محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843721672
شهر شهمیرزاد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: شَهمیرزاد این شهر از نظر تاریخی گردشگری و کشاورزی دارای اهمیت میباشد. شهمیرزاد در ۶ کیلومتری شمال شهر مهدیشهر (سنگسر) واقع شدهاست. شهمیرزاد از سال ۱۳۰۶ دارای شهرداری است. جمعیت جمعیّت این شهر طبق سرشماری سال ۱۳۸۵، برابر با ۷٬۳۸۲ نفر بوده و ارتفاع مرکز این شهر از سطح دریا ۱۹۳۵ متر میباشد.
درباره شهمیرزاد هوای آن نسبت به سمنان که گرم و خشک است معتدلتر و از لحاظ پوشش گیاهی بسیار سبز و خرمتر است. همچنین نسبت به شهر همسایهاش مهدیشهر معمولاً خنک تر است. شهمیرزاد دارای بزرگترین باغ گردوی جهان میباشد که مساحت آن حدود ۷۵۰ هکتار است.
کشاورزی اقتصاد شهر شهمیرزاد بر کشاورزی آن تکیه دارد. بطوری که شهمیرزاد از اصلی ترین تولید کنندگان گردو در منطقه است و محصولات گردوی این شهر توان صادراتی بالایی دارد. از دیگر فراوردههای منحصربهفرد شهمیرزاد میوه آلو است بطوری که از ۱۶۵ هکتار باغات آلوی شهرستان مهدیشهر، ۱۳۵ هکتار آن در شهمیرزاد قرار دارد. شهر نمونهٔ گردشگری بینالمللی در جلسهٔ هیئت وزیران در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۳۸۶ که در سمنان برگزار شد، این شهر به استناد مادهٔ ۸ قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، بهعنوان شهر نمونهٔ گردشگری بینالمللی تعیین شد. شهمیرزاد در منطقه ای کوهستانی، در ۲۵ کیلومتری شمال سمنان و در دامنه کوه های البرز شمالی واقع شده و دارای طول و عرض جغرافیایی ۵۲ درجه و ۲۱ دقیقه شرقی و ۳۵ درجه و ۴۶ دقیقه شمالی است و ارتفاع آن از سطح دریا ۲۰۵۰ متر می باشد.
بلندترین قله شهمیرزاد با ارتفاع ۳۹۶۵ متر نیزوا نام دارد که در منطقه دهستان چاشم قرار گرفته است. میانگین دما سالیانه ۸/۳ درجه سانتیگراد می باشد که بین ۱۶ درجه زیر صفر سردترین و ۳۴ درجه بالا ی صفر گرمترین ماه سال متغیر است. شهمیرزاد در مجموع بهار و تابستانی معتدل دارد و سرمای آن از اواخر آبان آغاز و تا پایان فروردین ادامه می یابد.
در توصیف ویژگی های آب و هوایی شهمیرزاد باید گفت اختلا ف ارتفاع سمنان و شهمیرزاد از سطح دریا حدود هزار متر است که این امر از عجایب طبیعت استان سمنان است که در فاصله ۲۵ کیلومتری تا این اندازه اختلا ف دما وجود دارد لذا بی جهت نیست که شهمیرزاد را بهشت کویر نامیده اند.
از نظر زمین شناسی، منطقه شهمیرزاد مربوط به دوران سوم و دارای سنگ های رسوبی و آهکی است و معادن کلسیت، گالن (سولفور سرب)، سولفات باریت، کمی کربنات سرب، دولومیت و کوارتزیت، سنگ گرانیت و سیلیس (شیشه) در آن یافت می شود.
شهمیرزاد دارای چندین قله و تپه، سه قلعه تاریخی شیرقلعه، قلعه شیخی و دژ وهل، ۱۶ چشمه، ۱۵ نهر و حدود همین تعداد قنات، بیش از ۱۰ استخر و… است.
محصولا ت زراعی آن شامل گندم، جو، یونجه، شبدر، سیب زمینی، چغندر، حبوبات، سبزیجات و صیفی است اما محصولا ت باغی و سردرختی آن از اهمیت و اعتبار بیشتری برخوردار است.
مهمترین محصولا ت باغی و سردرختی شهمیرزاد گردو و آلوست ضمن این که سیب، گلا بی، آلبالو، به، بادام، آلوچه، گوجه سبز، قطره طلا و برغانی، غوره انگور، سنجد، زردآلو، بیدمشک نیز از محصولا ت دیگر این سرزمین است. گردو مهمترین محصول منحصر به فردی است که جنبه صادراتی دارد و مهمترین منبع درآمد شهیمرزاد به شمار می رود. درختان گردو در این شهر که در گذشته به میخ طلا شهرت داشتند همانند درخت نخل دارای شناسنامه و سند مالکیت جداگانه ای هستند و مهریه بسیاری از زنان نیز بوده است.
شهمیرزاد از مناطق مختلفی تشکیل شده است از جمله مناطق چاربیدان، اسیوسر، پل تک، شیخی، مازرون کوچه، شیخ چشمه سر، کاهش، ارشک، بیدان، مرغک، مصلا ، مرو، گنون لا ودار، پل پی، محرم دشت، چهارکوچه، دروازه، حمام دشت، چشمه سر، اسال سریا استخر چمن، بن بون یا چاشمیج محله، اسالی، کلا ته و ملک طیبی، پشته، ویون در، وره دار، لهر، لزر، بلبل دره، لوچال، گل باغ، کشت و صنعت، همچنین ده صوفیان، پرور، کلیم، کاورد، فینسک، تلا جیم، ملا ده، شلی، هیکو، رودبارک، فولا دمحله، چاشم و خطیرکوه از روستاهای اطراف آن است.
جمیعت ثابت شهمیرزاد حدود هشت هزار نفر است که در تابستان به جهت هجوم مسافران و گردشگران به بیش از ۴۰ هزار نفر افزایش می یابد و در کل شهمیرزاد منطقه ای مهاجرپذیر محسوب می گردد.
شغل مردم شهمیرزاد باغداری، کشاورزی و رنبورداری، دامداری، خدمات تجاری و دولتی است.
راه های ارتباطی این شهر عبارتند از راه ۲۵ کیلومتری شهمیرزاد به سمنان (مرکز استان)، راه ۶ کیلومتری شهمیرزاد به مهدیشهر(مرکز بخش)، راه ۱۷۰ کیلومتری به ساری و ۵۵ کیلومتری به دوآب در استان مازندران که نزدیکترین راه شهمیرزاد به استان مازندران به شمار می رود. یکی از شاخصه های شهمیرزاد کشت و صنعت این شهر و بزرگترین باغ گردوی جهان است.
شرکت کشت و صنعت شهمیرزاد در سال ۱۳۶۷ به همت جمعی از اهالی این شهر تاسیس شد و به عنوان شرکت سهامی خاص به ثبت رسید. این باغ بزرگ گردو که دارای ۷۰۰ هکتار وسعت است اکنون بیش از ۷ هزار نفر سهامدار دارد.
شهمیرزاد که از دوره قاجار به این نام موسوم گردید در گذشته جز حکومت طبرستان بود که از اواخر عهد هخامنشی در منطقه آمل تا شمال سمنان حکومت می کردند. بنا به روایت تاریخ طبرستان ابن اسفندیار و تاریخ قومس عبدالرفیع حقیقت و نزهه القلوب حمدالله مستوفی و مازندران و استرآباد رابینو و معجم البلدان یاقوت حموی و کتاب علویان و طبرستان دکتر ابوالفتح حکیمیان، نام قدیم شهمیرزاد، شهمار، سهار، شهار و شامار ذکر گردیده است و استناد آنها به مرکزی بود که آبادترین شهر حکومت طبرستان به شمار می رفت و آن شهر حکومت آباد شهمار نامیده می شد که دارای مسجد جامع منحصر به فردی بود و هم اینک نیز دایر می باشد.
همچنین اسپهبدان که در دژ معروف فریم (دودانگه ساری) سکونت داشتند، شهمیرزاد را شهمار فریم می نامیدند. برخی نیز با استناد به سفرنامه ابن بطوطه گفته اند که شهمیرزاد چهارکوه نامیده می شد و بعضی نیز از قول مرحوم دکتر صفا نقل کرده اند که شهمیرزاد در گذشته کهر نام داشت.
بنابر این روایات چنین استنباط می شود که شهمیرزاد دارای قدمت سه هزار ساله است که حتی قبل از مهاجرت آریایی ها به ایران منطقه ای آباد بوده و وجود جشمه سارهایی به نام ارشک و اشکش که از نام های دوران اشکانی است، قدمت شهمیرزاد و آبادی آن از دوران اشکانیان وحتی قبل از آن تایید می شود.
در لغت نامه دهخدا، شهمیرزاد برگرفته از شمرزاد به معنی سرزمین دارای حوضچه و آبگیر فراوان ذکر شده و نیز برخی آن را متناسب با شمیران یعنی منطقه سردسیر می دانند. سمنانی ها شهمیرزاد را شومرزه، سنگسری ها آن را شامرزا و خود شهمیرزادی ها آن را شامرزا می نامند.
از ویژگی های فرهنگی شهمیرزاد باید اذعان کرد که مردم این منطقه از نظر فرهنگی به جهت ارتباط زیاد با مردم مازندران در طول قرون مختلف، اشتراکات فراوانی دارند و مردمی فعال، خونگرم، مهمان نواز، سخاوتمند، با استعداد و باوقار هستند و به محدودیت قانع نمی شوند و به همین جهت برای پیشرفت به شهرهای مازندران و تهران حتی به خارج از کشور عزیمت کرده اند و در زمینه های علمی پیشرفت های شایانی داشته اند به طوری که در مقایسه به جمعیت بیشترین فارغ التحصیل را در کشور دارند.
چنانچه امکانات کافی در اختیار شهمیرزادی ها قرار گیرد و مراکز علمی و فرهنگی در این منطقه خوشآب و هوا دایر گردد، نه تنها شهمیرزادی ها استعداد شایان خود را نشان خواهند داد و ترقی خواهند کرد بلکه مردم سایر استان ها نیز می توانند از امکانات این مرکز بهره مند شوند.
آبادی اولیه شهمیرزاد در منطقه حدود محرم دشت و دروازه می باشد که پیش کشف (پیش کفش) نامیده می شود و گاه نیز آن را پیش نسا می نامند مناطق دیگر شهمیرزاد نظیر رودبار که در واقع از مسیر رودخانه آغاز می شود بعدا به آبادی شهمیرزاد افزوده شد. هرچند که امروزه منطقه رودبار از حدود میدان به حساب میآید بیشتر مردم شهمیرزاد مهاجر می باشند که به دلیل خوشآب وهوایی و موقعیت ممتازش مورد توجه مهاجران قرار گرفت.
مبدا اولیه مهاجران مناطقی نظیر: خراسان، دامغان، گرمسار، چهارمحال بختیاری، سرخه، گیلا ن، رودبار و الموت، مازندران، مناطقی از عراق و سوریه و غیره بوده است که پس از استقرار هر طایفه مهاجر در یکی از بلوک چهارگانه اصلی مالم معلم بنیانگذار شهمیرزاد می باشد و بقیه بلوک و طوایف بعد از آن تشکیل شده است.
نام برخی از طوایف فرعی شهمیرزاد نیز عبارت است از:
ملکون، علا ییون، کیانیون، ور (زمانی ها)، هفت لنگ بختیاری، دادین، طبسی و از همه مهم تر طایفه آخوند باباجان می باشند که به قولی از زمان اقامت امام رضا (ع) در خراسان وارد شهمیرزاد شده است و مرحوم آخوند باباجان در آبادی شهمیرزاد نقش به سزایی داشته است و مرحوم شیخ علی اکبر کبیر نیز در آبادی منطقه رودبار بسیار فعال بوده است و ساختن پل توک (شترپل) بر روی رودخانه به همت مرحوم حاج حبیب اله بوده است.
● قلعه های شهمیرزاد
۱) شیر قلعه مربوط به حکومت طبرستان می باشد که در دوره اشکانی در مناطقی از ایران حکومت داشتند و این قلعه را جهت حفاظت راه انشعابی از بزرگراه ابریشم، احداث کرده بودند و در قرن پنجم و ششم، اسماعیلی مذهبان که مرکز آنان قلعه الموت قزوین بود، از این قلعه استفاده نموده اند و به روایتی تونلی زیرزمینی از قلعه به چشمه قلعه ساخته بودند تا از آب چشمه استفاده نمایند و از گزند دشمنان در امان بمانند.
