تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834757260
خط ارتجاع و نظم جهانی تازه
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یادداشت روز کیهان/ خط ارتجاع و نظم جهانی تازه تهران- ایرنا- قریب یکصد سال از شروع جنگ جهانی اول و حدود 70 سال از پایان جنگ جهانی دوم می گذرد. اگر جنگ جهانی اول (1914-1919) حکم به پایان امپراتوری عثمانی داد، جنگ جهانی دوم به منزله پایان روزگار قدرت هایی مانند آلمان و ژاپن بود.
روزنامه "کیهان" در ستون "یادداشت روز" امروز - دوشنبه - خود به قلم "محمد ایمانی" می نویسد: از متن این حوادث، دو بلوک قدرت غرب (آمریکا، انگلیس و فرانسه) و شرق (شوروی) سر برآوردند و نظم جهانی تازه را به عنوان طرف پیروز صورت بندی کردند. خاورمیانه در این بین طعمه بی دفاعی بود که مدام به نیش این یا آن ابرقدرت کشیده می شد و مدام نقشه و سیمای آن به هم می ریخت. تنها در همین 69 ساله پس از جنگ دوم، 14 جنگ به کشورهای این منطقه تحمیل شده است؛ از جنگ 1948 و اشغال فلسطین تا آخرین آنها در سوریه و عراق (داعش) و غزه. یعنی به طور متوسط هر 5 سال یک جنگ و البته این اواخر هر دو سال یکی! اولین پیام این تاریخ آن است که با شاخه زیتون و مسالمت و خوش خیالی نمی توان در چنین منطقه و جهانی سر کرد. باید برای بقا قوی و قدرتمند شد و اراده «ما می توانیم» را سرلوحه راهبرد خود کرد؛ اگر نه، آنها که «ما نمی توانیم» پیشه کنند زیر دست و پا له خواهند شد.
این70 سال سپری شده، به دو مقطع تقریبا 35 ساله تقسیم می شود و انقلاب اسلامی نقطه انقطاع 2 مقطع است. فاصله سال های 1945 تا 1979 روزگار یکه تازی آمریکا و شوروی در جهان است. اما با وقوع انقلاب اسلامی چاقوی قدرت ابرقدرت ها به مرور کندتر و کندتر شده است. همچنان که سرنوشت جنگ های قبل و پس از وقوع انقلاب 1979 ایران متفاوت شده است. چه کسی 40-50 سال پیش که صهیونیست ها در کمتر از یک هفته ارتش چند کشور عربی از جمله مصر، سوریه و اردن را یکجا تارومار می کردند، می توانست باور کند روزی شکست های سنگین همین صهیونیست ها در لبنان یا غزه رقم بخورد؟ یا آمریکای قاهر جنگ جهانی دوم، در جنگ مستقیم عراق و افغانستان یا جنگ نیابتی سوریه به تمام معنا عاجز بماند و طعم هزیمت را بچشد؟ داستان آنجا شگفت انگیزتر شد که 13-12 سال پس از انقلاب اسلامی ایران، شوروی بزرگ به عنوان طرف موازنه آمریکا فرو ریخت و سران کاخ سفید مانع جهانگشایی را برطرف شده دانستند. در کمتر از یک دهه آمریکا و ناتو با انقلاب های مخملی به دروازه های مسکو رسیدند و جنگ جهانی چهارم را با اشغال دو همسایه شرقی و غربی ایران کلید زدند. استراتژیست ها و اندیشکده های ایالات متحده علنا مالکیت قرن 21 را به عنوان «قرن جدید آمریکایی» به نام خود زدند و از خاورمیانه جدیدی خبر دادند که در مشت آنها خواهد بود. اما در چهاردهمین سال از شروع قرن جدید و هزاره سوم، داستان جهت متفاوتی یافته است.
