واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: گزارش پانا از وضعیت سواد آموزی دختران زنان با سواد به میدان می آیند! آموزش و پرورش عزمش را جزم کرده تا مشکل بی سوادی را در کشور حل کند و برای همین برنامه هایی را در این زمینه در دست اجرا دارد.
۱۳۹۳ يکشنبه ۱۶ شهريور ساعت 10:00
به گزارش خبرگزاری پانا؛ فردا 17 شهریور روز جهانی مبارزه با بی سوادی است و خوشبختانه یکی از برنامه های آموزش و پرورش در برنامه ششم توسعه برای آینده ، اجباری کردن آموزش در دوره ابتدایی و متوسطه یک است زیرا همانگونه که فانی وزیر آموزش و پرورش اعلام کرده است تصمیم دولت تدبیر و امید بر این است تا هیچ دانشآموزی در هیچ نقطهای از ایران اسلامی از نعمت تحصیل محروم نماند و برای همین سال تحصیلی سال 93 و 94 سال انسداد مبادی بیسوادی نامگذاری شده است.
زنان اولویت سواد آموزی
متاسفانه مشکلی که در کشور هنوز هم وجود دارد این است که در برخی استانها سواد آموزی دختران هنوز با مشکلاتی مواجه است و این موضوعی است که حتی وزیر آموزش و پرورش هم در کاشمر به آن اشاره کرده است. او با ابراز تاسف از اینکه در بعضی از مناطق و روستاها خانوادهها اجازه ثبتنام دختران خود را در مدارس نمیدهند، اعلام کرد که امسال به مدیران آموزش و پرورش تاکید جدی کردهام باید خانه به خانه مراجعه و دانشآموزان را شناسایی و در مدارس ثبتنام کنند.
سواد آموزی زنان در گذر تاریخ
مطابق آخرین آمار سازمان یونسکو، در جهان 80 میلیون نفر بزرگسال، فاقد مهارتهای اولیه سوادآموزیاند و از هر سه نفر بیسواد، دو نفر از آنها زن هستند. بیش از 68 میلیون کودک در رده سنی ابتدایی هنوز وارد مدرسه نشده و 73 میلیون نوجوان در سنین پایینتر از مدارس متوسطه هم از حق هرگونه آموزش بیبهرهاند. در فاصله سالهای 1320-1335 برداشت تازهای از آموزش بزر گسالان تحت عنوان "تعلیمات اساسی" در جهان مورد توجه قرار گرفت. دولت ایران در سال 1323 تصمیم گرفت این برنامه را مستقلاً اجرا کند. با گسترش تعلیمات اساسی تقریباً قدمهایی در زمینه تحصیل زنان برداشته شد. نخستین بار در سال 1324 هجری قمری، مدرسهای به نام «دوشیزگان» توسط «بیبی خانم استرآبادی» برای دختران گشایش یافت.
بعد از انقلاب از دی ماه 58 تا سال 60 نخستین اساسنامه نهضت توسط شورای انقلاب فرهنگی تصویب شد.طبق این اساسنامه پیشبینی شده بود كه حداكثر تا سه سال آینده یعنی تا سال1363 میزان باسوادی از مرز 90 درصد بالاتر برود.
زنان بی سواد
طبق اعلام سازمان نهضت سوادآموزی بیشترین بیسوادی زنان درگروه سنی بالای 50 است، اما قدر مسلم هنوز هم دختران و زنانی پیدا میشوند که از تحصیل بازماندهاند. دلایل گوناگونی از جمله فقر اقتصادی، مشکلات اجتماعی و خانوادگی باعث میشود تا عده زیادی از افراد ترک تحصیل کنند همچنین بیشترین میزان بیسوادی در استانهای حاشیهای مانند سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی ، کردستان ، خراسان و خوزستان وجود دارد .
دختران عشایر همیشه سالهاست که با مشکل ترک تحصیل مواجه هستند. نبود مدارس موردنیاز برای دختران و از همه مهمتر مخالفت والدین برای ادامه تحصیل آنان، باعث شده تا شمار بیسوادان در بین دختران عشایر، به چالشی جدی تبدیل شود.
برنامه های آموزش و پرورش برای ریشه کن کردن بی سوادی
وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که امسال با وجود مشکلاتی که در بودجه وجود دارد اما در روستاها و مناطقی که حتی یک دانش آموز هم وجود دارد اول مهر مدرسه باز می شود. همچنین طرح آموزش اعضای بی سواد خانواده دانش آموزان و طرح آموزش گروه سنی 10 تا 20 سال اولویت اصلی سازمان نهضت سواد آموزی برای امسال است. زهرا تالانی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]