واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > زنجان انصاری:
وضعیت فرهنگ عمومی زنجان مورد مطاله دقیق قرار گیرد
زنجان -خبرگزاری مهر: استاندار زنجان گفت: وضعیت فرهنگ عمومی این استان و نقش آن در پیشبرد اهداف نظام اسلام باید مورد مطاله دقیق قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار مهر، جمشید انصاری بعد از ظهر چهارشنبه در همایش ارایه و بررسی برنامه توسعه بخش فرهنگ عمومی استان زنجان، شناخت وضعیت فرهنگی، بررسی توانمندی های بالقوه و بالفعل، نزدیک کردن فرهنگ و سنن برای کاهش تضادها و ایجاد ارتباط بین آنها و سوق دادن فرهنگ عمومی به سمت ارزش های اسلامی و ملی نقش به سزایی در توسعه و پویایی فرهنگ این استان دارد.
وی عوامل تاثیرگذار در فرهنگ استان زنجان را بر اساس برنامه راهبردی توسعه بخش فرهنگ در دو حوزه درونی و بیرونی قابل تقسیم عنوان کرد و ادامه داد: عوامل استراتژیک محیط بیرونی بخش فرهنگ عمومی استان زنجان در دو محور فرصت ها و تهدیدها احصا شده است.
انصاری با اشاره به اینکه فرهنگ بنیان جامعه را پی ریزی می کند، افزود: مهم ترین رکن و هویت بخش در هر جامعه، پیشینه و غنای فرهنگی آن است.
استاندار زنجان افزود: فرهنگ به عنوان سرمایه معنوی، مادی و متراکم شده جوامع، اصلی ترین عامل حفظ و تقویت هویت ملی و تاریخی کشور و جامعه شناخته می شود. انصاری با بیان اینکه محیط درونی فرهنگ عمومی در قالب قوت ها و ضعف ها تقسیم بندی شده است، متذکر شد: وجود استعدادهای فرهنگی در جامعه، وجود مراکز، نهادها و گروه هایی که قابلیت بسیج مردم در موقعیت های خاص را دارند، تکثر فرهنگی به ویژه دو زبانه بودن، بالا بودن سرانه مطالعه و بالا بودن نشاط اجتماعی از نقاط قوت عوامل محیط درونی فرهنگ عمومی استان زنجان است.
وی از تعدد و ناهماهنگی متولیان امور فرهنگی، عدم برنامه ریزی جامع در حوزه فرهنگ، کم توجهی و بهره نگرفتن از سرمایه های انسانی، تاثیرناپذیری از وجهه منفی فرهنگ های دیگر، فقدان حمایت موثر از فعالیت ها و دستاوردهای فرهنگی، کم توجهی به مفاخر و الگوهای رفتاری درست و آداب و سنن و ارزش های بومی، کم توجهی به ذایقه های فرهنگی و هنری مردم و به ویژه نسل جوان و کم توجهی به ادبیات و زبان محلی نیز از جمله ضعف های فرهنگ عمومی این استان محسوب می شود.
استاندار زنجان به تدوین پنج راهکار در راستای توسعه بخش فرهنگ عمومی این استان اشاره کرد و گفت: این راهکارها شامل ترویج و تقویت جنبه های مثبت فرهنگ اسلامی – ایران، اصلاح و بهبود رفتارها و هنجارهای اجتماعی، اصلاح سبک زندگی، تقویت جنبه های مثبت فرهنگ بومی و تقویت رویکردهای علمی و فرهنگی جامعه است.
انصاری افزود: در صورت اجرای این راهبردها، می توان به اهداف سند چشم انداز توسعه فرهنگ استان زنجان نزدیک شده و تغییراتی در زمینه فرهنگ جامعه ایجاد کرد که این امر می تواند روند توسعه را تسریع کند. استاندار زنجان مطالعه وضعیت فرهنگ عمومی این استان و نقش آن در پیشبرد اهداف نظام اسلام را مهم ارزیابی کرد و گفت: شناخت وضعیت فرهنگی، بررسی توانمندی های بالقوه و بالفعل، نزدیک کردن فرهنگ و سنن برای کاهش تضادها و ایجاد ارتباط بین آنها و سوق دادن فرهنگ عمومی به سمت ارزش های اسلامی و ملی نقش به سزایی در توسعه و پویایی فرهنگ این استان دارد.
انصاری عوامل تاثیرگذار در فرهنگ استان زنجان را بر اساس برنامه راهبردی توسعه بخش فرهنگ در دو حوزه درونی و بیرونی قابل تقسیم خواند و ادامه داد: عوامل استراتژیک محیط بیرونی بخش فرهنگ عمومی استان زنجان در دو محور فرصت ها و تهدیدها احصا شده است.
۱۳۹۳/۶/۱۲ - ۲۰:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]