۲) قلعه شیخی که فقط سنگ چین های بسیار محدودی از آن باقی مانده است و به قول پرفسور کلایس به وسیله طرفداران حسن صباح ساخته شد و در قرن ده و یازده حاکمان کومس (کومش) در زمان صفویه از این قلعه برای جلوگیری از هجوم ترکمانان، استفاده کردند.
۳) دژوهل قلعه ای سنگی است که مربوط به دوران قبل از اسلا م است و اکنون آثاری جزیی از آن باقی مانده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 369]
صفحات پیشنهادی
شهر نودژ | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
نودِژ شهری است در استان کرمان در جنوب شرقی ایران این شهر در شهرستان منوجان قرار گرفتهاست جمعیت این شهر در سال ۱۳۸۵ برابر با ۵٫۵۲۵ نفر بودهاست فاصله نودژ تا بندر عباس ۱۱۰ کیلومتر است نودژ دارای تابستانهای گرم و خشک و زمستانهای سرد و خشک میباشد و با میانگین بارندگی ۱۷۰ میکیان شهر | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
کیانشهر شامل روستاهای طغرالجرد سلمانشهر حسینآباد علیآباد در ۶۰ کیلومتری شمال شهر زرند قرار دارد شهر کیانشهر از سمت شرق با روستای دشتخاک از جنوب با شهر زرند از غرب با دهستان سیریز و از سمت شمال با شهر کوهبنان هممرز است بلندترین قلههای منطقه کوه سرخ با ارتفاع ۳۵۴۵ متر واقامتی در دالانهای تاریخ شهر بابک | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۰۶ ۰۴ – گروه گردشگری عاطفه نبوی روستا چنان بکر و دست نخورده و نشسته در طبیعت اطرافش است که با وارد شدن به آن گویی قدم در دالانهای تاریخ نهادهاید خانههای کنده شده در دل کوه که با شکلهای خاص خود بهترین جا برای پناه بردن از گرما و سرما در غیاب تکنولوژی است ایشهر حمیدیه | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
حمیدیه شهری است در استان خوزستان این شهر در بخش حمیدیه شهرستان اهواز قرار گرفته و در سال ۱۳۸۵ تعداد ۲۲٫۰۰۱ نفر جمعیت داشتهاست شهرستان حمیدیه از بی نظیر جاهایی است که در آن جا می توان شن های کویر آب های رودخانه و درختان جنگل را در کنار هم مشاهده نمود و همچنین چینش زیبای تپههماشهر | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
هماشهر یکی از شهر های تازه تاسیس ایران اسلامی است که در فاصله 23 کیلومتری شهرستان سیرجان در محور کرمان-سیرجان واقع شده شده است این شهر از به هم پیوستن روستاهای سعادت آباد-یحیی آباد-دهنو-دولت آباد و حسین آباد تشکیل شده و حدود 4500 نفر جمعیت دارد موقعیت جغرافیایی هماشهر از شمال بشهر سرابله | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
سَرابله به کردی سهراوله Serawle شهری است در استان ایلام در غرب کشور ایران این شهر مرکز شهرستان چرداول است و در بخش مرکزی این شهرستان جای گرفته است در اواسط سال۹۱ بخش شیروان از این شهرستان جداشده و شهرستان سیروان را تشکیل داده که مرکز آن شهر لومار انتخاب شد سرابله یکی از پشهر امیریه | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
شهر امیریه یکی از شهرهای شهرستان دامغان در استان سمنان است جمعیت این شهر بر طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ برابر با ۱٫۷۷۳ نفر بوده است امیریه قبلاً روستایی با عنوان امیر آباد بود بافت شهر از خانههایی قدیمی و کهن تشکیل شده است در بخشی از امیریه شهرکی نوساز نیز ساخته شده است باغهاشهر زهره | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
مختصری در مورد شهر زهره کوچکترین و کم جمعیت ترین شهر استان خوزستان شهر زهره با مساحتی در حدود 1020 کیلومتر مربع در جنوب شرقی استان خوزستان قرار دارد این شهر از شمال و شمال شرقی به شهرستان امیدیه از جنوب به شهرستان هندیجان از مغرب به شهرستان بندر ماهشهر و خلیج فارس و از قسمتشهر گلزار | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