هنری کیسینجر استراتژیست و وزیر خارجه اسبق آمریکا به تازگی در مصاحبه با رادیو ملی این کشور (NPR) خبر از یک اتفاق مهم داده است. او می گوید «ایران با توجه به نفوذ گسترده ای که در خاورمیانه پیدا کرده، فرصتی بزرگ برای ایجاد یک امپراتوری در اختیار دارد... نقشه خاورمیانه و مرزهای فعلی آن که محصول فروپاشی عثمانی پس از جنگ جهانی اول می باشد، در حال فروپاشی و از بین رفتن است. ایران مشکل به مراتب بزرگ تری از داعش است. درگیری با داعش که گروهی ماجراجو می باشد، بسیار قابل کنترل تر از درگیری با کشورهایی مانند ایران است. اکنون یک محور شیعه به مثابه یک کمربند از ایران تا بغداد و سوریه و از آنجا تا جنوب لبنان و مرزهای مدیترانه کشیده شده است. همین موضوع در شرایطی که مرزهای سیاسی پیشین خاورمیانه در حال فرسایش است، امکان تشکیل یک امپراتوری را به ایران در خاورمیانه می دهد».
این تعابیر بسیار به اظهارات 3 مشاور امنیت ملی سابق دولت آمریکا (برژینسکی، اسکوکرافت و جیمز جونز) نزدیک است که 22 آذر 89 در نشست «شورای آتلانتیک» واشنگتن گفتند «جهان در یک نقطه عطف تاریخی از هنگام فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی قرار گرفته و جنبش فراگیر در خاورمیانه نشانه این دوره تاریخی است» برژینسکی در این نشست گفت «ما نیازمند درک عمیق تر از چالش های بین المللی هستیم که آمریکا در پهنه جهان با آنها روبه رو شده است. یکی از دلهره آورترین موضوعات این است که ما در مقایسه با گذشته با چالش های پیچیده تری مواجه هستیم. ما در شرایط بسیار عجیبی به سر می بریم. درگیری نظامی با ایران دارای ابعاد فاجعه آمیز برای آمریکا خواهد بود.» 6 ماه بعد از این جمع بندی (5 خرداد 1390) نتانیاهو در کنگره آمریکا اظهار داشت «نوبت قبلی که در کنار این تریبون ایستادم، درباره ایران هسته ای هشدار دادم. اکنون زمان گذشته و لولا و محور تاریخ ممکن است به زودی چرخش پیدا کند... از گذرگاه خیبر [در عربستان] تا تنگه جبل الطارق [در مراکش] تحول و دگرگونی عظیمی در خاورمیانه در جریان است. صحنه های استثنایی در تونس و قاهره، خاطرات برلن و پراگ 1989 را زنده می کند اما با وجود این آرزو باید به یاد داشته باشیم که شعله آرزوهای ما می توانند سرد و خاموش شوند، مانند همان اتفاقی که سال 1979 در ایران رخ داد. به واسطه مشابه این اتفاق در لبنان، حکمرانی حزب الله رواج یافت... باید قبول کنیم نیروهای قدرتمندی وجود دارند که با الگوی مورد نظر ما مخالفند. در راس این نیروهای قدرتمند، ایران قرار دارد. آنها لبنان و غزه را تحت انقیاد خود درمی آورند... کسانی که ایران و خطر آن را نادیده می گیرند، سر خود را زیر شن فرو می برند...»
اکنون مهم ترین پرسش روزگار ما این است که اولا نسبت مدعیان روشنفکری و نخبگی با نظم ظالمانه جهانی که جز جنگ و جنایت و سیاهی را برای خاورمیانه در سده گذشته به بار نیاورده چیست؛ پذیرش و تسلیم نسبت به آن به مشابه پارادایم محافظه کاری و ارتجاع یا تغییرخواهی و اصلاح طلبی واقعی در برابر آن. مرز محافظه کاران و اصلاح طلبان واقعی همین جا آشکار می شود و آنها که در برابر نظام مردم سالار جمهوری اسلامی مدعی اصلاح طلبی می شوند اما در برابر نظام آمریکایی- صهیونیستی دعوت به کرنش و همراهی و انقیاد می کنند، مرتجع ترین محافظه کاران عالمند. ثانیا تکلیف ما پس از این در قبال امر واقع- سربرآوردن قدرت ایران و فروپاشی تدریجی نظم قدیمی و ظالمانه از جمله در غرب آسیا- کدام است؟ موضوع رنج بار آن است که برخی مدعیان روشنفکری یا سیاستمداری به جای دیدن واقعیت های قدرت ایران جدید، مدام ضعف ها و فشارها و نارسایی ها را به رخ می کشند. آنها همچنان که برآوردی کاملا جابه جا از محاسبات قدرت جهانی دارند و دشمن را مطلق قدرت و جبهه خودی را مطلق ضعف می پندارند، در حوزه عمل نیز دچار ضعف همت و عمل هستند و به جای تلاش برای قدرتمندتر کردن کشور، راه انفعال و تسلیم را بی کمترین زحمت فکر یا اقدام پیشنهاد می کنند.
3 سال پیش در حالی که کسانی ادعا می کردند وضعیت ما وضع محاصره شعب ابیطالب است، مقتدای حکیم انقلاب با درایت و ایمان توأمان فرمودند وضعیت امروز ما وضعیت پیروز بدر و خیبر است. ایشان همچنان که فرمودند «من انقلابی ام، دیپلمات نیستم»، موضوع نرمش قهرمانانه را پیش کشیدند و مجال مانور مورد نظر دولت جدید در حوزه سیاست خارجی را فراهم کردند. در این میان شاید پرسیده شود که جمع این معانی چگونه امکانپذیر است؟ آیا مثلا وضع ما وضع شعب ابیطالب نیست؟ یا اگر وضع بدر و خیبر است، پس چرا تهدید می شویم؟ یا اینکه منطق «من انقلابی ام» با «نرمش قهرمانانه» چگونه قابل جمع است؟ اولا مقایسه وضع امروز ما با وضعیت محاصره مسلمانان در شعب ابیطالب قیاس مع الفارق است. مسلمانان در آن 3 سال، در محاصره مطلق بودند به نحوی که گاه 10 نفر با یک دانه خرما سر می کردند و بعضا برخی روزها را با گرسنگی مطلق سر می کردند. با این وجود مسلمانان در همین شرایط نسخه سازش و تسلیم نپیچیدند و ثمره مقاومت خود را در شکستن محاصره و فتوحات بعدی در کمتر از 4 سال چیدند. به عبارت دیگر نه وضعیت امروز ما کمترین مشابهتی با محاصره شعب ابیطالب دارد و نه حتی اگر چنان وضعیتی حاکم بود، از رفتار همراهان پیامبر(ص) در ماجرای «شعب ابیطالب»، نسخه تسلیم بیرون می آمد. ثانیا اقتضای وضعیت بدر و خیبر، شجاعت و مجاهدت و خطرپذیری و همت مضاعف است و نه بالش نرم زیر سر گذاشتن و خوش گمانی نسبت به دشمن یا سودای جمع آوری غنیمت و توهم پایان جنگ، چنان که برخی سیاستمداران در دوره های مختلف تاریخ خودمان گرفتار آن شدند. ثالثا اگر منطق «من انقلابی ام، دیپلمات نیستم» در حوزه تغییرناپذیر استراتژی جای می گیرد، «نرمش قهرمانانه» در حوزه تاکتیک های متنوع قابل جابه جایی با یکدیگر قرار دارد؛ چنان که کرّ و فرّ- حمله و گریز- از آداب رزمندگی و سلحشوری است. اما آنان که تاکتیک نرمش و فرّ در کنار کرّ را جای استراتژی بنشانند؛ مورد لعنت پروردگار و محرومیت از رحمت الهی قرار دارند. «ای کسانی که ایمان آورده اید، به هنگام روبه رو شدن با انبوه کافران به آنها پشت نکنید و هر کس پشت به دشمن کند مگر اینکه هدفش کناره گیری از میدان برای حمله مجدد یا پیوستن به گروهی (از مجاهدان) باشد، به غضب خدا گرفتار خواهد شد و جایگاه او جهنم است و چه بد سرانجامی است» (آیات 15 و 16 سوره انفال).
از این پرانتز که بگذریم باید گفت؛ مسئله تحریم ها و فشار اقتصادی نیز بخشی از جنگ گسترده میان ما و بلوک آمریکاست. بنابراین اگرچه باید برای هجمه دشمن در این جبهه تدبیر کرد اما نباید همه جنگ یا همه موازنه قدرت میان طرفین را به این جبهه فروکاست؛ چنان که ماشین عملیات روانی دشمن القا می کند. البته می توان مثلا بحث کرد که آیا تحریم های اعمال شده آمریکا علیه برخی شرکت ها و مقامات ایرانی یا شرکت های طرف معامله ایران در طول یک سال اخیر جدید است یا مصادیقی از تحریم های قدیمی می باشد و بنابراین مثلا نقض توافق ژنو و تمدید 4 ماهه آن هست یا نیست؟ اما سوال مهم تر از افراد خوش باور این است که آیا تحریم ها چه جدید باشد و چه قدیم، فلسفه خوش گمانی این جماعت به اینکه بشود با آمریکا «اعتمادسازی» کرد را به چالش نمی کشد؟ به عبارت دیگر مسئله این است که این دوستان باید بتوانند به آمریکا اعتماد کنند اما آمریکا در همین دوره اعتمادسازی- نامزدی!- صادقانه اصرار دارد اعلام کند که جز دشمنی و بدعهدی و زورگویی، اخلاق دیگری را نمی شناسد. آنها فقط زبان قدرت و زور را می فهمند و نه زبان سازش و نرمش و التماس. به همین دلیل هم هست که وقتی در افغانستان یا عراق و سوریه به باتلاق اقتدار «بیداری و مقاومت اسلامی» می افتند، دعوت به تفاهم و مذاکره می کنند- و البته همان جا نیز در میانه راه عهدشکنی می کنند چنان که در گذشته درباره افغانستان و عراق کردند- با این وصف آیا نباید طیف خوش گمان یا مرعوب نسبت به غرب و بدبین و بدگمان نسبت به اقتدار جبهه خودی، در برآوردها و نسخه پیچی های خود تجدید نظر کنند؟
اول**1368**
17/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]
صفحات پیشنهادی
یادداشت / محمد ایمانی خط ارتجاع و نظم جهانی تازه
یادداشت محمد ایمانیخط ارتجاع و نظم جهانی تازهفاصله سالهای 1945 تا 1979 روزگار یکهتازی آمریکا و شوروی در جهان است اما با وقوع انقلاب اسلامی چاقوی قدرت ابرقدرتها به مرور کندتر و کندتر شده است به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس نویسنده ستون یادداشت روز شماره امروز کیهالاورف: آمريکاي لاتين از ارکان نظم نوين جهاني است
۶ شهريور ۱۳۹۳ ۲۲ ۵۹ب ظ لاورف آمريکاي لاتين از ارکان نظم نوين جهاني است وزيرامورخارجه روسيه اعلام کرد کشورش به نقش مهم آمريکاي لاتين در آينده جهان اميدوار و مطمئن است به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج سرگيلاورف وزيرامورخارجه روسيه اعلام کرد کشورش به گسترش روابط با متحدکشور باید قوی شود تا در پدیدآوردن نظم جدید جهانی ایفای نقش کند
کشور باید قوی شود تا در پدیدآوردن نظم جدید جهانی ایفای نقش کند رهبر معظم انقلاب گفت کشور باید قوی شود تا در پدیدآوردن نظم جدید جهانی ایفای نقش کند استفاده از همه ظرفیتهای داخل و خارج راه تقویت کشور است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش جام نیوز به نقل از ایسنا اعضای مجوزیر خارجه روسیه: آمریکای لاتین یکی از ستونهای نظم نوین جهانی خواهد بود
