واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
مدیر حوزه علمیه فارسان:
پایه گذاری فرهنگ تشیع مدیون محافل درسی امام رضا است خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه علمیه فارسان با اشاره به این موضوع که پایه ریزی فرهنگ تشیع در محفل درس امام رضا(ع) صورت گرفته است، گفت: اگر حضرت رضا(ع) در طوس نبودند، شبهاتی که از سوی گروه های گوناگون بر ضد تشیع مطرح می کردند، برطرف نمی شد.
حجت الاسلام سعید نصیری، مدیر حوزه علمیه فارسان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، با تبریک میلاد با سعادت امام رضا(ع)، به مواضع این امام همام در قبال پدیده های فرهنگی عصر خویش پرداخت و اظهار داشت: امام رضا(ع) در دوره ای زیستند که مفهوم مردم سالاری دینی رنگ باخته بود و مردم نقش چندانی در اجتماع نداشتند.
وی با اشاره به این که وجود فساد مالی و اخلاقی در حکومت عباسی سبب شده بود تا از تدبیر فرهنگ مردم غفلت شود، افزود: یکی از ابعاد دیگر فقر فرهنگی در جامعه آن روز، ظهور و تقویت فرق فکری بود که از مسیر اسلام اصیل فاصله بسیار داشتند.
مدرس حوزه علمیه فارسان با بیان این که در آن زمان اختلافات فقهی و کلامی بسیار و به صورت ریشه ای گسترش یافته بود و فضای سالمی نبود، تصریح کرد: با این حال مردم همچنان با امامت ارتباط داشتند و به عبارت دیگر خلفای غاصب بر تخت حکومت می نشستند و ائمه بر قلب ها حکومت می کردند.
حجت الاسلام نصیری با اشاره به این موضوع که پایه ریزی فرهنگ تشیع در محفل درس امام رضا(ع) صورت گرفته است، اظهار داشت: تدریس امام رضا(ع) برای نخبگان و برای ریشه دار شدن فرهنگ تشیع بسیار مفید بود؛ در حالی که آن حضرت به مباحث فقهی و به خصوص مباحث اخلاقی نیز می پرداختند اما تأکید آن امام بزرگوار بر عمق بخشیدن به باورهای تشیع، ظهور بیشتری داشته است.
مدیر حوزه علمیه فارسان با بیان این که در زمان حکومت مأمون عباسی، بحران و آشوب عجیبی در ممالک اسلامی وجود داشت، خاطرنشان کرد: شیعیان در نقاط گوناگون به ویژه در خراسان آن زمان که سرزمین پهناوری بود، علیه حکومت مأمون برآشفته بودند؛ مأمون که سیاستمدار بود، حس کرد اگر بتواند ولایتعهدی را به حضرت رضا(ع) تحمیل کند، خراسان آرام می شود.
این مقام مسؤول ادامه داد: حضرت رضا(ع) برای خاموش کردن آتش بحران در سرزمین های تحت سلطه اسلام، ولایتعهدی را پذیرفتند اما وارد امور حکومتی نشدند و به انجام امور علمی و تدریس پرداختند.
امام جمعه موقت فارسان با اشاره به این که در زمان مأمون عباسی، طوس برای بیگانگان میدان علم بود و اگر حضرت رضا(ع) در طوس نبودند، شبهاتی که توسط گروه های مختلف بر ضد تشیع مطرح می کردند، رفع نمی شد و این امر برای عالم اسلام خطرات فراوانی داشت، گفت: محفل درس آن حضرت که با حضور نخبگان آن زمان تشکیل می شد، موجب بقا و ارتقای فرهنگ تشیع شد.
وی با تأکید بر این که امام رضا(ع) توانستند در مدت سه سال، با تدریس خود، تشیع را ریشه دار کنند، افزود: شاگردان علمیِ عالم آل محمد(ص) منحصر به یک شهر و یک کشور نبودند، بلکه نخبگانی بودند که از سراسر ممالک اسلامی که دو ثلث جهان آن روز را تشکیل می داد، گرد هم آمده بودند و همین عاملی شد که فرهنگ غنی تشیع در سرزمین پهناور تحت سیطره اسلام، انتشار یابد.
حجت الاسلام نصیری با اشاره به این مطلب که وجود ائمه اطهار(ع) موجب تعالی و تحولات فرهنگی و تاریخی مسلمانان بوده است، اذعان داشت: فرهنگ یک ملت سرچشمه پیشرفت و خلاقیت آن ملت است و توسعه ای که مبتنی بر فرهنگ یک ملت نباشد توسعه پایدار نخواهد بود؛ تا آنجا که می توان بر اساس فرمایش های رهبر معظم انقلاب، عامل فرهنگی را در مقابل عوامل دیگر همچون پول، علم و صنعت، به عنوان نخستین، مهمترین و مؤثرترین عامل در خلق و شکوفایی آینده یک جامعه و تعیین سرنوشت آن دانست.
وی با بیان این که تاریخ پر ماجرای امام رضا(ع)، با تاریخ ایران اسلامی پیوستگی ژرف و محکمی دارد و فصل بزرگی از تاریخ ایران را تشکیل می دهد، خاطرنشان کرد: امام رضا(ع) در میدان مبارزه با همه جریانات فکری به مخالفت برخاست تا عقاید باطل را بکوبد و اندیشه های منحرف را اصلاح کند و عقاید ناب اسلامی را به تشنگان حقیقت هدیه کند.
مدیر حوزه علمیه فارسان با اشاره به این که امام رضا(ع) در مدت 20 سال امامت پر برکت خویش، نقش شایسته ای در گسترش فرهنگ حیات بخش اسلام انجام داد که در تاریخ زندگی بشر کم سابقه بوده است، افزود: این خواست خدا بود که امام رضا(ع) به خراسان سفر کند و آخرین سال های عمر خود را در ایران باشد و در آن جا هم به دعوت حق لبیک گوید تا قبر شریفش موجب پاسداری از استقلال کشور علوی ایران شود./9457/ت302/ب2
۱۳۹۳/۶/۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]