واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: در صحبتهای معاون اول احمدینژاد نوعی تهدید نهفته است
نعمت احمدی، حقوقدان گفت: معاون اول بودن حاشیه امنی برای انجام تخلفات نیست. البته در صحبت های رحیمی روح تهدید نهفته است. او می گوید من به عنوان معاون اول این کار را انجام داده ام نه به عنوان شخص حقیقی.
آفتاب- سرویس سیاسی: نعمت احمدی، حقوقدان و وکیل پایه یک دادگستری در گفتوگو با «آفتاب» در تحلیل صحبتهای اخیر محمدرضا رحیمی معاون اول دولت دهم «من فقط محمدرضا رحيمي نيستم، من معاون اول اين نظام هستم. بنده 34 سال سابقه خدمت در جمهوري اسلامي ايران را دارم؛ بنابراين نبايد اينقدر ساده به موضوع نگاه كرد» گفت: تخلفاتی که یک مقام دولتی ممکن است انجام دهد به دو دسته تقسیم می شود: اول اینکه فرد به تبع شغل و حرفه و جایگاهی که دارد تخلف عادی اداری انجام می دهد. رسیدگی به این تخلف مسیر خود را باید طی کند. در واقع این تخلف یک تخلف اداری است. در نوع دوم تخلف، اگر تخلف وصف مجرمانه داشته باشد. یعنی فرد از وظایف و حرفه خود عدول کرده باشد و جرمی را انجام داده باشد. در این جا بین معاون اول تا مستخدم اداری هیچ تفاوتی وجود ندارد.
وی گفت: البته در مواردی میان بعضی از مشاغل آیین و شیوه دادرسی تفاوت میکند. مثلا اگر رئیسجمهوری تخلفی انجام داده باشد، باید اول به رئیس مجلس معرفی کرد و تشریفات خاصی دارد و یا رسیدگی به تخلفات وزرا مسیر خاصی دارد. اما در قانون اساسی معاون اول رئیسجمهور و سایر مشاوران رئیسجمهوری از طرف خود رئیسجمهور منتصب میشوند نه مجلس شورای اسلامی. یعنی معاون اول بودن امتیازی برای ایجاد حاشیه امن و بری بودن از تخلف و جرم نیست. از طرف دیگر باید برعکس هم باشد یعنی اگر معاون اول و وزرا تخلف کردند باید با دقت بیشتری به تخلفات اینها رسیدگی کرد.
نعمت احمدی در بخش دیگری از گفتوگوی خود با «آفتاب» درباره مضمون کلام رحیمی گفت: در روح کلام رحیمی نوعی تهدید نهفته است. اینکه تاکید میکند من معاون اول هستم و من محمدرضا رحیمی نیستم یعنی اینکه من در مقام و پست معاون اولی این تخلف را انجام دادهام نه در موقعیت یک فرد حقیقی. یعنی هر کسی جای من بود این کار را میکرد. او به نوعی تاکید دارد که دیگران در تخلفش شریک هستند. اگر به نحوه بیان آقای رحیمی دقت کنیم می بینیم که ایشان یک فرافکنی میکند که در این تخلف هیئت دولت با معاون اول شریک هستند. یعنی برای انچه اتفاق افتاده همه در جریان بودند. به نظر من جان کلام رحیمی چیزی است که دیگران تا به حال به آن خیلی نپرداختهاند. او بیان میکند که هر کسی در این جایگاه قرار میگرفت همان کاری را میکرد که من انجام دادهام.
این حقوقدان درباره بخش دیگر صحبتهای رحیمی که به محسنی اژهای میگوید «جناب آقاي اژهيي! معاون اول قوه قضاييه، شما اگر به قانون نگاه كنيد خواهيد دانست كه نبايد حكمي كه هنوز قطعي نشده است را اعلام كنيد»، تصریح کرد: طبق ماده 187 قانون آیین دادرسی کیفری آمده که محتوای حکم صادره نباید علنی شود. در اینجا البته هم رحیمی درست میگوید و هم محسنی اژهای. برای اینکه محسنی اژهای میتواند بگوید که من به محتوای حکم هیچ اشارهای نداشتهام. روال و رویه اعلام حکم و دادرسی در ایران به این صورت است که اژهای گفته است. او چون محتوای حکم و ماهیت رای، جریمه و نوع محکومیت را بیان نکرده پس کار خلافی انجام نداده است.
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]