واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: هشدار! قرص برنج هیچ پادزهری ندارد
قرص برنج از سموم بسیار خطرناک است که جذب کامل دوز 500 میلی گرم از آن می تواند منجر به مرگ شود و این در حالی است که قرص های موجود در بازار 3 گرمی هستند و مصرف نصف این قرص ها مرگ قطعی را برای فرد در پی دارد.
آفتاب: یک متخصص پزشک قانونی با بیان اینکه باید نظارت و تدابیر سختگیرانه تری نسبت به فروش قرص برنج در کشور صورت گیرد گفت: متاسفانه در کشور ایران هرچند فروش قرص برنج ممنوع شده است اما در عطاری و داروخانه ها به دلیل کاربرد ضد آفت بودن آن به راحتی قابل دسترس است.
دکتر فخرالدین تقدسی نژاد در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه مصرف قرص برنج مرگ آور است تا اعتیاد آور افزود: اگر فردی در هر سنی، قصد جدی برای خودکشی داشته باشد میتواند از این سم به عنوان خودکشی استفاده کند و مصرف کم آن منجر به مرگ فرد می شود.
این متخصص پزشک قانونی با بیان این مطلب که بیشتر افراد جامعه نسبت به تاثیر قرص برنج و مرگ قطعی آن شناخت دقیق دارند گفت: برخی از افراد این سم را به عنوان یک عامل خطرناک و کشنده نمی شناسند و هدفی جز خودکشی نمایشی از مصرف آن ندارند اما این در حالی است که متاسفانه منجر به مرگ مصرف کننده می شود.
تقدسی نژاد با اشاره به اینکه دوز کشنده قرص برنج بسیار پایین است، بیان کرد: قرص برنج از سموم بسیار خطرناک است که جذب کامل دوز 500 میلی گرم از آن می تواند منجر به مرگ شود و این در حالی است که قرص های موجود در بازار 3 گرمی هستند و مصرف نصف این قرص ها مرگ قطعی را برای فرد در پی دارد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران چند عامل را در نوع تاثیرگذاری قرص برنج موثر دانست و اظهار کرد: مصرف قرص برنج به صورت تازه خطرات بیشتری را به همراه دارد اما با باز شدن جعبه قرص و قرار گرفتن آن در محیط، سم قرص طی مدت زمان معینی آزاد می شود که در این صورت از شدت سمی بودن قرص کاسته می شود.
وی در ادامه به نحوه مصرف قرص برنج اشاره کرد و افزود: به عنوان مثال بسیاری از افراد که اقدام به خودکشی می کنند، مردد به انجام آن هستند و ممکن است فاصله بین خارج کردن قرص از قوطی تا مصرف آن طولانی شود که در این صورت مسمومیت با خطر کمتری همراه است.
این متخصص پزشک قانونی تصریح کرد: حل کردن قرص برنج در آب قبل از مصرف که سبب آزاد شدن مقداری از گاز سمی قرص می شود و یا وقوع استفراغ های مکرر بعد از مصرف قرص که منجر به خارج شدن مقدار قابل توجهی سم از بدن می شود باعث بهتر شدن پیش آگهی مسمومیت است.
هیچ پادزهری برای قرص برنج وجود ندارد
تقدسی نژاد با تاکید بر اینکه پادزهری برای قرص برنج وجود ندارد، اظهار کرد: مراجعه سریع هنگام فرد مصرف کننده به مراکز درمانی و با توجه به شرایط و علائم بیمار می توان با مراقبت های ویژه و درمان اختلالات تنفسی، قلبی عروقی، شوک واسیدوز جان بیمار را نجات داد اما در صورت مصرف بالای آن احتمال نجات بیمار با وجود درمانهای موجود بسیار پایین است.
این فلوشیپ سم شناسی بالینی و مسمومیت یکی از راه های خودکشی در تمام نقاط دنیا را مصرف سموم و داروها دانست و بیان کرد: متاسفانه در کشور ایران هر چند فروش قرص برنج ممنوع شده است اما در عطاری ها و حتی داروخانه ها قرص برنج به دلیل کاربرد ضد آفت به راحتی قابل تهیه است.
این متخصص پزشک قانونی با تاکید بر اینکه باید نظارت بیشتری در فروش قرص برنج در کشور صورت گیرد گفت: به دلیل بالا بودن درصد مرگ و میر قرص برنج، باید فروش این مواد محدود و فقط به افراد خاصی فروخته شود و یا حتی به طور کل حذف شود زیرا نوع گیاهی قرص برنج برای مصرف ضد آفت وجود دارد.
وی در پایان یادآور شد: مصرف قرص برنج در هر دو جنس به صورت پراکنده مشاهده می شود و در جنس خاصی شیوع ندارد.
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]