محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829364481
هزینه مصرف ماهانه لبنیات ایرانی ها
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
هزینه مصرف ماهانه لبنیات ایرانی ها
با آنکه کارشناسان وزارت بهداشت از دو سال پیش نسبت به آزاد شدن قیمت شیر و لبنیات در هدفمندی یارانهها هشدار دادند و کسی توجه نکرد، اکنون آمارها میگوید مصرف لبنیات ۳۰ درصد کاهش یافته است.
به گزارش نامه نیوز به نقل از فارس: دو سال پیش که هدفمندی یارانهها کلید خورد بسیاری از کارشناسان تغذیه معتقد بودند که دولت باید با پرداخت یارانه به برخی کالاهای مواد غذایی از افزایش قیمت آن جلوگیری کند که شیر و لبنیات یکی از آنها بود.
چرا که در حالت عادی هم سرانه مصرف شیر و لبنیات در کشور نسبت به استاندارد جهانی( 300 کیلوگرم) بسیار پایینتر بوده و حدود 70 تا 90 کیلوگرم است.
زنگ خطر شیوع پوکی استخوان، نرمی استخوان، کوتاه قدی و افزایش بیماریهای قلبی عروقی ناشی از مصرف نکردن لبنیات سالهاست که در کشور به صدا در آمده، اما ظاهرا هنوز صدایش به گوش برخی نرسیده است.
کاهش 30 درصدی مصرف لبنیات پس از افزایش قیمتها
اما با تمام اینها قیمت شیر و لبنیات هم در کنار حاملهای انرژی از دو سال پیش افزایش یافت و بنا بر تایید مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت باافزایش قیمت لبنیات سرانه مصرف 30 درصد کاهش یافته است.
اکنون و طی دو هفته اخیر شرکتهای لبنی در اقدامی هماهنگ و بی سر و صدا به یکباره 10 تا 15 درصد روی اجناس خود کشیدند و صدایی هم از کسی درنیامد.
به افزایش خودسرانه قیمتها عادت کردهایم
گزارش میدانی از سوپرمارکت و فروشگاههای مختلف سطح شهر یک واژه بین تمام فروشندگان مشابه است« دیگر به افزایش قیمت خودسرانه عادت کردهایم و قیمتی که بالا رفت هرگز پایین نمیآید»
م-حسینی مسئول یکی از سوپرمارکتهای مرکز شهر در مورد افزایش قیمت محصولات لبنی میگوید: از هفته گذشته تقریباً تمام برندهای محصولات لبنی قیمتهای خود را 10 تا 15 درصد افزایش دادهاند.
وی در پاسخ به اینکه آیا شرکتها دلیلی هم برای افزایش اعلام کردهاند، تصریح میکند که مسئول فروش شرکتهای لبنی اصلاً به روی خود هم نمیآورند که قیمتها بالا رفته است و حرفی از علت گران شدن نمیزنند.
اما این همه ماجرا نیست! بلکه رسانهای شدن موضوع استفاده از پالم در لبنیات پرچرب بهانهای به دست تولیدکنندگان محصولات لبنی داد تا به دلیل فروش بیشتر لبنیات کم چرب از شیر گرفته تا ماست و پنیر قیمت این نوع محصول لبنی را که قیمتش همیشه پایین تر از لبنیات پرچرب بود را با لبنیات پرچرب یکسان کنند.
قیمت یکسان لبنیات کم چرب و پرچرب
همتی یکی دیگر از فروشندگان محصولات پاستوریزه لبنی میگوید: فروش لبنیات پرچرب طی دو هفته اخیر به شدت کاهش یافته است و اگر قبلا روزانه 50 بطری شیر پرچرب می فروختیم، اکنون این رقم به 20 بطری رسیده است.
وی به این نکته اشاره میکند که قبلاً قیمت شیر و ماست کم چرب کمتر از نوع پرچرب بود، اما اکنون قیمتها یکسان شده است.
محمد فربد عضو هیئت مدیره انجمن صنایع لبنی در مورد افزایش قیمتها میگوید: طبق بخشنامه اوایل امسال دولت، صنایع لبنی اجازه افزایش قیمت محصولاتشان را در فروردین، اردیبهشت و خرداد امسال نداشتند، ولی از تیرماه امسال بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار، امکان افزایش 15 درصدی قیمت تمام محصولات لبنی فراهم شد.
فربد بر این نکته صحه می گذارد که برخی تولیدکنندگان صنایع لبنی همزمان با ماه رمضان ترجیح دادند که قیمت محصولاتشان را افزایش ندهند و بسیاری از کارخانهها، از مردادماه قیمت محصولات خود را تغییر دادند.
