تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رسول اكرم صلى الله عليه و آله چيزى مثل شام و غير آن را بر نماز مقدم نمى داشتند و ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802897138




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زمان دشمنی با بشار اسد به سر رسیده است |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: زمان دشمنی با بشار اسد به سر رسیده است
کد خبر: ۴۲۸۴۶۵
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۳ - 23 August 2014


روزنامه دیلی تلگراف در گزارشی با وخیم توصیف کردن اوضاع امنیتی منطقه و ضرورت نابودی گروه تکفیری داعش، بر لزوم کنار گذاشتن دشمنی با بشار اسد و همکاری با آن برای مبارزه با افراط‌گرایی تاکید کرده است.

به گزارش خبرگزاری فارس «کریستوفر میر» سفیر سابق انگلیس در آمریکا روز شنبه طی یادداشتی در روزنامه دیلی تلگراف، ضمن بررسی استراتژی غرب در مبارزه با داعش، اظهار داشته که هم‌اکنون زمان آن فرا رسیده است که آمریکا و انگلیس دست از دشمنی با دولت بشار اسد کشیده و برای مبارزه با گروه تکفیری داعش به همکاری با آن بپردازند.

به گفته این گزارش تحولات موسوم به بهار عربی نه تنها نتوانست به اهداف خود دست یابد، بلکه نتیجه آن ایجاد آشوب و ظهور نیروهای تکفیری در جای جای خاورمیانه بود. به نظر می‌رسد غرب نیز از پاسخ دادن به وضعیت ایجاد شده ناتوان است.

قتل وحشیانه «جیمز فولی» در هفته گذشته به دست نیروهای داعش احتمال گسترش عملیات آمریکا را تقویت کرد. در همین راستا فرمانده ستاد مشترک ارتش آمریکا ژنرال «دمپسی» از لزوم هدف قرار دادن پایگاه‌های این گروه در سوریه به میان آورد. اگر چه اوباما هنوز مجوز این حملات را صادر نکرده است، اما کشته شدن جیمز فولی و در خطر قرار داشتن جان «استیون ساتلوف» دیگر خبرنگار آمریکایی که داعش به گروگان گرفته است، فشارها برای حمله هر چه سریعتر به مواضع داعش را تشدید کرده است.

همه این شرایط با توجه به مخالفت‌هایی که آمریکا با دولت بشار اسد دارد، شرایط را بسیار پیچیده و دشوار می‌کند. با توجه به وضعیت روابط دو کشور، احتمال این وجود دارد که پهبادهای آمریکایی توسط موشک‌ها و یا جنگنده‌های سوریه مورد هدف قرار گیرند. بنابراین برای جلوگیری از مواجه شدن با چنین هزینه‌هایی، آمریکا ناگزیر از همکاری با دولت بشار اسد است. زمان حاضر تغییر رویکرد سیاسی غرب را ایجاب می‌کند. دشمن مشترکی به نام داعش لزوم همکاری آمریکا و انگلیس با دولتی که پیش‌تر قصد سرنگونی آن را داشتند نشان می‌دهد.

بنا بر این گزارش واقعیت صحنه سیاست در این منطقه و افزایش قدرت گروه تکفیری داعش، همکاری با بشار اسد برای جلوگیری از تجزیه دو کشور مستقل یعنی سوریه و عراق را ناگزیرمی‌کند. هم اکنون داعش بخش گسترده‌ای از شرق سوریه و شمال عراق را در دست گرفته است.

در حال حاضر شعله‌های جاه‌طلبی گروه تکفیری داعش تمامیت اردن و لبنان را هم در معرض خطر قرار داده است. حتی بسیاری در عربستان سعودی نیز معتقدند که این کشور هم نمی‌تواند از زیاده‌خواهی‌های داعش در امان باشد. در بررسی تاریخی شورش‌های گروه‌های تروریستی نیز نمی‌توان نمونه‌ای هم‌چون داعش به لحاظ سطح خشونت، منابع مالی و تجهیزات در دسترس یافت.

بر اساس گزارش دیلی تلگراف بسیاری از طرفداران اروپایی داعش تبعه انگلستان هستند و این نگرانی وجود دارد که آنها به انگلستان باز گشته و این خشونت‌ها را در جامعه  گسترش دهند. بنابراین انگلستان باید با رویکردی عمل‌گرایانه منافع خود را در حل بحران حاضر لحاظ کند. در این شرایط پیگیری اهداف تحولات موسوم به بهارعربی نباید در دستور کار سیاست خارجی قرار بگیرد.

