واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > تهران در شورای هماهنگی مدیریت بحران قدس مطرح شد:
قدس فاقد طرح جامع خطرپذیری/ اطلاعات طرح در استان تهران پراکنده است
قدس- خبرگزاری مهر: فرماندار قدس بر تدوین طرح جامع خطرپذیری این شهرستان تاکید کرد و خواهان توجه مسئولان به این مهم شد.
به گزارش خبرنگار مهر، نورمحمد فردی ظهر امروز در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران قدس که با حضور مسئولان پژوهشکده سوانح طبیعی استانداری تهران و مسئولان شهرستانی برگزار شد، اظهار داشت: کشور ایران یکی از 10 کشور حادثه خیز جهان محسوب می شود، در تمام دنیا 41 حادثه طبیعی شناخته شده که 38 مورد از آنها در ایران و 25 مورد در استان تهران رخ می دهد از این رو مسئولان و مردم همواره باید آمادگی مقابله با این حوادث را داشته باشند.
وی افزود: در مدیریت بحران سه متغیر از همه مهمتر است اولین مورد وجود طرح جامع خطرپذیری است که نقش هدایتگری را برعهده دارد، دوم آموزش روش صحیح مقابله با حوادث است که همه دستگاه های ذیربط باید آموزش های لازم را ببینند و سوم که هر دو مورد قبل را تحت شعاع قرار می دهد مدیریت اصولی است که در این زمینه مدیریت در زمان عادی و بحرانی کاملا با یکدیگر متفاوت است.
این مسئول ادامه داد: قدس در حال حاضر طرح جامع خطرپذیری ندارد و از مسئولان مربوطه تقاضا می شود که هرچه سریعتر این طرح را تدوین کنند زیرا این شهرستان نیز مانند دیگر نقاط کشور حادثه خیز است، یکی از مهمترین آنها وضعیت کمبود آب شرب این منطقه است که نیازمند توجه بیشتری است، البته کمبود آب شرب در فصل گرما امسال با اقداماتی که صورت گرفت مدیریت شد.
فردی عنوان کرد: مسئله مهم دیگری که باید به آن توجه شود، ساماندهی سایتهای اسکان بحرانی این شهرستان در باغ ملی و اطراف دانشگاه است که امکاناتی در این مناطق تعبیه شده اما هنوز فعال نشدند که از شهرداری انتظار می رود در راستای فعال سازی این سایتها گام بردارد. اطلاعات مورد نیاز طرح خطرپذیری استان تهران پراکنده هستند
در ادامه مدیر بخش مقاوم سازی و بازسازی سازه های پژوهشکده سوانح طبیعی استان تهران اعلام کرد: کشور ایران کشوری بسیار حادثه خیز است و این پژوهشکده پس از زلزله مرگبار رودبار و منجیل در سال 69 و با اعتبارات بانک جهانی و حمایت سازمان عمران ملل متحد در ایران تشکیل شد.
مرتضی جعفری افزود: یکی از ابتدایی ترین مسایلی که در مقابله با حوادث طبیعی مورد توجه است طرح جامع خطرپذیری است که هر شهر و شهرستانی باید این طرح را داشته باشد در استان تهران به دلیل پراکندگی اطلاعات این کار کمی مشکل است اما با همکاری همه دستگاه های ذیربط این کار در استان آغاز شده است.
وی ادامه داد: قدس برغم اینکه شهرستانی تازه تاسیس است اما به دلیل موقعیت استراتژیکی که دارد و وجود خط راه آهن تهران تبریز و محور مواصلاتی غرب کشور از اهمیت ویژه ایی برخوردار است زیرا علاوه بر حوادث طبیعی می تواند دستخوش حوادث انسان ساز نیز باشد از این رو باید نگاه ویژه ایی به این شهرستان شود.
این مسئول اضافه کرد: بحران خشکسالی یکی از مهمترین بحران هایی است که در کشور ایران و به تبع آن در استان تهران و شهرستانهای آن وجود دارد، بر اساس آمار جهانی تلفات خشکسالی بیش از حادثه دیگری است، شهرستان قدس که آب مورد نیازش تنها از منابع زیرزمینی است و جمعیت بالایی هم دارد باید به این موضوع توجه ویژه داشته باشد.
مشکل کمبود آب شرب قدس تا پایان سال رفع می شود
در ادامه این جلسه همچنین رئیس امور آبفای قدس اعلام کرد: این شهرستان آبهای سطحی ندارد و آب مورد نیاز قدس از 36 حلقه چاه تامین می شود که 925 لیتر بر ثانیه است در حالیکه نیاز شهرستان هزار و 150 لیتر بر ثانیه است، البته با اقداماتی که صورت گرفته و می گیرد امید است تا پایان سال این کمبود جبران شود.
سید محمدصادق بهشتی افزود: در سالجاری هفت حلقه چاه جدید حفر شده که پنج حلقه وارد مدار و دو حلقه دیگر در حال تجهیز هستند همچنین مجوز حفر 18 حلقه چاه جدید نیز صادر شده و اقدامات اولیه در حال انجام است که اگر مشکلی بوجود نیاید از نیمه دوم سالجاری عملیات حفاری آنها اغاز می شود.
وی ادامه داد: از دیگر اقداماتی که آبفا در نیمه نخست سالجاری انجام داده می توان به اصلاح شبکه، لوله گذاری و توسعه شبکه به طول 10 کیلومتر، اصلاح 350 فقره انشعاب، مجاز کردن 500 انشعاب غیرمجاز، ایجاد هفت کیلومتر خطوط جمع آوری فاضلاب و نصب هزار و 500 انشعاب فاضلاب، همچنین بیش از 100 هزار بروشور در قالب استفاده صحیح از آب، پمپ آب و عدم استفاده از انشعاب غیرمجاز بین شهروندان توزیع شد.
۱۳۹۳/۶/۹ - ۱۴:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]