تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):از نشانه های عالم ، نقد سخن و اندیشه خود و آگاهی از نظرات مختلف است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805451812




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آغوش انبار 10 هزارتنی جلگه در حسرت گندم زارعان/ فقر کشاورزان عامل تعطیلی بانکهای بخش جلگه است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > جنوب > اصفهان دهقانی در گفتگو با مهر انتقاد کرد:
آغوش انبار 10 هزارتنی جلگه در حسرت گندم زارعان/ فقر کشاورزان عامل تعطیلی بانکهای بخش جلگه است
اصفهان - خبرگزاری مهر: عضو کانون خبرگان کشاورزی شهرستان اصفهان با انتقاد از اینکه بانکهای بخش جلگه به دلیل فقر زارعان در حال تعطیلی تدریجی است،گفت: انبار 10 هزار تنی غله این بخش در حسرت به آغوش کشیدن گندم کشاورزان است.



فتح الله دهقانی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره مشکلات این بخش از شرق اصفهان، اظهار داشت: رودشتین منطقه ای حاصلخیز و شامل" جلگه و بن رود " است که  سه سهم حق آبه از 33 سهم طومار منصوب به شیخ بهایی به زارعان جلگه تعلق دارد.

وی افزود: این بخش در سال 1382 یعنی دوره خودکفایی گندم کشور یکی از مراکز بزرگ کشت استان اصفهان قلمداد می شد به طوریکه دو جایزه جهانی "سنبل طلای یونسکو" به کشاورزان برتر آن اهدا شد.

نماینده کشاورزان بخش جلگه یادآور شد:در دوره آبسالی این بخش فقط به طور متوسط سالانه حدود 50 هزار تن گندم تولید می کرد که 25 هزار تن آن در داخل مصرف می شد و باقی آن صادر می گشت.

دهقانی تاکید کرد: این منطقه به قدری کاه و علوفه مازاد داشت که علاوه بر مصرف 50 هزار راس گاو  در دامداری های سنتی و خانگی بخش زیادی از آن به عشایر ایزدخواست، عشایر عرب جرقویه و نیز دامداری های نایین،اردستان و استانهای یزد و کرمان هم ارسال می شد.

وی یادآور شد: همواره در پنج هزار هکتار اراضی محصول گلرنگ با عملکرد دو تا سه تن در هکتار کاشته می شد که خاصیت آن رنگ دهی در صنایع غذایی است.

این کارشناس کشاورزی ادامه داد: دو هزار هکتار از اراضی نیز همواره به کشت صیفی جات اختصاص می یافت که امروزه دیگر اثری از آن نیست.

دهقانی تاکید کرد: بحران خشکسالی و از آن بدتر سوء مدیریت مسئولان به دلیل عدم اعطای حق آبه های تاریخی به خصوص برای شرق اصفهان موجب نابودی این حجم بالای تولید در منطقه شده است.

وی در ادامه گفت: در همان دوران رونق به دلیل آنکه غله زیادی از مردم در فصل برداشت در کنار خیابانها می ماند شرکت تعاونی تصمیم به ساخت انباری با ظرفیت 10 هزار تن برای جلگه را گرفت.

این عضو کانون خبرگان کشاورزی شهرستان اصفهان تاکید کرد: متاسفانه انبار ذکر شده فقط در حسرت به آغوش کشیدن گندم کشاورزان است.

شرق اصفهان شاهد زلزله خاموش است

دهقانی با بیان اینکه مشکلات معیشتی شرق اصفهان زلزله ای خاموش است،گفت: اگر مصوبات طرح 9 ماده ای احیای زاینده رود اجرایی نشود و حق آبه تاریخی این منطقه داده نشود آسیب های اجتماعی و روانی ناشی از فقر گسترده مردم فراگیر خواهد شد.

بانکهای بخش جلگه تعطیل شده اند

وی در ادامه تصریح کرد: به دلیل نابودی مزارع و بی دراَمدی مردم، بانک های بخش جلگه در سال های اخیر به تدریج در حال بسته شدن هستند چرا که مردم پولی برای مبادله ندارند.

این فعال بخش زراعت از تعطیلی چهار بانک در منطقه خبر داد و گفت: تعدادی از بانک های موجود نیز برای وصول مطالبات خود مدام به کشاورزان فقیر شده فشار وارد می کنند.

دهقانی تاکید کرد: متاسفانه وام های دو تا سه میلیونی اخذ شده در طول هشت سال اخیر به ارقام 10 میلیون تومانی هم رسیده که امیدواریم مسئولان تخفیفاتی در این شرایط سخت قائل شوند.

لزوم تسریع صدور پروانه های حق آبه داری

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مقرر شده است که خسارات زمان خشکسالی با صدور پروانه حق آبه داری پرداخت شود.

نماینده کشاورزان بخش جلگه با اشاره به تعداد چهار هزار حق آبه دار در این بخش گفت: متاسفانه حدود پروانه های حق آبه داری توسط مسئولان آب منطقه ای به طور کامل صادر نشده و این بی توجهی فقط بی انصافی کشاورزان فقیر شده امروز است.

جلگه دارای بندهای سنگی تاریخی در مسیر زنده رود است

دهقانی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص نحوه تقسیم آب در این بخش اظهار داشت: تا قبل از احداث کانال های امروزی کار انتقال آب زاینده رود به مزارع بر عهده مادی های بزرگ بوده است.

وی افزود : بندهایی بسیار قدیمی و ساخته شده از سنگ های لاشه ای و ساروج در این بخش وجود دارد که کار آن نوعی سد برای جمع آوری آب بوده است.

این کارشناس کشاورزی گفت: اولین بند موسوم به "مروان" واقع در شرق زیار است که مادی معروف مروان از آن منشعب و به تعدادی از روستاهای جلگه از جمله برسیان،شاهطور ، گیشی و... می رسیده است.

دهقانی افزود: 15 تا 17 کیلومتر بعد "بند گلی" احداث شده است که مادی معروف آن دو سهم از سه سهم جلگه را به مزارع روستاهای خرم، خورچان، شریف آباد،و ... انتقال می داده است.

وی اضافه کرد: بندسنگی معروف "الله وردی خان" یا "جندیج " در 30 کیلومتر پس از بند گلی ساخته شده که مادی منشعب از آن حق آبه روستاهای سیان، قلعه بالا و نیز مزارع تعدادی از روستاهای منطقه بن رود را تامین می کند.

نماینده کشاورزان بخش جلگه یادآور شد: بند مذکور همواره به دلیل مصالحی که داشت مورد تخریب آب واقع می شد که در سالیان اخیر با میلگرد و بتون در آن محل تقویت شده است.

دهقانی تاکید کرد: بند جندیج در زمان آبسالی محل تجمع گردشگران و ماهیگری آنان هم محسوب می شد.

 


۱۳۹۳/۶/۱۳ - ۰۹:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن