد زیادی چنگ نواز کشور برگزار شود تا چنگ اصلی و چنگ های بازسازی شده دیگر توسط استاد سیف الله شکری سمفونی را با نام سرود پنج هزار ساله آفرینش که یک سمفونی خاص ساخته شده توسط یکی از اساتید بزرگ موسیقی کشور بود اجرا شودو پس از آن چنگ چغامیش به عنوان سمبل موسیقی ایران زمین به دبیر کل سازمان ملل به عنوان سفیر صلح از سوی مردم ایران اهداء شود تا از پارسه مقر پیشین سازمان ملل سفری نمادین را به سوی سازمان ملل کنونی در نیویورک آغاز کند اما همانطور که در صحنه کپشن پایانی فیلم یاد شده به دلایلی این مهم اتفاق نیفتاد و انتقال المپیاد به شهر آکسفورد لندن این جریان را در ایران به خاموشی و فراموشی سپرد. کلجه ای گفت: بعدها در مراسمی بسیار ساده و کوچک در شهر قزوین چنگ به نماینده سازمان ملل اهداء شد که شاهد از بین رفتن تمامی تلاشها و دغدغهها برای معرفی فرهنگ و تمدن ایران زمین در آن مقطع از زمان بودیم که حسرت زیادی در ما ایجاد کرد که جرقه ای شد تا نام فیلم را" پارسیاد" انتخاب کنیم تا خاطره آن روز و روزگار و جریانی که میتوانست موجب افتخار و سربلندی هر ایرانی باشد را زنده نگهداریم. علاقمندان می توانند از فیلم مستند پارسیاد در روز سه شنبه ساعت 18 در خانه هنرمندان ایران دیدن کنند.
۱۳۹۳/۶/۱۷ - ۱۷:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]