تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):از كسانى مباش كه بى‏عمل، به آخرت اميد دارند... از گناه باز مى‏دارند، اما خود باز ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844369879




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جریان های انحرافی عصر امام صادق


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:



مدیر حوزه علمیه فرخشهر تشریح کرد؛
جریان های انحرافی عصر امام صادق خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه علمیه فرخشهر گفت: دشمنان از دوران امام باقر(ع) به شدت احساس خطر کردند که اگر جلوی معصومین(ع) را نگیرند و راه را برای آنان باز بگذارند، حکومتی برای آنان باقی نخواهد ماند؛ بنابراین پس از امامت امام باقر(ع) و در 34 سال امامت امام صادق(ع)، ایشان را هرگز آسوده نگذاشتند و با راه اندازی جریانات گوناگون، سد راه حضرت شدند.



حجت الاسلام علی یار اسماعیلی، مدیر حوزه علمیه فرخشهر، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، با اشاره به ایام شهادت امام جعفر صادق(ع) به تشریح اوضاع سیاسی و اجتماعی عصر این امام همام پرداخت و اظهار داشت: یکی از دوران های سخت در میان امامان معصوم(ع)، دوران امام صادق(ع) بوده و در واقع حضرت در مدت 34 سال با جریانات گوناگون مواجه شدند و با قدرت امامت خود توانستند بر این جریانات چیره و مسلط شوند.
 
وی در بیان علل فشارها و جریانات ابراز داشت: دشمنان از دوران امام باقر(ع) به شدت احساس خطر کردند که اگر جلوی معصومین(ع) را نگیرند و راه را برای آنان باز بگذارند، حکومتی برای آنان باقی نخواهد ماند؛ بنابراین پس از امامت امام باقر(ع) و در 34 سال امامت امام صادق(ع)، ایشان را هرگز آسوده نگذاشتند و با راه اندازی جریانات گوناگون، سد راه حضرت شدند.
 
این محقق حوزوی یادآور شد: در زمان امام صادق(ع) جریانات گوناگونی وجود داشت و چه بسا ریشه های برخی از این جریان ها به پیش از آن حضرت بر می گردد اما حکومت عباسی به آن جریانات میدان داده بود تا پیش بیایند و سد راه حضرت شوند؛ بنابراین نخستین جریانی که در زمان این امام همام به راه افتاد، مسأله دامن زدن به انحرافات فکری بوده و افرادی که دارای این انحرافات بودند را پشتیبانی می کردند.
 
حجت الاسلام اسماعیلی خاطرنشان کرد: از جمله کسانی که در آن زمان از سردسته منحرفان فکری بوده و دستگاه خلافت به این شخص به سبب اتهاماتی که به امام(ع) وارد می کرد، منصب قضاوت نیز داده بود، «محمد بن مقلاص معروف به ابوالخطاب» بود که این شخص نسبت خدایی به حضرت(ع) داده و خود را پیامبر مرسل می دانست.
 
امام جمعه موقت فرخشهر تصریح کرد: امام(ع) نسبت به این افراد که انحرافات عقیدتی داشتند، به شدت مبارزه می کردند و برای این که آنان را منزوی کنند، دستور دادند کسی با آنان نشست و برخاست نکرده و هم غذا نشود؛ این در حالی است این افراد را لعن نیز کرده و طرد می کردند.
 
این مقام مسؤول ادامه داد: یکی دیگر از این افراد، «بزیع بن موسی» است که فرقه بضیعیه را نیز به او نسبت می دهند و می گویند او از سران الحاد و نفاق بوده و ادعای پیامبری نیز داشته است.
 
این استاد حوزه تصریح کرد: «بَشیار اشعری» یکی دیگر از این منحرفان بود که امام(ع) به یکی از یاران خود فرموده که «اگر به کوفه رفتی؛ هنگامی که بر او وارد شدی به او بگو که امام صادق(ع) به تو می گوید «ای فاسق؛ ای مشرک؛ من از تو بیزارم».
 
حجت الاسلام اسماعیلی با بیان این که امام(ع) برای این که سخنش به دیگران نیز برسد، مجبور بودند این اشخاص را لعن و طرد کنند، ادامه داد: از جمله کسانی که در آن زمان از سران انحراف بود، «مغیرة بن سعید» بوده که امام، او را نیز لعن کرد و به شدت از او و یارانش بی‎زار بود.
 
