واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ شهريور ۱۳۹۳ (۱۲:۵۵ب.ظ)
آيتالله تحريري: امام رضا (ع) پناه ملت ايران است آيتالله تحريري با بيان اينکه امام رضا (ع) پناه امت و ملت ايران است، اظهار کرد: همه ما بايد ايشان را حاضر بر اعمال و رفتار خويش بدانيم چراکه اگر اين مهم را پيشه خود سازيم در پناه رأفت و مهرباني آن حضرت قرار ميگيريم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، آيتالله محمدباقر تحريري، در اختتاميه همايش علمي-پژوهشي اخلاق و آداب رضوي در استان مرکزي با اشاره به دهه کرامت و ولادت با سعادت کريمه اهلبيت حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع)، افزود: اساس زندگي ائمه اطهار (ع) پياده کردن فضايل اخلاقي و رفتار نيکو است.
وي با بيان اينکه پس از شناخت اخلاق و رفتار ائمه معصومين (ع) بايد آن را در زندگي خود به کار گيريم، گفت: برگزاري مجالس و همايشها در ترويج فضيلت و سيره امامان معصوم (ع) در صورتي که در زندگي مورد توجه قرار گرفته و زمينه معرفتي را فراهم کند، مؤثر است.
اين استاد حوزه علميه قم با تأکيد بر اينکه حرکت امام رضا (ع) از مدينه به مرو سرشار از نکات معرفتي و فضايل نيکو است، اضافه کرد: تقيد ايشان به نماز اول وقت و عبادات و مراعات آداب و اخلاق ديني و مستحبات بسيار است.
آيتالله تحريري با اشاره به اينکه والدين الگوي فرزندان خود در زمينههاي مختلف هستند، افزود: در صورتي که والدين اخلاق و سيره ائمه معصومين (ع) را پيشه خود قرار دهند فرزندان نيز آداب اسلامي را در زندگي فردي و اجتماعي خود پياده ميکنند.
وي با بيان اينکه امام رضا (ع) پناه امت و ملت ايران است، اظهار کرد: همه ما بايد ايشان را حاضر بر اعمال و رفتار خويش بدانيم؛ چراکه اگر اين مهم را پيشه خود سازيم در پناه رأفت و مهرباني آن حضرت قرار ميگيريم.
اين استاد حوزه علميه قم با تأکيد بر اينکه انسان مؤمن داراي پنج صفت نيکوست، ادامه داد: نيکي از صفات مؤمن است. وقتي فردي نيکي کند و در جهت خوبي و نيکي قرار گيرد موفق بوده و خداوند او را در انجام فعاليتهاي نيکو ياري ميکند، دومين صفت انسان مؤمن را استغفار دانست و اظهار کرد: انسان با عمل نيکو ميتواند گذشته خود را برگرداند و اگر بداند چه خسارتي وارد کرده و چه چيزي آن را جبران ميکند و همت اصلاح اشتباه خود را داشته باشد موفق ميشود.
وي سومين ويژگي انسان مؤمن را شکرگزاري عنوان کرد و گفت: انسان زماني که به نعمتي دست مييابد و در مسير صحيح زندگي قرار ميگيرد بايد شکر نعمت به جا آورد.
اين استاد حوزه چهارمين صفت انسان مؤمن را صبر و شکيبايي در کارها دانست و تصريح کرد: اولياي الهي الگوي بيبديل صبر و استقامت بوده و همواره در برابر ظلم و جور زمان خويش ايستادگي کردند.
آيتالله تحريري با بيان اينکه پنجمين ويژگي بنده مؤمن سعه صدر است، اضافه کرد: وقتي بنده شايسته خدا غضب کند، اما؛ توان تسلط بر خويش و فرو بردن غضب را داشته باشد خداوند او را شرح صدر داده است.
وي خاطرنشان کرد: اگر افراد با سيره و فضايل ائمه اطهار (ع) آشنا شوند، ميتوانند در مسير صحيح گام برداشته و جهت دستيابي به کمال و سعادت در راه حق حرکت کنند.
امتي که حق مظلوم را نستاند به مدينه فاضله دست نخواهد يافت
در ادامه اين مراسم شکرالله حسنبيگي، معاون سياسي امنيتي استاندار مرکزي، با بيان اينکه نهادهاي فرهنگي مکاني براي حضور جوانان هنرجو و زمينهاي براي پيشرفت آنان هستند، گفت: تحول بزرگ فرهنگي موجود، ريشه در ويژگيهاي انقلاب اسلامي دارد.
وي با اشاره به اينکه جشنواره امام رضا (ع) يکي از برنامههاي مؤثري است که در دست متوليان امور فرهنگي است، افزود: اين جشنواره منجر به پژوهشهاي قابل اعتنا و توليد مطلوب مقالاتي در زمينه سيره امام رضا (ع) شده است.
حسن بيگي ادامه داد: در فرهنگ رضوي هيچ فردي ديگري را فريب نداده و بر امانتداري تأکيد شده است.
وي خاطر نشان کرد: در فرهنگ رضوي که برگرفته از فرهنگ اسلامي است بايد تعقل و تفکر و علم و دانش، گسترده و در حال افزايش باشد.
وي با بيان اينکه در فرهنگ رضوي امنيت و آزاديهاي اجتماعي و وجود فضاي باز براي تفکر و تعقل مردم کاملا در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: در صورتي که امتي حق مظلوم و ضعيف را نستاند به مدينه فاضله دست نخواهد يافت.
معاون سياسي-امنيتي استاندار مرکزي در پايان، ايجاد روحيه اعتماد به نفس و خودباوري را گامي مؤثر در جهت ايجاد جامعهاي پويا و موفق دانست که مبتني بر احساس ديني بوده و فرهنگ جامعه را متأثر کرده است.
تقدير از هشت برگزيده جشنواره فرهنگي هنري امام رضا (ع)
حسين شاکري، مدير کل فرهنگ و ارشاد استان مرکزي، نيز در اين مراسم با بيان اينکه 12 سال متوالي جشنواره فرهنگي-هنري امام رضا (ع) در کشور در حال برگزاري است، گفت: اين جشنواره علاوه بر ايران در 44 نقطه جهان برگزار ميشود.
وي اظهار کرد: از مجموع 173 مقاله ارسالي به دبيرخانه جشنواره هشت نفر موفق به کسب مقام برتر شدند.
بر اساس اين گزارش، شهرزاد کتابي از کرمانشاه با موضوع اصول و مباني توسعه اخلاق رضوي در جامعه، عسگر آرمون از اردبيل با موضوع شرايط علمي و اخلاقي مديران (مديريت علمي و اخلاق محور) در سيره و سخنان امام رضا (ع) و محسن موحدي از اصفهان با موضوع حکومت اخلاقمدار براساس ديدگاه امام رضا (ع) موفق به کسب مقامهاي اول تا شوم شدند.
بهرام جبارلوي شبستري، عاليه روحالله زاده، آرزو پيروزي، اسماعيل شجريان، فاطمه رفيعي نيز مقامهاي چهارم تا ششم را کسب کردند.
در پايان اين اختتاميه کتاب «آرمانشهر رضوي» شامل مقالات سال گذشته اين جشنواره رونمايي شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]