گُلزار ‘قریت العرب ‘ ‘دهتازیان’شهری است در استان کرمان در جنوب شرقی ایران این شهر در شهرستان بردسیر قرار گرفته و جمعیت این شهر در سال ۱۳۸۵ برابر با ۶٬۱۶۷ نفر بودهاست شهر گلزار در ۵۹ کیلومتری خاور شهر بردسیر واقع شدهاست قلعه گلزار قلعه قریةالعرب آسشهر خاکعلی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
خاکعلی یکی از شهرهای استان قزوین ایران است این شهر در بخش بشاریات شهرستان آبیک قرار دارد جمعیت خاکعلی طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ برابر با ۳٫۱۴۶ نفر بودهاست از هموطنان عزیز ساکن خاکعلی تقاضا می شود در صورت داشتن تصاویرو مطالبی جهت آشنایی با شهر خاکعلی آنرا در قسمت دیدگاه قسمت پایشهر رفیع یا کاوه | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
رُفَیِّع یا کاوه شهری است در استان خوزستان این شهر در شهرستان دشت آزادگان قرار گرفته و در سال ۱۳۸۵ تعداد ۳٫۸۳۲ نفر جمعیت داشتهاست شهر کاوه در ۲۵کیلومتری غرب هویزه و ۵۰ کیلومتری جنوب غرب سوسنگرد مرکز شهرستان دشت آزادگان و در نوار مرزی واقع است فاصله رفیع از تالاب هورالعظیم حنظام شهر | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
نظامشَهر از شهرهاي استان کرمان در جنوب شرقي ايران است اين شهر در بخش روداب شهرستان بم قرار گرفتهاست جمعيت آن در سال 1385 برابر با 1 760 نفر بودهاست اين شهر در سال 1384 خورشيدي با ارتقاي روستاي نظامآباد به شهر تشکيل شد در بازسازي ارگ بم که در زمينلرزه سال 1382 خورشيدي ويشهر توحید | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
توحید شهری است در بخش هلیلان شهرستان شیروان و چرداول استان ایلام ایران در سال ۱۳۹۱ شهر کهره به این شهر الحاق شد موقعیت مکانی مرکزی شهر توحید ازنظر جغرافیایی درسطح دهستان هلیلان یکی از دلایل شکل گیری آن و همچنین موقعیت شهر توحید نسبت به روستاهای منطقه و بررسی فاصله روستاها تا شهشهر چغادک | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
چُغادَک شهری است در استان بوشهر ایران و در مسیر جاده بوشهر به شیراز قرار دارد چغادک در بخش مرکزی شهرستان بوشهر قرار دارد تاریخ در زمان جنگ جهانی اول وقتی که انگلیسیها به ایران حمله کردند غضنفرالسلطنه برازجانی و یارانش در آنجا سنگربندی کردند و در برابر انگلیسیها مقاومت نمودنشهر جنت مکان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
شهر جنت مکان در استان خوزستان واقع شده است جنت مکان از نظر موقعیت جغرافیایی دارای موقعیت ۴۸درجه و۴۸دقیقه و ۸ ثانیه عرض جغرافیایی و طول ۳۲درجه ۱۱دقیقه ۴۱ ثانیه است جنت مکان از شرق به رودخانه کارون و از جنوب به کوه بالا بلند و از غرب به اراضی سله چین و از جنوب غربی به اراضی کوشککشهر بوشکان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
بوشکان شهری از توابع بخش بوشکان در شهرستان دشتستان استان بوشهر ایران است بوشکان بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۲۳۳۷نفر ۵۱۳خانوار میباشد تبدیل به شهر طبق گزارشهای خبری در ۲۸ آذر ۱۳۹۱ هیئت دولت با تبدیل شدن روستای بوشکان به شهر موافقت کرده و به زودی ابلاغ خواهدشد روستایشهر آباد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آباد شهری است از توابع بخش مرکزی شهرستان تنگستان در استان بوشهر که در ۲۸ آذر ۱۳۹۱ ارتقلء یافت آباد براساس سرشماری رسمی سال ۱۳۸۵ دارای ۳۱۹۷نفر ۷۳۷خانوار بودهاست تاریخچه در خصوص تاریخچه باستانی آباد بجز چند مکان مدفون اطلاع دیگری در دست نیست مکانهایی که قدمت آباد در سلسله س-
گوناگون
پربازدیدترینها