وی با تشریح جزئیات آخرین مصوبه ستاد تنظیم بازار در مورد قیمتگذاری انواع شیر، گفت: طبق این مصوبه، قیمت شیر پاستوریزه کم چرب 2 هزار تومان، شیر پر چرب با 3 درصد چربی 2300 تومان، شیر نیم چرب با میزان چربی 2.5 درصد 2200 تومان و شیر کامل با حداقل چربی 3.2 درصد 3500 تومان تعیین شده است.
اما مشاهدات در بازار نشان میدهد قیمت شیر کم چرب و پرچرب از دو هفته قبل تقریباً در برخی برندها بالاتر از قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار به فروش می رسد.
به عنوان مثال اغلب برندهای لبنی شیر کم چرب را به قیمت 2200 تا 2300 تومان می فروشند، در حالی که طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار باید این رقم 2 هزار تومان باشد یا حتی برخی کارخانهها شیر پرچرب پاستوریزه را 2500 تومان قیمت زدهاند.
موضوع وضعیت نظارت بر قیمتها را از سازمان حمایت از مصرف کنندگان وزارت صنعت ،معدن و تجارت پیگیری کردیم و در نهایت معاون این سازمان از برخورد با متخلفان خبر داد.
رفیعی معاون سازمان حمایت از مصرف کنندگان وزارت صنعت در مورد افزایش قیمت لبنیات میگوید: کارخانجات محصولات لبنی به دلیل افزایش قیمت شیرخام، افزایش دستمزد، هزینه بستهبندی و مالیات بر ارزش افزوده تقاضای افزایش 34 درصدی محصولات لبنی را داشتند، اما مورد موافقت قرار نگرفت و در نهایت با توافق رئیس انجمن صنایع لبنی و تصمیم ستاد تنظیم بازار افزایش حداکثر 15 درصدی مورد موافقت قرار گرفت.
وی در عین حال به این نکته اشاره میکند که شرکتهایی که بیش از این رقم بر قیمتهای خود افزودهاند را فراخوانده و تعهد دادند تا هفته آینده قیمتهای خود را اصلاح کنند.
در این میان شرکتها دست به کارهایی جالبتری هم زده اند تا بتوانند نظر مشتری را جلب کنند و بفهمانند که از روغن پالم در محصولات خود استفاده نمیکنند. یکی از شرکتها روی محصولات خود جمله «بدون استفاده از چربی گیاهی» را درج کرده و آن یکی واژه استفاده از خامه سنتی را روی ماستهای پرچرب با فونتی بزرگ حک نموده است.
افزایش قیمتها کاملاً هماهنگ بوده/ شرکتها جرأت افزایش خودسرانه قیمت را ندارند
یکی از مسئولان فروش شرکتهای لبنی نیز در مورد علت افزایش قیمت محصولات لبنی میگوید: اگر چه همه سیاست سکوت را در پیش گرفتهاند، اما واقعیت این است که این افزایش کاملاً هماهنگ بوده و از سوی انجمن یا اتحادیه مربوطه ابلاغ شده است و گرنه شرکتها جرأت ندارند، بدون هماهنگی کاری کنند.
اما خانواده هایی که بنا بر اگاهی یا طبق عادت مصرف شیر و لبنیات را جزوی سفره خانواده میدانند، اذعان دارند که با افزایش قیمت مجبورند، از میزان مصرف لبنیات کم کنند.
هزینه مصرف ماهانه لبنیات خانواده سه نفره 150 هزار تومان
مینو - ب میگوید: ما خانواده سه نفرهای هستیم که روزانه یک بطری شیر به قیمت 2300 تومان و هفتهای یک دبه ماست به قیمت 8500 تومان میخریم و برای پسرم که به مهد کودک میرود روزی یک عدد شیر پاکتی یا شیر کاکائو 1200 تومان هزینه میکنیم که سرجمع به همراه قیمت ماهانه پنیر صبحانه بدون داشتن مهمان باید 150 هزار تومان فقط برای لبنیات هزینه کنیم که یک چهارم حقوق یک کارگر ساده است.
وی می افزاید: حالا اگر خانواده جمعیتش بیشتر از سه نفر باشد، باید چه کند؟ به علاوه در کنار آن باید برای سایر مایحتاج مانند مرغ ،گوشت و برنج و روغن هم هزینه کنیم که عملاً برایمان ممکن نیست.
ر- دریانی نیز مادر خانه داری است که به دلیل افزایش قیمت لبنیات، شیرهای کیسه ای با قیمت پایینتر را خریده و در منزل ماست مصرفی خانه را تهیه میکند.
او میگوید: خانواده شش نفرهای که در هر وعده ماست را بر سفره میگذارد توان خرید ماست دبهای هر دو روز یکبار 8500 تومان را ندارد. 4 کیسه شیر مشمایی را میخریدم حدود 5 هزار تومان و با آن ماستبندی میکردم، ولی الان آن هم گران شده و به کیسهای 1500 تومان رسیده است!
روند افزایشی قیمت لبنیات طی دو سال اخیر چیزی جز کاهش مصرف آن در بین مردم در پی نداشته که دودش علاوه بر آنکه بر چشم مردم میرود، در آینده نه چندان دور هزینههای بیشتری همچون شکستگی زودرس استخوان، پوکی استخوان و افزایش بار بیماریهای قلبی عروقی را بر سیستم درمان کشور تحمیل خواهد کرد.
امیدواریم مسئولان با درنظر گرفتن تاثیر نرخ تورم، افزایش هزینههای دستمزد و افزایش مالیات بر ارزش افزوده که تاثیر به سزایی بر قیمتها دارند، چاره ای برای این زنجیره در نظر بگیرند.
1393/6/1
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
مشاور تغذیه برنامه جهانی غذایی سازمان ملل متحد در ایران: مصرف شیر و لبنیات در ایران نیازمند فرهنگسازی است
مشاور تغذیه برنامه جهانی غذایی سازمان ملل متحد در ایران مصرف شیر و لبنیات در ایران نیازمند فرهنگسازی استمشاور تغذیه برنامه جهانی غذایی سازمان ملل متحد در ایران گفت مصرف شیر و لبنیات در ایران نیازمند فرهنگ سازی است به گزارش خبرگزاری فارس از سبزوار عزیز الله اسماعیل زاده عصر امکاهش مصرف لبنیات خطرناکتر از روغن پالم
کاهش مصرف لبنیات خطرناکتر از روغن پالم یک متخصص تغذیه با خطرناک برشمردن روغن پالم برای سلامتی گفت حذف لبنیات از رژیم غذایی بسیار خطرناکتر است و مردم نباید مصرف لبنیات را متوقف کنند کد خبر ۴۲۵۷۴۱ تاریخ انتشار ۲۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۵ - 15 August 2014 یک متخصص تغذیه با خطرناک برشمپیشنهاد حافظی به دولت: هزینه مصرف شیر از آب کمتر شود
دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۸ رییس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه اجازه نمیدهیم پشت پردهها به سلامت مردم لطمه بزند پیشنهاد کرد هزینه مصرف شیر از آب کمتر شود و گفت این سرمایهگذاری به نفع سلامت مردم بوده و سبب کاهش هزینههای درمان میشودایرانی ها 2.5 برابر مردم جهان نمک مصرف می کنند
ایرانی ها 2 5 برابر مردم جهان نمک مصرف می کنند معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت درمان وآموزش پزشکی گفت مردم ایران 2 5 برابر میانگین جهانی نمک مصرف می کنند که پیامدهای ناخوشایندی دارد کد خبر ۴۲۳۵۳۹ تاریخ انتشار ۱۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶ ۵۸ - 07 August 2014 معاون تحقیقات و فناوری ومصرف لبنیات پرچرب یا کم چرب؟
مصرف لبنیات پرچرب یا کم چرب ماجرای پرسروصدای روغن پالم که طی دو هفته اخیر و به دنبال واکنش وزیر بهداشت به استفاده از این روغن در برخی محصولات لبنی رسانه ای شده بود با اظهارات اخیر رئیس سازمان غذا و دارو که عنوان کرد مردم با خیال راحت محصولات لبنی را مصرف کنند چون عرضه لبنیایک ایرانی معادل 3 ژاپنی برق مصرف میکند
یک ایرانی معادل 3 ژاپنی برق مصرف میکند مدیرعامل توانیر با هشدار نسبت به جهش بیسابقه مصرف برق در کشور و به ویژه تهران سرانه مصرف برق هر ایرانی را معادل 6 شهروند هندی و 3 شهروند ژاپنی اعلام کرد و گفت با این جهش مصرف امکان نگهداری تاسیسات صنعت برق وجود ندارد همایون حائری دربارهمصرف نمک ایرانیها در بین مردم جهان
مصرف نمک ایرانیها در بین مردم جهانتاریخ انتشار پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۹ ۰۰ معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت درمان وآموزش پزشکی گفت مردم ایران ۲ ۵ برابر میانگین جهانی نمک مصرف می کنند که پیامدهای ناخوشایندی دارد به گزارش ایرنا رضا ملک زاده امروز پنجشنبه در نشست کوهورتتقدير استاندار از مديران برق منطقهاي و پالايشگاه تهران / 100 هزار تن مصرف ماهانه گندم در تهران