وزیر خارجه روسیه آمریکای لاتین یکی از ستونهای نظم نوین جهانی خواهد بودوزیر امور خارجه روسیه ضمن اشاره به همکاری روسیه با کشورهای آمریکای لاتین اعلام کرد که آمریکای لاتین یکی از ستونهای نظم نوین جهانی میباشد به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای فارس در آمریکای لاتین سرگئی لاوروف"نظم نوین جهانی در بحران" به قلم هنری کیسینجر
دوشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۰ مفهوم نظم نوین جهانی که همواره اساس دوران ژئوپلیتیکی مدرن بوده در بحران به سر میبرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا هنری کیسینجر مشاور اسبق امنیت ملی و وزیر خارجه اسبق آمریکا در مقالهای درباره بحران نظم نوین جهانی در روزنامه وال ااعلام تازهترین رنکینگ فدراسیون جهانی دوچرخهسواری و تداوم صدرنشینی ایران در آسیا
اعلام تازهترین رنکینگ فدراسیون جهانی دوچرخهسواری و تداوم صدرنشینی ایران در آسیارکابزنان جاده ایران در جدیدترین رده بندی فدراسیون جهانی دوچرخه سواری جایگاه خود را نسبت به ماه قبل حفظ کردند به گزارش خبرگزاری فارس و به نقل از روابط عمومی فدراسیون دوچرخه سواری فدراسیون جهانی رنکسعیدی در گفتوگو با فارس: ایفای نقش در نظم جدید جهانی منوط به صحت ارزیابی از اوضاع بینالمللی است/افول ایدئولو
سعیدی در گفتوگو با فارس ایفای نقش در نظم جدید جهانی منوط به صحت ارزیابی از اوضاع بینالمللی است افول ایدئولوژی لیبرالیستی در جهاننماینده مردم تبریز در مجلس گفت کارآمدی راهبردهای ما در مسیر قدرتمند شدن و ایفای نقش در نظم جدید منوط به صحت تجزیه و تحلیلها از شرایط جهانی است محمددکتر نادر ساعد حقوق بین الملل در چشم انداز نظم نوین جهانی: تسهیلات و تضادها
دکتر نادر ساعدحقوق بین الملل در چشم انداز نظم نوین جهانی تسهیلات و تضادهابین حقوق بین الملل و نظم نوین جهانی نوعی دور و تسلسل وجود دارد که در آن عمدتاً حقوق بین الملل به جای آنکه قادر به ایجاد چنین نظمی باشد کارکرد متاثر و منعفل خواهد داشت مقدمه حقوق بین الملل در وضعیت کنونیهويدا شدن نشانه های شکل گيری نظم نوين جهانی / جایگاه انديشه مبتنی بر مقاومت اسلامی در شکل گيری هندسه جديد قدرت
در برنامه گفتگوی ویژه خبری مطرح خواهد شد هويدا شدن نشانه های شکل گيری نظم نوين جهانی جایگاه انديشه مبتنی بر مقاومت اسلامی در شکل گيری هندسه جديد قدرت کجاست برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب با حضور دکتر غضنفر رکن آبادی سفير پيشين جمهوری اسلامی ايران در بيروت و ژنرال الياس فرحات کارتازه ترین پیش بینی در رابطه با قیمت طلای جهانی/ آینده قیمت طلا
تازه ترین پیش بینی در رابطه با قیمت طلای جهانی آینده قیمت طلا اقتصاد > جهان - اگر در پیش بینی هفته گذشته قیمت طلا در بازارهای جهانی کارشناسان دچار سردرگمی شده بودند در حال حاضر جملگی آنان از کاهش قیمت طلا در روزهای آینده خبر می دهند بر اساس تازه ترین پیش بینی صورتامام جمعه اندیمشک: راه تقویت کشور در نظم جدید جهانی تکیه بر علم و فناوری است
