واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قزوین پورمختار:
تضمین امنیت شغلی وکلا و دوری از سیاست زدگی مهمترین عامل حفظ جایگاه وکلاست
قزوین - خبرگزاری مهر: رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی گفت: حفظ استقلال، امنیت شغلی و اجتماعی وکلا و دوری از سیاست زدگی مهمترین شاخصه صیانت از جایگاه وکلاست.
به گزارش خبرنگار مهر، همایش تبیین جایگاه عدالت قضایی در لایحه جامع وکالت با حضور محمدعلی پورمختار رئیس کمیسیون اصل 90، محمد علی اسفنانی سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی و جمعی از وکلای دادگستری روز پنجشنبه در تالار اجتماعات شهید رجایی تربیت معلم قزوین برگزار شد.
محمد علی پورمختار در این همایش به اهمیت تثبیت امنیت شغلی و اجتماعی وکلا اشاره کرد و گفت: وکلا از ارکان اصلی تحقق عدالت در دستگاه قضا هستند و باید امنیت شغلی و اجتماعی آنان تضمین شود.
رئیس کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس سیاست را آفت امر قضا دانست و تصریح کرد: وکیل و قاضی باید از گرایش به جناحها و گروههای سیاسی دور باشند چرا که تجربه نشان داده وابستگی های سیاسی می تواند آسیب های جدی به بدنه قضاوت وارد کند.
پورمختار افزود: انتظار جامعه وکالت این است که مسائل سیاسی بر روند عملکرد آنها غلبه نکند تا بتوانند به رسالت سنگین خود بخوبی عمل کنند و اگر سیاست بر آن سایه افکند کارها به سرانجام عادلانه نمی رسد.
این مسئول به لایحه جامع وکالت رسمی و عدم استقلال کانونهای وکلا اشاره کرد و یادآورشد: امروزه باورداریم که کانونهای وکلا توان مدیریت خود را ندارند و در اداره امور با مشکلات جدی مواجهند لذامسئولان اعتقاد دارند با اجرای این طرح، سیستم مدیریتی جامع و کاملی بر فعالیت وکلا حاکم خواهد شد.
همچنین آیت الله سید محمد موسوی بجنوردی استاد حوزه و دانشگاه در این مراسم گفت: امروزه قضات، وکلا را مخالف و رقیب خود می دانند در حالی که وکلا بازوی قابل اعتنایی برای قضات محسوب میشوند بنابراین انتظار می رود قضات به وکیل به دید یک همراه و همکار نگاه کنند. وی افزود: برنامه کاری فشرده بسیاری از قضات در همه دنیا یکی از عواملی است که فرصت برای بررسی ابعاد همه جانبه کار را از این افراد سلب می کند و در این بین وکلا می توانند بهترین همراهان قضات باشند به طوری که هر وکیل مدافع برای بررسی موضوع شیوه و روش خاصی دارد که با توسل به آن همه ابعاد ماجرا بهتر و ملموس تر جلوه می کند.
آیت الله بجنوردی با اشاره به دیدگاه عمومی جامعه نسبت به حرفه وکالت گفت: مردم باید همانند سایر نقاط جهان به این باور برسند که وکلا یکی از شریف ترین و پاکیزه ترین افراد هستند هر چند ممکن است در این بین مشکلاتی هم وجود داشته باشد و افرادی از این حرفه سوء استفاده کنند اما نفس این کار شریف و با ارزش است.
وی با بیان دیدگاه اسلام نسبت به حرفه وکالت و قضاوت اظهارداشت: اسلام توجه ویژه ای به وکلات دارد و در قوانین شرعی، شرایطی برای یک قاضی در نظر گرفته شده که حتی ممکن است شامل مراجع تقلید هم نشود واین سخت گیری بیانگر اهمیت شغل قضاوت دارد.
آیت الله موسوی بجنوردی در ادامه تصریح کرد: امروزه وکلا از اقشار آسیب پذیر جامعه محسوب میشوند و از هر سو معضلات و مشکلاتی در مسیر راه این افراد قرار دارد بنابر این مسئولان به ویژه در بخش قانون گذاری باید برای کاهش مشکلات این گروه تلاش بیشتری کنند.
محمد علی اسفنانی سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این همایش گفت: تصویب لایحه جامع وکالت رسمی نباید به اصل استقلال وکلا ضربه وارد کند که در حال حاضر به نظر می رسد جامعه وکلا در این خصوص نگران هستند که این امر کاملا منطقی و به جاست و در بررسی این موضوع باید استقلال دستگاه قضا مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: سیاست همیشه به بدنه دستگاه قضا لطمه وارد کرده است بنابراین باید بکوشیم تا دستگاه قضا و وکالت درگیر مسایل سیاسی نشوند تا مستقل بمانند.
سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی با اشاره به روند بررسی لایحه جامع وکالت رسمی اظهارداشت: هر چند یک نماینده مجلس باید با اصول اولیه قانون آشنا باشد اما این موضوع کافی نیست و متاسفانه امروزه بسیاری از نمایندگان که آشنایی ابتدایی با قانون دارند بر این تصورند که این آشنایی اولیه میتواند کافی و جوابگو باشد.
اسفنانی افزود: قانون مجموعه ای وسیع از کلماتی است که باید با قواعد و مقررات خاصی در کنار یکدیگر قرار گیرد و برای این که بتوان در خصوص قانون سخن گفت باید از مجموعه کلمات و اصطلاحات قضایی بهره برد ولی گاهی برخی نمایندگان بدون آشنایی با این حوزه به این بخش وارد شده اند که مشکل ساز است.
این مسئول در ادامه به برخی از فعالیتهای کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: یکی از مسائلی که وقت زیادی از این کمیسیون را به خود مشغول می کند بررسی و رفع ایرادات قوانین قبلی است به طور مثال ایرادات موجود در قانون مجازات اسلامی، آیین دادرسی کیفری حمایت از خانواده و دهها مورد دیگر موجب شده تا این کمیسیون تمرکز کافی برای انجام کار خود نداشته باشد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر تصویب قانون حمایت از کودکان و نوجوانان در دستور کار مجلس قرار گرفته که به طور حتم از برترین و مهمترین قوانین وضع شده در تاریخ انقلاب اسلامی ایران خواهد بود.
۱۳۹۳/۶/۷ - ۱۰:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]