تقدير استاندار از مديران برق منطقهاي و پالايشگاه تهران 100 هزار تن مصرف ماهانه گندم در تهران استاندار تهران گفت متاسفانه با وجود آنكه به سمت صنعتي شدن پيش مي رويم اما نان صنعتي كمترين ميزان استقبال را در ميان مردم دارد ا به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران در دومين نشبکه بازار دریچه ای به سمت مصرف کالاهای ایرانی
اختصاصی ایرنا شبکه بازار دریچه ای به سمت مصرف کالاهای ایرانی تبریز - ایرنا - مدیر شبکه تلویزیونی بازار گفت این شبکه دریچه ای برای تبیین مزیت ها و برتری های تولیدات داخلی نسبت به مشابه خارجی و مصرف کالاهای ایرانی است مجید رجبی معمار روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنايك ايراني معادل چند ژاپني برق مصرف ميكند؟
يك ايراني معادل چند ژاپني برق مصرف ميكند مديرعامل توانير با هشدار نسبت به جهش بيسابقه مصرف برق در كشور و به ويژه تهران سرانه مصرف برق هر ايراني را معادل 6 شهروند هندي و 3 شهروند ژاپني اعلام كرد و گفت با اين جهش مصرف امكان نگهداري تأسيسات صنعت برق وجود ندارد همايون حائري درفقر سالانه ۷۰۰ هزار ایرانی به دلیل هزینهدرمان
فقر سالانه ۷۰۰ هزار ایرانی به دلیل هزینهدرمانتاریخ انتشار يکشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۲۲ ۳۶ وزیر بهداشت با اشاره به اینکه سالانه ۷۰۰ هزار ایرانی به دلیل هزینههای درمانی به زیر خط فقر سقوط میکنند گفت رئیس جمهور و دولت قول دادهاند حوزه سلامت تا پایان این دولت جمصرف لبنیات در کشور کاهش یافت
دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۷ عضو انجمن صنفی صنایع لبنی اعلام کرد درپی مطرح شدن استفاده از روغن پالم در شیر و لبنیات مصرف لبنیات به ویژه لبنیات پرچرب در کشور کاهش یافته و این کاهش مصرف در تهران بیشتر از شهرستانها بوده است محمد فربد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایرادستور لاریجانی در مورد مصرف روغن پالم در لبنیات
دستور لاریجانی در مورد مصرف روغن پالم در لبنیاتتاریخ انتشار يکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۲۲ ۰۱ رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی از دستور ریاست مجلس به این کمیسیون برای بررسی مصرف روغن پالم در لبنیات خبر داد به گزارش مهر حسینعلی شهریاری اظهار داشت رئیس مجلس شورای اسلامیمدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در گفتوگو با فارس خبر داد عوارض مصرف نابجای خون ۵ برابر هزینه تولید/ خودکفا
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در گفتوگو با فارس خبر دادعوارض مصرف نابجای خون ۵ برابر هزینه تولید خودکفایی ایران در تولید فرآوردههای خونیمدیرعامل سازمان انتقال خون گفت با توجه به دستاوردهای ملی در تأمین داروهای مورد نیاز بیماران هموفیلی و تالاسمی و خودکفایی در تولید فرآوردایرانی ها دو و نیم برابر مردم جهان نمک مصرف می کنند
معاون وزیر بهداشت ایرانی ها دو و نیم برابر مردم جهان نمک مصرف می کنند شیراز- ایرنا- معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت درمان وآموزش پزشکی گفت مردم ایران دو ونیم برابر میانگین جهانی نمک مصرف می کنند که پیامدهای ناخوشایندی دارد رضا ملک زاده روز پنجشنبه در نشست کوهورت مطالعات هتولید شیر و ماست از چربی گیاهی ممنوع است/ تاکید بر مصرف لبنیات کم چرب
اجتماعی بهداشت و سلامت معاون وزیر بهداشت تولید شیر و ماست از چربی گیاهی ممنوع است تاکید بر مصرف لبنیات کم چرب معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو گفت تمام تلاش ما و دستگاههای نظارتی این است که وقوع تخلف را در محصولات غذایی به حداقل برسانیم و در صورت تشخیص دستگاههای مسلبنیات پرچرب مصرف نکنید!؟
لبنیات پرچرب مصرف نکنید رئیس سازمان غذا و دارو آخرین اقدامات انجام شده و همچنین توصیههایش درباره روغن پالم را اعلام کرد ایسنا دکتر رسول دیناروند با بیان اینکه وزارت بهداشت در مورد سلامت مواد غذایی حساس است درباره مصرف روغن پالم در فرآوردههای لبنی گفت متاسفانه به هر دلیلی-
گوناگون
پربازدیدترینها