امام جمعه اندیمشک راه تقویت کشور در نظم جدید جهانی تکیه بر علم و فناوری استامام جمعه اندیمشک گفت راه تقویت کشور در نظم جدید جهانی تکیه بر علم و فناوری اقتصاد و فرهنگ است به گزارش خبرگزاری فارس از اندیمشک حجتالاسلام تعمتالله خدامی در خطبههای نمازجمعه این هفته در جمع نمازگزاشکایت تازهای از استقلال نشده است صاحبپناه: لازم است اطراف تیم نظم و ترتیب پیدا کند/ قراردادها کم میشود اما
شکایت تازهای از استقلال نشده استصاحبپناه لازم است اطراف تیم نظم و ترتیب پیدا کند قراردادها کم میشود اما زمانش مشخص نیسترئیس هیات مدیره باشگاه استقلال گفت لازم دیدیم کنار تیم نظم و ترتیبی داده شود تا مشکلی پیش نیاید کامران صاحب پناه در گفت و گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فاگذار به نظم نوين جهاني
۱۵ شهريور ۱۳۹۳ ۱۱ ۱۵ق ظ حمايت گذار به نظم نوين جهاني به گزارش خبرگزاري موج حمايت نوشت آنچه رهبر معظم انقلاب در ديدار با اعضاى مجلس خبرگان رهبرى در موضوع تحولات جهانى و منطقهاى بدان اشاره فرمودند حساسيت شرايط فعلي جهان و موقعيت استثنايي جهان اسلام در اين تحولات را به خوبي نانقلاب اسلامی ایران در تزلزل سیاسی و نظامی غرب بسیار تاثیرگذار بود/ لزوم نقش آفرینی ملت ایران در نظم جدید جهان
استانها شرق کرمان حجت الاسلام صباحی انقلاب اسلامی ایران در تزلزل سیاسی و نظامی غرب بسیار تاثیرگذار بود لزوم نقش آفرینی ملت ایران در نظم جدید جهانی کرمان - خبرگزاری مهر امام جمعه موقت کرمان انقلاب اسلامی ایران را در تزلزل سیاسی و نظامی غرب بسیار تاثیرگذار دانست به گزارش خبرئیس جهاد دانشگاهی: جایگاه کشور در نظم نوین جهانی به واسطه علم تعریف شود
رئیس جهاد دانشگاهی جایگاه کشور در نظم نوین جهانی به واسطه علم تعریف شودرئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به مباحث مطرح شده از سوی رهبر معظم انقلاب در خصوص اقتصاد دانشبنیان و اقتصاد مقاومتی گفت جایگاه کشور در نظم نوین جهانی باید با توسعه علمی فناوری و فرهنگی تعریف شود به گزارش خبرگزیاغی گری های اسرائیل با حمایت های نامحدود آمریکا / فلسطین قربانی اجرای سیاست نظم نوین جهانی غرب در خاورمیانه
الجزیره گزارش داد یاغی گری های اسرائیل با حمایت های نامحدود آمریکا فلسطین قربانی اجرای سیاست نظم نوین جهانی غرب در خاورمیانه از سال 1948 تاکنون لیست بلندی از تجاوز نظامی نقض حقوق بشر و جنایات جنگی اسرائیل علیه فلسطینیان بوجود آمده است به گزارش سرويس بينالملل باشگارزیابی مرعشی از تشکل تازه اصلاح طلبان |اخبار ایران و جهان
ارزیابی مرعشی از تشکل تازه اصلاح طلبان یک عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت اصلاحطلبان باید به سمت تشکیل گروههای بزرگتر حرکت کنند کد خبر ۴۳۰۱۱۷ تاریخ انتشار ۰۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۴ - 29 August 2014 یک عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت اصلاحطلبان باید به سم-
گوناگون
پربازدیدترینها