واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ شهريور ۱۳۹۳ (۲۲:۳۶ب.ظ)
امضاي تفاهمنامه اي براي ارتقاء زيستپذيري شهرها و کيفيت زندگي شهروندان تفاهمنامه همکاري مشترک فيمابين وزارت راه و شهرسازي و مجمع مشورتي رؤساي شوراهاي اسلامي کلانشهرها و مراکز استانها توسط عباس آخوندي و احمد مسجدجامعي با هدف برنامهريزي، نظارت، اجرا و راهبري هماهنگ مجموعهاي از طرحها و اقدامات مشترک و مؤثر در ارتقاء زيستپذيري شهرها و کيفيت زندگي شهروندان امروز امضا شد.
به گزارش خبرگزاري موج، در پايان سومين اجلاس ملي مجمع مشورتي رؤساي شوراهاي اسلامي کلان شهرها و مراکز استان ها که در ساختمان شهيد دادمان برگزار شد، به منظور بسترسازي براي ارتقاء کيفيت زيست پذيري شهرها و احيا و تحقق شاخصهاي معماري و شهرسازي ايراني-اسلامي و تحقق سياستهاي کلي شهرسازي ابلاغيه مقام معظم رهبري تفاهمنامه اي منعقد شد.
اهداف تفاهمنامه شامل بسترسازي براي رشد و ارتقاء شاخصهاي کيفيت زندگي شهري و هويتبخشي به شهرهاي کشور، ايجاد شرايط مناسب زندگي با ارتقاء شاخصهاي زيستپذيري شهرها، بسترسازي براي تحقق تکاليف قانوني طرفين در برنامهها و اسناد فرا دست و افزايش تعاملات اجتماعي و کوشش در جهت تنظيم جريان حيات مدني و شهروندمداري است.
همچنين تدوين برنامههاي مشترک براي نحوه همکاري در حوزههاي معماري، شهرسازي و ساير حوزههاي مرتبط، بسترسازي براي تحقق مديريت يکپارچه و هماهنگ شهري در حوزه معماري و شهرسازي و نوسازي بافتهاي فرسوده شهرهاي کشور و ارتقاء جايگاه نهاد شورا در فرايند تصميمسازي مرتبط با فرامين معماري و شهرسازي از ديگر اهداف تفاهم نامه ذکرشده است.
از جمله محورهاي اجرايي اين تفاهم نامه شامل همکاري در تدوين برنامه ششم توسعه اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي در حوزه معماري و شهرسازي، راهاندازي نهاد آموزش و مطالعات در مراکز استانها با همکاري متقابل شوراهاي اسلامي، شهرداريها و وزارت راه و شهرسازي، برپايي دورههاي آموزشي، جلسات همانديشي و همايشها با همکاري طرفين تفاهمنامه و ايجاد نهادهاي تصويبکننده طرحهاي شهري با همکاري متقابل مجمع و وزارتخانه است.
در اين تفاهم نامه محورهاي ديگر شامل همکاري متقابل جهت تسهيلگري و بسترسازي در راستاي بهسازي و نوسازي بافتهاي فرسوده و شهرها، همکاري متقابل به منظور ساماندهي کمربنديها و حوزههاي دروازهاي واقع در محدوده و حريم شهرها در جهت رفع خطرات احتمالي و ارتقاء بهرهوري و تدوين اسناد حوزه شهرسازي و معماري با هماهنگي طرفين تفاهمنامه ذکر شده است.
اقدامات مجمع مشورتي رؤساي شوراهاي اسلامي کلانشهرها و مراکز استانها شامل همکاري در تدوين اسناد حوزه شهرسازي و معماري با هماهنگي وزارتخانه يا سازمانهاي استاني، همکاري شوراها و شهرداريها در راهاندازي نهاد آموزش و مطالعات شهري با وزارتخانه يا سازمانهاي استاني نهادهاي تصويب کننده طرحهاي شهري، همکاري مديريت شهري و تأمين فضا و امکانات لازم جهت برگزاري دورههاي آموزشي و الزام شهرداريها به صيانت از بافتهاي واجد ارزش شهري و رعايت ضوابط معماري و شهرسازي با هويت ايراني-اسلامي مطابق با شاخصهاي ارائه شده از سوي وزارتخانه نام برده شده است.
همچنين در ادامه اقدامات مجمع در تفاهم نامه با وزارت راه و شهرسازي بر الزام همکاري شوراها و شهرداريها با سازمانهاي استاني در جهت بوميسازي و مستندسازي معماري و شهرسازي بافتهاي واجد ارزش و الزام شهرداريها به ايجاد هماهنگي در خصوص مطالعات، اقدامات اجرايي و عمراني با کميتههاي ارتقاء کيفي سيما و منظر شهرها تأکيد شده است.
وزارت راه و شهرسازي نيز در اين تفاهم نامه متعهد شده است که اقدامات لازم براي احياي فرهنگ معماري و شهرسازي غني گذشته کشور، تسريع، تدوين، تصويب و ابلاغ ضوابط و شاخصهاي شهرهاي با هويت، تسريع در روند تصويب طرحهاي جامع و تفصيلي و ساير طرحهاي شهري و همکاري با مديريت شهري در اجراي موارد مندرج در قانون برنامه پنجم توسعه و ساير اسناد فرادست را در دستور کار خود قرار دهد.
بنا بر اين گزارش وزارت راه و شهرسازي در تفاهم نامه اي با مجمع مشورتي رؤساي شوراهاي اسلامي کلانشهرها و مراکز استانها بر همکاري و راهاندازي نهاد آموزشي و مطالعات شهري در مراکز استانها و نهادهاي تصويب کننده طرحهاي شهري، ابلاغ دستور به سازمانهاي استاني جهت همکاري براي اجراي موارد مندرج در تفاهمنامه و برگزاري دورههاي آموزشي براي مديريت شهري در مراکز استانها در صورت نياز در حوزههاي شهرستاني متعهد شده است.
الزام سازمانهاي استاني به تدوين شاخصهاي معماري و شهرسازي بومي در چارچوب مقتضيات محلي با محوريت معماري ايراني-اسلامي، انجام وظايف قانوني وزارتخانه در ارتباط با بهسازي و نوسازي بافتهاي فرسوده شهرها و اعطاي بستههاي تشويقي، شراکت بخشي مديريت شهري و تدوين قانون برنامه ششم توسعه و ساير اسناد فرادست به مرتبط و شراکت بخشي مديريتهاي محلي (شهرداري و شوراها) در پيوستهاي زيست محيطي، معماري، شهرسازي، فرهنگي، اجتماعي و... و همکاري با مجمع جهت تسريع اجراي مقررات ملي ساختمان، از جمله ماده 33 قانون نظام مهندسي و کنترل ساختمان از ديگر موراد مورد توجه بوده است.
به منظور اجراي بهينه مفاد اين تفاهمنامه، کميته مشترکي متشکل از نمايندگان تامالاختيار طرفين در سطح ملي، مابين مجمع و وزارتخانه، وظيفه برنامهريزي، هماهنگي اجرايي، پيگيري و نظارت بر اجراي مفاد اين تفاهمنامه را بر عهده خواهند داشت.
بنا بر اين تفاهم نامه رؤساي شوراهاي اسلامي کلانشهرها و مراکز استانها نيز با پيشنهاد طرحها و اسناد فوق و در سطح ملي و پس از طي گردش کار قانوني مربوطه، شهرداريها را الزام به اجراي مفاد تفاهمنامه و طرحهاي مصوب مشترک ميکنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]