واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک صندلی، چند سر، چندین سودا تهران- ایرنا- امروز نوزدهمین روز عزل فرجی دانا از وزارت علوم است و بسیاری اعتقاد دارند که به رغم «شوخی» سرپرست فعلی این وزارتخانه منی بر معرفی خودش به عنوان وزیر علوم، روحانی چهره ای دیگر را برای تصدی این وزارتخانه معرفی خواهد کرد.
روزنامه "ابتکار" با این مقدمه در یادداشتی با عنوان "یک صندلی، چند سر، چندین سودا
" می نویسد: از این رو صف ایستادگان برای نشستن بر روی صندلی وزارت علوم بلند است و رسولان گروه ها یا جناح های سیاسی، حامل برنامه های حامیان خود برای مدیریت دانشگاه های کشور شده اند تا فرجی حاصل شود و دانای وزارت علوم شوند.
تشکیل گروه های حامیان این افراد در شبکه های اجتماعی برای کسب رضایت جامعه مدنی و جامعه دانشجویی کشور به منظور ایجاد فشار از این ناحیه به دولت و واگذاری این پست به متقاضیان گروه ها و جناح های سیاسی مختلف، در روزهای اخیر اوج گرفته است.به نظر می سرد که امیدواری به عدم معرفی نجفی، کت و شلوار وزارت را به تن خیلی ها تصویر کرده و هرکسی در گوشه ای خود را پشت میز وزارت ساختمان شهرک غرب نشانده است؛ بعضی با اولویت حراست از وجه علمی دانشگاه و برخی با پرچم پاسداری از ارزش های دینی این نهاد. این در حالی است که بسیاری از دانشجویان کشور، بدون نگاه به جناح بندی های سیاسی و گروهی، منتظر رسیدگی به دو پرونده مهم بورسیه های غیرقانونی و موضوع دانشجویان ستاره دار هستند و رییس جمهوری نیز در دیدار روز گذشته خود با نخبگان استان خراسان رضوی با یادآوری موضوع فساد علمی در کشور و انتقاد از شکل گیری و گسترش آن در سال های گذشته، بر لزوم مبارزه با این موضوع تاکید کرده است. سخنان صریح روحانی درباره پایندی به وعده های انتخاباتی، عدم تغییر در سیاست های دولت به رغم استیضاح وزرا و تاکید وی بر پیگیری موضوعات مربوط به وزارت علوم و... همه و همه امیدهای عمومی را برای ادامه شفاف سازی و رفع مشکلات برخی از دانشجویان در این نهاد آموزشی حفظ و اضافه کرده است.در همین باره نامه نیز گزارش داده که نحوه معرفی وزرای علوم از سوی روحانی نشان داد که نگاه رئیس جمهور به دانشگاه، نگاه نزدیک به اصلاح طلبان است. معرفی میلی منفرد و بعد سرپرستی توفیقی
(وزیر علوم دولت خاتمی) و در نهایت معرفی فرجی دانا به خوبی بیانگر همین معناست که روحانی، نگاه بازی به دانشگاه دارد. به روی کارآمدن فرجی دانا و انتصاب میلی منفرد و توفیقی به عنوان معاون و مشاور وزیر، بازگشت دانشجویان ستاره دار و مطرح شدن بورسیه های غیرقانونی در دولت احمدی نژاد، زمین جنگ میان وزیر علوم و نمایندگان مجلس شورای اسلامی باز شد و نه تلاش های رئیس جمهور و نه رئیس مجلس برای پایین کشاندن فیتیله این جنگ فایده نداشت و در زمانی که فرجی دانا تنها 9 ماه عهده دار مدیریت وزارت علوم بود، با رای نمایندگان استیضاح و برکنار شد.
* پیام های دولت و مجلس درباره وزارت علوم
این رای نمایندگان، پیام مشخصی برای دولت داشت. نمایندگان مجلس به روحانی هشدار دادند که در قبال وزارت علوم کوتاه نخواهند آمد. البته در این میان انتصاب محمدعلی نجفی به عنوان سرپرست وزارت علوم و توصیه روحانی به او برای ادامه دادن راه فرجی دانا، نشان داد که رئیس دولت یازدهم نیز بر اعتقادات خود استوار است. این پیام های استیضاح از طرف دولت و مجلس به یکدیگر به خوبی نشان می دهد که آینده وزارت علوم، یک آینده پیچیده و پرماجراست. اصول گرایان و اصلا ح طلبان در گامی جدید در زمین بازی وزارت علوم سعی می کنند نیروهای نزدیک به خود را به رئیس جمهور معرفی کنند و او را اصلح تر نسبت به دیگران بدانند.
* گزینه اصولگرایان؛ علی اکبر صالحی
اصولگرایان برای این کار به سراغ یکی از نیروهای داخل دولت رفتند و با مطرح کردن نام «علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی و معاون رئیس جمهوری به عنوان وزیر ایده ال خود سعی می کنند، وزارت علوم را در اختیار بگیرند. صالحی یک چهره موجه در هردوجناح است. فردی که هم رئیس سازمان انرژی اتمی در دولت خاتمی بوده است، هم وزیر امور خارجه در دولت احمدی نژاد و هم سابقه معاونت وزارت علوم و هم ریاست دانشگاه صنعتی شریف را در کارنامه دارد.صالحی یک ویژگی دیگر نیز دارد که برای اصول گرایان مهم تر از دیگر ویژگی های اوست و آنهم سیاسی نبودن این چهره نزدیک به دولت است. اصول گرایان به خوبی می دانند که وزارت صالحی یعنی آمدن آرامشی که آنان از دانشگاه می خواهند. حتی طبق شنیده ها به نظر می رسد برخی نمایندگان مجلس در پیام های جداگانه ای به دولت، رضایت خود را از وزارت صالحی اعلام کرده اند.اصول گرایان مجلس حتی به این می اندیشند که یکی از افراد نزدیک به خود در مجلس را راهی وزارت علوم کنند و حتی در پیام های به دولت گفته اند که از میان ما نمایندگان نیز می تواند وزیر علوم بیرون بیاید. به نظر می رسد اصول گرایان تمام تلاش خود را خواهند کرد تا گزینه های مطلوب خود را راهی دولت کنند تا دانشگاه مطلوب از منظر اصول گرایی در کشور شکل بگیرد.
* گزینه اصلاح طلبان؛ محمد فرهادی
اصلاح طلبان که به نظر می رسد از معرفی گزینه ای نزدیک به خود از سوی روحانی مطمئن هستند سعی می کنند افرادی را به دولت معرفی کنند که زمینه تحقق دانشگاه مطلوب اصلاح طلبان را فراهم کند. دکتر محمد فرهادی، رئیس جمعیت هلال احمر ایران دیگر گزینه ای است که نام وی برای تصدی سمت وزارت علوم در میان است. او که چهار سال سمت وزارت علوم در دولت میرحسین موسوی و نیز چهار سال وزارت بهداشت در دولت اصلاحات را در کارنامه مدیریتی خود دارد از گزینه های مطلوب برای تصدی وزارت علوم از نظر چپ گرایان است. ضمن آنکه سوابق سیاسی وی نیز به نحوی نیست که تندروها بتوانند ایراداتی را متوجه وی کنند. یکی از روزنامه های نزدیک به دولت نیز در گزارشی می نویسد که دولت از فرهادی برنامه خواسته است.
* دیگر گزینه های اصلاح طلبان
در این میان دوستان کواکبیان نیز از او به عنوان گزینه دولت برای وزارت علوم نام می برند. محمدرضا عارف، نام همیشه مطرح برای وزارت خانه های دولت روحانی را نیز به این اسامی اضافه کنید تا مشخص شود چه رقابت سنگینی میان دو جریان راست و چپ در ایران برای دراختیار گرفتن وزارت علوم وجود دارد.در همین رابطه مجید انصاری، معاون پارلمانی رئیس جمهور در گفت وگویی اعلام کرد که« وزیر علوم در مهلت قانونی به مجلس معرفی خواهد شد و احتمال دارد این معرفی تا 3 ماه آینده به طول انجامد. این یعنی روزهای داغی در پیش وزارت علوم در راه است.
اول**1368**
17/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]