واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ شهريور ۱۳۹۳ (۱۹:۱۱ب.ظ)
براي مديريت اطفاي حريق صورت گرفت: امضاي تفاهم نامه همکاري بين سازمان هاي جنگل ها و مديريت بحران به منظور تصويب رديف اعتباري و ساختار تشکيلاتي مناسب براي اجراي طرح جامع مديريت پيشگيري و اطفاي حريق جنگل ها و مراتع، رؤساي سازمان هاي جنگل ها، مراتع و آبخيزداري و مديريت بحران کشور در محل سازمان جنگل ها تفاهم نامه همکاري امضا کردند.
به گزارش خبرگزاري موج، خداکرم جلالي در اين نشست ضمن ارائه گزارشي از سيماي منابع طبيعي کشور و چالش هاي موجود در آن گفت: آتش سوزي پديده اي است که سالانه بخشي از جنگل ها و مراتع ايران را به کام خود فرو مي برد و خسارات فراواني را بر طبيعت کشور وارد مي سازد.
وي افزود: اين پديده تنها در ايران اتفاق نمي افتد، بلکه در بسياري از کشورهاي جهان جنگل ها دجار آتش سوزي مي شوند و گاهي اوقات اين کشور ها با وجود اين که به پيشرفته ترين تجهيزات و ناوگان هوايي مجهز هستند، اما؛ هفته ها طول مي کشد تا اين آتش خاموش شود.
رئيس سازمان هاي جنگل ها، مراتع و آبخيزداري کشور علت اين امر را تفاوت نوع جنگل ها برشمرد و گفت: بيشترين گونه هاي درختان در کشورهاي آمريکا و اروپا سوزني برگ هستند و مهار آتش در اين نوع جنگل ها بسيار دشوار است در حالي که عمده درختان جنگلي کشور ما از نوع پهن برگ هستند و اين عنايت خداوند است که به ما ارزاني داشته است و گرنه معلوم نبود با اين امکانات و تجهيزات چه بلايي سر جنگل هاي ما مي آمد.
جلالي حريق را يکي از تهديدات مهم جنگل ها و مراتع برشمرد و خاطر نشان ساخت: اگر حداقل امکانات و تجهيزات اطفاي حريق را داشتيم مي توانستيم ميزان خسارات را به پايين ترين حد کاهش دهيم.
وي اظهار داشت: بسياري از مناطق جنگلي کشور صعب العبور است و 3تا 4 ساعت طول مي کشد تا نفر با پاي پياده خود را به مقر آتش برساند، حال اگر کوله پشتي و ديگر تجهيزات همراه او باشد ديگر اوضاع وخيم تر مي شود.
جلالي اظهار کرد: حدود 10 سال قبل در سازمان جنگل ها مسووليت داشتم و الان اوضاع را مي بينم به لحاظ امکانات و تجهيزات اطفاي حريق تفاوتي احساس نمي کنم.
مسوول اول منابع طبيعي کشور اظهار اميدواري کرد با حمايت سازمان مديريت بحران و تلاش همکاران منابع طبيعي ميزان خسارات حريق را در منابع طبيعي کاهش دهيم.
براي مديريت بر عرصه ها نيازمند مطالعه و برنامه ريزي هستيم
در ادامه اين نشست رئيس سازمان مديريت بحران کشور گفت: جنگل ها و مراتع مهمترين انفالي است که در اختيار ماست و براي مديريت کردن بر اين عرصه ها نيازمند مطالعه جامع و برنامه ريزي دقيق هستيم.
اسماعيل نجار، وظيفه سازمان مديريت بحران را شناسايي ظرفيت ها، هماهنگ کردن و بکار گيري آن دانست و گفت: انتظار داريم دستگاه هاي متولي خودشان را در زمينه اي که ماموريت دارند، موظف بدانند.
اسماعيل نجار ادامه داد: من چند سال استاندار استان هاي کردستان و کرمان بودم و با جنگل هاي متراکم و نيمه متراکم سر و کار داشتم و بعضاً عمده آتش سوزي که در حوزه جنگل ها رخ مي داد منشاء انساني دارد و افراد بيشتر دنبال توسعه زمين خود بودند و معمولاً بيشتر حريق ها که توسط افراد سودجو و فرصت طلب ايجاد مي شد هنگام غروب و تاريکي شب بود، تا کسي نتواند حريق را خاموش کند.
رئيس سازمان مديريت بحران کشور، عدم وجود علايم هشدار دهنده در مناطق جنگلي و بحراني را عيب کار دانست و گفت: متأسفانه هيچ سيستم و دوربين مدار بسته اي در جنگل ها وجود ندارد تا در مواقع حساس و بحراني در استانداري، فرمانداري و يا دهياري ها علايمي ايجاد کند و هشدار بدهد و اين نقص بزرگ کار است.
وي شناسايي ابزارهاي پيشرفته اطفاي حريق، فراهم کردن تجهيزات انفرادي، نصب دوربين در مناطق پرتردد جنگلي و مهمتر از همه ايجاد انگيزه فراوان براي افرادي که به کار اطفاي حريق مشغولند را از ضروريات ملزومات حوزه جنگل ها و مراتع قلمداد کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]