واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ شهريور ۱۳۹۳ (۱۷:۳۸ب.ظ)
با حضور معاون وزير راه و شهرسازي آغاز شد؛ بهرهبرداري از سالن مسافري پايانه مرزي ميلک سالن مسافري پايانه مرزي ميلک در پنجمين روز از هفته دولت با حضور معاون وزير راه و شهرسازي، نمايندگان کشورهاي افغانستان، پاکستان و هندوستان و شماري از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و مسوولين و مقامات استان سيستان و بلوچستان طي مراسم رسمي افتتاح و مورد بهره برداري قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاري موج، داوود کشاورزيان، معاون وزير راه و شهرسازي و رئيس اين سازمان، در اين مراسم با اشاره به موقعيت ترانزيتي کشور جمهوري اسلامي ايران و همجواري با کشورهاي همسايه محصور در خشکي اظهار داشت: استان سيستان و بلوچستان به دليل داشتن بندر مهم چابهار و همجواري با کشورهاي افغانستان و پاکستان از قابليتهاي تجاري و ترانزيتي مناسبي برخورداراست و با توسعه ظرفيتهاي اين بندر به عنوان يکي از بنادر حائز اهميت کريدور شمال-جنوب و محور شرق کشور ميتوان به توسعه حمل و نقل بين المللي و نيز کاهش هزينههاي حمل و نقل کمک کرد.
وي با اشاره به فعاليت ۲۴ پايانه مرزي جادهاي به عنوان يکي از محورهاي توسعه اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و سياسي براي کشور افزود: حدود ۱۴ ميليون تردد مسافر و ۱۲ ميليون تن کالاي ترانزيت در سال گذشته از اين پايانههاي مرزي انجام شده که بيشترين سهم جابجايي کالاهاي ترانزيتي را حمل و نقل جادهاي به خود اختصاص داده است.
معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به برخورداري اغلب بنادر کشور از ظرفيت بستر ريلي علاوه بر امکانات حمل و نقل جادهاي گفت: سهم حمل و نقل ريلي آن گونه که مورد نظر دولت و کشور ميباشد هنوز قابل توجه نبوده و با برنامه ريزيهاي انجام شده در آينده نزديک اين ميزان افزايش مناسبي خواهد يافت.
مهندس کشاورزيان همچنين به حفظ شرايط رقابتي براي ترانزيت کالا در کشور و در منطقه تأکيد کرد و افزود: تجار و بازرگانان کشورهاي همسايه بسيار علاقهمند هستند تا کالاهاي خود را به لحاظ شرايط و زير ساختهاي مناسب جمهوري اسلامي ايران از مسير کشورمان به ساير کشورهاي همجوار و فرا منطقهاي ترانزيت نمايند.
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي اعتبارات هزينه شده از محل اعتبارات سازمان در پايانه مرزي ميلک را ۱۷۵ ميليارد ريال و معادل قيمت تمام شده ارزي حدود ۱۵ ميليون دلار اعلام کرد و اظهار داشت: احداث پل دوم بر روي رودخانه مشترک با کشور افغانستان در مراحل نهايي تهيه نقشههاي اجرايي بوده و پس از برگزاري مناقصه و مراحل قانوني رديف اعتباري لازم به آن اختصاص خواهد يافت.
وي هم چنين کمربندي زهک را از طرحهاي مهم استان دانست و افزود: که از محل اعتبارات سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي جهت تسريع در اتمام آن اعتبارات لازم تخصيص خواهد يافت.
مهندس داوود کشاورزيان بهره برداري از سالن مسافري پايانه مرزي ميلک را از نيازهاي اساسي براي روابط و ايجاد پيوند گسترده بين دو کشور افغانستان و ايران دانست و گفت: با احداث و بهره برداري سالن مسافري پايانه مرزي ميلک و افزايش و تسهيل در آمد و شد مسافران روابط دو جانبه بين کشورهاي ايران و افغانستان بيش از پيش ارتقا ياقته و عميقتر خواهد شد.
علي اصغر ميرشکار، معاون انتظامي-امنيتي استاندار سيستان و بلوچستان، نيز در اين مراسم اظهار کرد: در سال گذشته حدود ۱۰۰ هزار مسافر از کشور افغانستان از مرز ميلک عبور کردهاند و اين امر نشان دهنده اهميت توسعه زير ساختهاي مسافري بين دو کشور است.
وي با اشاره به اهميت توسعه مناسبات تجاري و ترانزيتي استان افزود: با تلاشهاي صورت گرفته در سطح ملي و استاني در دهه فجر سال جاري ظرفيت بنادر چابهار از ۲. ۵ ميليون تن به ۶ ميليون تن افزايش مييابد.
معاون استاندار سيتان و بلوچستان در بخش ديگري از سخنان خود گفت: بندر چابهار به ميلک به نسبت بندرعباس به دوقارون ۷۶۰ کيلومتر نزديکتر است که هم در کاهش هزينهها و هم در تبادلات مرزي موثر است.
در اين مراسم خانقائي مدير کل حمل و نقل و پايانههاي استان نيز به مشخصات پروژه اشاره کرد و اعلام کرد: اين ساختمان در مساحت ۲ هزار و ۶۰۰ متر مربع و با ۵ هزار متر مربع محوطهسازي به منظور رفاه حال مسافران داخلي و خارجي احداث و به ميمنت هفته دولت امروز به بهره برداري رسيد.
وي عنوان کرد: اين پروژه با هدف تفکيک تشريفات مسافر از کالا در مرز ميلک و ايجاد نظم در ترددها و همچنين ارايه خدمات مطلوب به مسافران و گردشگران داخلي و خارجي به سرانجام رسيد.
بر اساس اين گزارش مهندس داوود کشاورزيان، معاون وزير راه و شهرسازي و رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي، را مديران کل ترانزيت و پايانههاي مرزي، فني و امور پيمانها، دفتر رياست سازمان و مديران کل راه و شهرسازي و حمل و نقل و پايانههاي استان همراهي ميکردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]