دیلی‌تلگراف سیاستمداران غرب را به هوشیاری و جلوگیری از تکرار مجدد اشتباهات خود فراخوانده است. یکی از این اشتباهات سرنگونی صدام در سال 2003 بود. نابودی کامل حزب بعث و مسلح کردن ارتش عراق اشتباه دیگری بود که غرب مرتکب شد. این اشتباه بسیاری از سران نظامی حزب بعث را به سوی داعش روانه کرد. دموکراسی پارلمانی در عراق که آمریکا و انگلستان از آن حمایت کردند تنها اختلافات مذهبی و نژادی را در عراق تشدید کرد.

به عقیده نویسنده گزارش دیلی تلگراف برکناری صدام مردم عراق را با مقوله مهم ملت‌سازی جدید آن هم با الگوی آمریکایی-انگلیسی مواجه کرد و همچنان‌که شاهد هستیم، نتیجه آن آشوب رقم خورده در منطقه است.

بنا بر این گزارش مهم‌ترین درسی که می‌توان از مداخلات غرب در افغانستان، عراق و لیبی گرفت این است که مداخله یک نیروی غربی در جریان ملت‌سازی یک کشور دیگر و طرفداری از یک طرف درگیری در جنگ داخلی نمی‌تواند توجیه عقلانی داشته باشد. ملت‌ها خود باید سرنوشت خود را تعیین کند و صرفا در صورتی که احتمال قریب‌الوقوع تهدید نسل‌کشی وجود داشته باشد، مداخله نیروهای بین‌المللی ضرورت می‌یابد.

با توجه به موارد گفته شده به موضوع سوریه و مبارزه با داعش باز می‌گردیم. سال گذشته نخست وزیر انگلستان به پارلمان رفت تا لایحه خود مبنی بر دخالت دولت در بحران سوریه و حمایت از مخالفان بشار اسد را ارائه کند. در آن زمان اعضای مجلس با رد پیشنهاد نخست‌وزیر اجازه مداخله انگلستان در بحران سوریه را صادر نکردند. به دنبال آن فرانسه و آمریکا نیز از پیگیری طرح مداخله نظامی مستقیم در سوریه دست کشیدند.

به گفته دیلی تلگراف، انگلستان باید قدردان پارلمان خود به خاطر جلوگیری از مداخله در جنگ داخلی سوریه باشد. پس از مدتی میان نیروهای مخالف بشار اسد اختلاف ایجاد شده و چند دستگی در بین آنها به وجود آمد. با تضعیف ارتش آزاد،‌ نیروهای افراطی مخالف با دولت بشار اسد که یکی از آنها گروه داعش بود قدرت خود را افزایش دادند. اگر غرب از نیروهای مخالف حمایت بیشتری می‌کرد، تسلیحات آن هم اکنون در دست داعش قرار داشت.

دیلی تلگراف در ادامه گزارش خود می‌نویسد: در آن طرف ماجرا دو قدرت بزرگ یعنی ایران و روسیه از دولت بشار اسد حمایت می‌کردند. اگر غرب خود را به طور مستقیم در سوریه درگیر کرده بود، در باتلاق این بحران فرو می‌رفت. این ادعا که اگر آمریکا و انگلستان سال پیش در بحران سوریه مداخله کرده بودند، داعش هرگز قدرت نمی‌یافت چیزی بیش از یک خیال واهی نیست. مداخله‌ای که می‌توانست هم دولت بشار اسد را ساقط کند و هم نیروهای داعش را از بین ببرد، باید در اندازه‌های بسیار وسیع صورت می‌گرفت. قدر یقین عملیاتی چنین گسترده مورد پذیرش نمایندگان آمریکا و انگلیس واقع نمی‌شد.

در برهه کنونی منافع انگلستان بر پایه برقراری نظم و ثبات میسر می‌شود. بنابراین پیگیری اهدافی که پیشتر تحت عنوان بهار عربی از آنها حمایت می‌شد و یا اجازه دادن به داعش برای ایجاد خلافت مدنظر خود در سوریه و عراق، توجیهی در راستای منافع ملی انگلیس ندارد. در شرایط حاضر نیروهای غربی باید از وحدت سوریه و عراق با کمک متحدان منطقه‌ای آن ترکیه، ایران و روسیه حمایت کنند. در این شرایط غرب باید دست از دشمنی با بشار اسد و تلاش برای برکناری علوی‌ها از قدرت بکشد.

دیلی تلگراف در آخر یادآور می‌شود که اگر انگلیس بخواهد به سخن مشهور پالمرستون توجه کند، هم اکنون زمان آن فرا رسیده است.

پالمرستون گفته بود: «هیچ دوست و دشمن دائمی وجود ندارد، تنها منافع ملیست که پایدار است».













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن