تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات قدرت، انصاف است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832979554




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برگ جديدی در سياست روز عراق/ تحليلی بر نگرش طرف‌های سياسی از دولت جديد بغداد


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
برگ جديدی در سياست روز عراق/ تحليلی بر نگرش طرف‌های سياسی از دولت جديد بغداد
پايگاه خبري " نيو ايسترن آوت لووك " در مقاله‌اي به قلم ويكتور ميخين مي‌نويسد ، تغییرات عمده در رده‌هاي سياسي و مقامات ارشد عراقي - اعم از رئيس جمهور ، نخست وزیر و رئیس مجلس - اختلاف نظر و برداشت‌هاي متفاوتي را در بين كارشناسان مسائل خاورميانه به دنبال داشته است .


به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران، در اين مورد سوالات مهمي مطرح مي‌باشد كه بايستي به آنها جواب قانع كننده‌اي ارائه گردد ؛ اعم از اينكه چه کسي از این تحولات سياسي سود مي‌برد ؟ و چه كسي علاقه‌مند به این تغییرات سياسي بوده است ؟ و از همه مهمتر اينكه آيا مقامات جدید قادر به نجات کشور از فروپاشی کلي و مقابله با تهدید اصلی تروريستي داعش خواهند بود ؟ 

لازم به ذكر است كه پاسخ‌ها براساس ديدگاه افراد و طرف‌هاي درگير در اين تحولات متفاوت خواهند بود . 


كاملا روشن است که جناح‌های مختلف و قبایل این کشور ، تا حدی زيادي با تعادل جدید قوا و انتصاب مقامات جدید که مطابق با قانون اساسی عراق انتخاب شده‌اند ، رضايت نسبي دارند .


کردها نيز اخيرا از تلاش خود برای استقلال و تاسیس دولت مستقل كوتاه آمده‌اند . سخنگوي جدید مجلس عراق که نماينده سنی‌ها مي‌باشد ، در مورد کابینه آینده وزیران و اسامي که براي تصویب مجلس بايد توسط نخست وزیر جدید شيعه پیشنهاد شود ، در رسانه‌ها حضور فعال دارد .


و با این حال ، همه نگاه‌ها و تحولات آينده عراق ، به نخست وزیر جديد عراق، حیدر العبادی و نحوه ترکیب دولت جديد است و انتظار می‌رود اين بار گزينش افراد در مقايسه با عملكرد نخست وزير سابق عراق نوري المالكي متعادل‌تر باشد .


لازم به ذكر است كه العبادي تا همين اواخر مورد تائيد واشنگتن نيز بوده است .


تهران همچنین از تغییرات سياسي حمایت خود را اعلام کرده است . به گفته بسیاری از کارشناسان ، نخست وزير جديد شيعه عراق نيز منافع ایران را قطعا به حساب خواهد آورد . جالب اينکه روزنامه Al-Rafidain در اين مورد مي‌نويسد كه : "ظاهرا ، حیدر العبادي ، سیاست ملی خود (عراق) را ابتدا بر حسب ديدگاه تهران شيعه و در مرحله بعدي بر اساس ديدگاه واشنگتن دنبال خواهد كرد " .


 الزمان یکی دیگر از روزنامه‌های عراق ، مي‌نويسد : "داعش نمی‌تواند یک مشکل غیر قابل حل برای مردم عراق كه چندين دهه در ناآرامي‌هاي جنگي به سر برده‌اند ، به حساب آيد . اما جدی‌ترین چالش برای حیدر العبادي، ایجاد یک دولت قوي که منافع همه عراقی‌ها ، و نه فقط شیعیان را دنبال كند ، اشاره شده است . علاوه بر این ، او باید منابع قابل توجهی را در بخش اطلاعات و دیگر نهادهای امنیتی اختصاص دهد ، و در انتصاب افسران صالح و درستکار براي جلوگيري از وقوع اتفاقات ناخوشايند آينده دقت لازم را كند . 


رهبران قبایل سنی عراق حمایت كامل خود از نخست وزیر جدید عراق و تمايل براي پیوستن به مبارزه علیه داعش را اعلام كرده‌اند . حاتم علی سليماني ، يكي از رهبران قبیله‌ای با نفوذ در استان غربی الانبار در اين مورد گفته است :  " اگر نخست وزير جديد عراق به حقوق جامعه اهل سنت احترام بگذارد ، با وي همكاري نزديكي در تمام مسائل خواهد داشت " .


طه محمد الحمدون ، سخنگوی قبایل سنی و یک رهبر معنوی و روحانی ، در مصاحبه با رویترز گفته است : نمایندگان سنی در سراسر عراق یک لیست از الزامات مورد نیاز برای دولت جدید را تهيه كرده‌اند و در حال حاضر همه چیز به نحوه تعامل نخست وزیر جديد با خواسته‌های قبایل سنی بستگي دارد ".


بسیاری از رهبران داخلی و خارجی امیدوارند که حیدر العبادي بتواند رهبران قبیله‌ای را متقاعد به سمت گيري صلح آميز (برحسب منافع ملي) دولت جدید كند . 


 قبایل سنی کمک‌های قابل توجهی را به ایالات متحده آمریکا در عراق در سال‌هاي 2006 و 2009، در شکست دادن القاعده كرده‌اند . 


نامزدی نخست وزیر جدید با موفقیت در مبارزه علیه شبه نظامیان همزمان بوده است .


با این حال ، رئيس جمهور آمریکا ، باراک اوباما ، که در هر دو سیاست داخلی و خارجی شكست‌هايي را تجربه كرده است ، برای این پیروزی خوشحال بنظر مي رسيد . اوباما در اين مورد (در رسانه‌ها) چنين مي‌گويد : اقدامات نیروهای نظامی آمریکا ، عراق را از پیامدهای فاجعه بار - تسخير بزرگترین سد کشور - نجات داده است . به گفته اوباما ، ایالات متحده ، سلاح و کمک نظامي به نیروهای نظامی عراقی و نيروهاي امنيتي كرد ارائه داده است ، که اين اقدام آمريكا شرايط را به نفع اين نيروها تغيير داده است . اوباما مي‌گويد : "اگر آن سد شکسته مي‌شد ، می‌توانست فاجعه بزرگي به بار بياورد ".


" بدون تردید ، ارتش ایالات متحده برای انجام ماموریت‌های محدود که من اجازه داده‌ام ، براي حفاظت از پرسنل و امکانات ما در عراق در استان‌هاي اربیل و بغداد ادامه خواهند داد " .  در نامه‌ای به اعضای کنگره آمریکا ، اوباما انگیزه‌های واقعی در پشت حملات هوایی را تشريح كرده است ، با بیان اینکه مجوز (وي) در جهت حفظ منافع امنیت ملی و خارجی ایالات متحده صادر شده است ." 


 در اين نامه به همكاري با دولت عراق در انجام اين حملات به وضوح اشاره شده است .


اما واشنگتن اين بار در مسئله عراق محتاط تر عمل كرده است ، به ارسال محموله‌هاي محدود از سلاح‌های کوچک و اعزام صدها نفر از سربازان آمریکایی برای محافظت از تعداد زیادی از پرسنل آمریکایی در اين کشور مي‌توان اشاره داشت . جالب اينكه ، فروش اسلحه آمریکا به دنبال ارسال فوری هواپیماهاي روسي براي مبارزه با شبه نظامیان ، رقم خورده است . 


در وضعیت مالی فعلي در ایالات متحده که توسط تصمیمات سیاسی "عاقلانه" (!) باراک اوباما ایجاد شده است ، شرايط براي اقدام وسيع‌تر را كمتر كرده است . موقعیت واشنگتن در عراق ، کاملا توسط استیو هيدمن ، تحلیلگر موسسه آمریکایی صلح تشريح شده است . وي در اين باره گفته است : مبارزه با شبه نظامیان داعش وظیفه دولت مرکزی بغداد است، نه واشنگتن ! " .


بسیاری از ناظران بر این واقعیت تاكيد دارند که پس از یک دوره طولانی از انفعال در جنگ عراق ، واشنگتن به طور ناگهانی و با عجله ، برای کمک به انجام حملات هوایی جدید وارد عمل شده است . ( اگر چه نوری المالکی ماه‌ها درخواست چنين كمكي را داشته است) 
این واقعیت را می‌توان به راحتی توضیح داد ؛ اين كه شبه نظامیان داعشي ، تهدید به تصرف ميدان‌هاي نفتي غنی در شمال، در منطقه کردنشین كرده بودند . واقعیت امر اين است که آنها (كردها) به ایالات متحده آمریکا بدهكار می‌باشند و جذابيت‌هاي مالي را مي‌توان در اين مورد لحاظ كرد (واكنش سريع آمريكا) .
ظاهرا ، باراک اوباما ، درست مثل روزهاي جنگ لیبی ، ترجیح می‌دهد به متحدان ناتو خود تکیه كند . 


در حال حاضر ، فرانک والتر اشتاین مایر وزیر امور خارجه آلمان به بغداد سفر كرده است و با فواد معصوم رئیس جمهور و نخست وزیر حیدر العبادي نيز ملاقات داشته است . مطبوعات عراقي حضور مهمان آلماني را چنين تفسير مي‌كنند " اكنون به بسيج همه تلاش‌های جامعه بین المللی برای از بین بردن تروریسم ، که نه تنها تهدیدی برای عراق بلکه برای کل منطقه و جهان است ، نياز است . "


در تلاش برای نشان دادن حمایت خود از مقامات جدید کشور عراق ، هدف از سفر خود را ، نشان دادن همبستگی آلمان با مبارزه علیه داعش اعلام كرده است . در مصاحبه‌ای با "صدای امریکا" ماير مي‌گويد : "ما امیدواریم که نخست وزیر جديد عراق برای متحد کردن تمام مناطق کشور ، با فراهم كردن شرايط حضور آنها در بدنه دولت ، عملكرد خوبي داشته باشد " .


 به گفته پاپ فرانسیس ، جامعه بین المللی برای جلوگیری از وحشيگري‌هاي داعش بايد اقدام نمايد ، اما این اقدام منوط به تصمیم یک کشور نیست .


پاپ فرانسیس در پاسخ به اين سوال كه آیا او حملات هوايي ایالات متحده عليه شبه نظاميان داعش را تائيد مي‌كند يا نه مي‌گويد : 
 " هنگامی که یک تهاجم ناعادلانه وجود دارد ، من فقط می‌توانم بگویم که تلاش برای متوقف کردن آن قانونی است " .


به عبارت دیگر ، غرب در مورد عراق اينبار بسیار محتاط است ، و تمایلی براي به دام افتادن دوباره در اين باتلاق ندارد .


 تمام كمك ‌هاي غربي (فعلا) به اظهارات و كمك ناچيز تسليحاتي كه تغيير چنداني در وضعيت فعلي مشخصا نخواهد داشت ، محدود شده است .


در پايان اينكه هه شرايط و نتايج ، به عملكرد رهبران عراق و عراقی‌ها براي دفع شبه نظامیان ، به منظور حفظ یکپارچگی کشور خود بستگي دارد .
 




انتهای پیام./







تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۵:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن