واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: استاندار کرمان: کلید رفع محرومیت استان سرمایهگذاری است/ طرح پلیس آب در یک ماه آینده اجرا می شود خبر گزاری پانا:استاندار کرمان در جلسه ایی که عصر روز گذشته با دانشگاهیان و سازمان های مردم نهاد زیست محیطی برگزار شد گفت:باید فضای سرمایهگذاری استان را با اجرای الزامات محیط زیستی که دولت تعیین میکند ایجاد کنیم زیرا هیچ کس مخالف حفظ محیط زیست نیست.
۱۳۹۳ چهارشنبه ۵ شهريور ساعت 09:35
به گزارش خبر نگار پانا،علیرضا رزم حسینی با اشاره به اینکه آب یک گنج خدادای است که بدون هیچ رنجی در استان مصرف میشود و به همین منظور طرح پلیس آب در کمیته آب استان تدوین شده که براساس قوانین و مقررات در 17 مرحله طی یک برنامه پنج ساله صرفهجویی آب در بخش کشاورزی را با همکاری کشاورزان انجام شود.
رزم حسینی افزود:امیدواریم با حمایت دولت تدبیر و امید این طرح ظرف یک ماه آینده در استان کرمان عملیاتی شود زیرا کار بسیار سختی است.
وی بیان کرد: طرح پلیس آب از کشاورزانی که بالای 10 هکتار زمین زراعی دارند، آغاز میشود.
رزمحسینی اظهار کرد: وظیقه شرعی و ملی ما است از آبی که از نفت برای نسل آینده مهمتر است، نگهداری کنیم که این کار را با همکاری کشاورزان و مردم انجام خواهیم داد.
رزمحسینی الگوی کشت، کنترل آب کشاورزی و نصب کنتورهای هوشمند را از جمله آیتمهای طرح پلیس آب عنوان کرد و افزود: 11 هزار چاه غیرمجاز در استان کرمان در 35 سال حفر شده که در شرایط استفاده از این آیتمها میتوانیم یک میلیارد و 200 میلیون متر مکعب آب با سرمایهگذاری 2هزار و 700 میلیارد تومان ذخیره کنیم که در سفر وزیر نیرو در دو هفته آینده در کرمان این مسئله بررسی و نهایی میشود.
استاندار کرمان با اشاره به اینکه سه بحث انتقال آب از خارج از استان وجود دارد، گفت: برای انتقال و شیرین کردن 500 میلیون مترمکعب آب از خلیج فارس، بهشتآباد و عمان به استان کرمان نیازمند 12هزار میلیارد تومان هزینه است که تجربه ثابت کرده این طرحها حدود 10 تا 20سال به طول میانجامند
وی با بیان اینکه مزیتهای گردشگری در کرمان نسبت به سال گذشته 4 برابر شده است بیان کرد: کویر ما بیصاحب است پس تصمیم گرفته شد که کویر را به یک فرصت اقتصادی تبدیل کنیم که سازمان عمران کویر در این زمینه تأسیس شد .
رزمحسینی با اشاره به حاشیهنشینی شهر کرمان، اظهار کرد: 110 هزار نفر حاشیهنشینی غیرمجاز در استان کرمان وجود دارد که 105هکتار تاکنون آزاد شده است.
رزمحسینی درباره فعالیت معدن کوه شاه نیز گفت: کمیتهای با کارشناسان محیط زیست در کرمان برگزار خواهد شد که در این کمیته تشخیص داده میشود که معدن کوهشاه و یا هر معدن دیگری کار تولید انجام دهند یا ندهد.
وی بیان کرد: در گذشته برای معدن کوهشاه یک مجوز ارائه شده است اما زمانی که بنده از این معدن بازدید کردم، تصمیم گرفتم که باید کار تعطیل شود.
رزم حسینی با اشاره به آبهای زیرسطحی کرمان، خاطرنشان کرد: برای آبهای زیرسطحی شهر کرمان طرحی در حال اجرا است که حدود300 لیتر در ثانیه آب برداشت میکنیم و در این طرح آب نیز به صنعت نیز فروخته شده است و امیدواریم این طرح در شش ماهه دوم سال آینده به شکل کامل اجرا شود.
وی بابیان اینکه کشاورزی 95 درصد مصرف آب استان را به خود اختصاص داده است ادامه داد: از سه ماه گذشته که بحث بحران آب در کرمان به وجود آمد برنامهریزی شد که صرفهجویی را در منابع آب داشته باشیم.
استاندار کرمان ادامه داد: اگر این بخش از منابع آبی در استان مدیریت شود، میتوانیم منابع قابل ملاحظهای را برای نسل آینده در زیر زمین نگهداری کنیم.
رزمحسینی تصریح کرد: سالانه 6.2 میلیارد مترمکعب از آبهای زیرزمینی برداشت میشود که 6میلیارد مترمکعب آن در بخش کشاورزی استفاده میشود.
وی طرح اسکان عشایر توسط دولت قبل را یک کار بسیار غلطی عنوان کرد و گفت: طرح اسکان عشایر روحیه سلحشوری را از آنها گرفت.
استاندار کرمان با اشاره به اینکه عشایر تولید کننده 60قلم هستند، افزود: طرح چرای دام عشایر مناطق طبیعی باید با برنامهریزی انجام شود زیرا آنها در اقتصاد استان تأثیرگذار هستند.
وی تصریح کرد: کمربند سبز برای جلوگیری از حاشیهنشینی شهر اجرا شده که حدود 1.5 میلیون درخت در این کمربند کاشته میشود و تاکنون 12 کیلومتر آن انجام شده است.
استاندار کرمان در پایان از وجود 300 هزار عشایر در استان کرمان خبرداد و گفت: عشایر استان دارای 3میلیون دام سبک دارند.
رزمحسینی با اشاره به اینکه منابع طبیعی تاکنون بسیار در زمینه چرای دام عشایر کار انجام داده است، تصریح کرد: یک دفعه بدون آموزش نمیتوان چرای دام را آنها را قطع کنیم بلکه باید یک طرح جامعی در این زمینه پیشبینی شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]