وی با اشاره به این که «مغیرة بن سعید» مدعی بود که اسم اعظم در دست او است و از طریق سحر و جادو در مردم نفوذ کرده بود، گفت: این شخص کتاب های امام صادق(ع) را با نیرنگ از دست یاران امام می گرفت و آنچه را می خواست، به این کتب اضافه می کرد و دستور می داد آن ها را در میان یاران و دوستان حضرت پخش کنند و در نتیجه امر را بر مردم مشتبه می کرد.
 
این پژوهشگر حوزوی اضافه کرد: «ابو منصور عجلی» یکی دیگر از این منحرفان بوده که امام صادق(ع) در برابر انبوهی از مردم کوفه از او بیزاری جسته و او را لعنت کردند و فرموند؛ او فرستاده ابلیس است.
 
این کارشناس مسائل دینی یادآور شد: «گروه های مفوضه و صوفیه» نیز از گروه هایی بودند که در زمان امام(ع) رشد کرده و به پشتیبانی حکومت غاصب به پیش می رفتند و امور را بر مردم مشتبه می ساختند.
 
حجت الاسلام اسماعیلی خاطرنشان کرد: برنامه دومی که از زمان «منصور» آغاز و امام دچار آن شده بود، مسأله کشتار، حبس و هجرت های اجباری علوی ها بود که در کتاب «مقاتل الطالبیین» بسیار درباره آن بحث شده است.
 
وی یادآور شد: عبدالله بن الحسن بن الحسن، حسن بن الحسن بن الحسن، ابراهیم بن الحسن بن الحسن، ابوبکر بن الحسن بن الحسن، اسماعیل بن ابراهیم بن الحسن، اسحاق بن ابراهیم بن الحسن و محمد بن ابراهیم بن الحسن از جمله یاران امام صادق(ع) بودند که منصور با اقداماتی شدید آنان را به شهادت رساند.
 
مدیر حوزه علمیه فرخشهر با بیان این که منصور، یاران بسیاری از حضرت را به شهادت رساند، تصریح کرد: در داستان زندگی او آمده است، منصور خزانه ای برای خود داشت که درب آن همیشه بسته بود و کسی در آن تردد نداشت. در پایان عمر خود نامه ای نوشت و آن را به عروس خود داد و گفت «این نامه را بگیر و هنگامی که من از دنیا رفتم، پسرم را به داخل این خزانه ببر و این نامه را برای او در آن محل بخوان».
 
این مقام مسؤول ادامه داد: هنگامی که منصور در سال 158 از دنیا رفت، عروس همسرش را به داخل آن خزانه برد و وقتی داخل آن شدند، با صحنه عجیبی روبرو شدند، چراکه منصور در آنجا حدود 100 سر نگهداری کرده بود و در نامه خود آورده بود که من به وسیله کشتن آنان توانستم حکومت کنم و اگر می خواهی به حکومت خود ادامه دهی، کاری را که من انجام دادم در پیش بگیر و به آنان میدان نده.
 
حجت الاسلام اسماعیلی افزود: از جمله حرکات منصور در زمان امام صادق(ع)، میدان دادن به اشخاصی بود که اطلاعات اندکی داشته و از آنان به عنوان علمای دربار استفاده می کرده تا آنان را در مقابل حضرت قرار دهد.
 
وی با اشاره به یکی دیگر از جریانات عصر امام صادق(ع)، ابراز داشت: از جمله جریاناتی که در عصر آن امام همام اتفاق افتاد، وجود مقدس مآب های کج فهم و نفهم بود که از سوی دولت بنی عباس پشتیبانی شده و در مقابل امام(ع) جبهه گیری می کردند.
 
این محقق حوزوی به «سفیان صوری» اشاره و خاطرنشان کرد: این شخص یکی از آن مقدس مآب های کج فهم بود که روزی امام را با لباس کتان که کم قیمت نیز بود، در مسجدالحرام دید و پیش خود فکر می کرد امام(ع) لباسی گران قیمت بر تن کرده نزد امام آمد و فرمود که «پیامبر(ص)، امام علی(ع) و دیگر امامان چنین لباسی به تن نکرده بودند؛ امام صادق(ع) در جواب او فرمود که «نبی مکرم اسلام(ص) در یک زمان بسیار سخت زندگی می کردند و پس از امام علی(ع) وضعیت مسلمانان مقداری فرق کرد و بهتر شد و هنگامی که وضع بهتر شود، چه کسی بهتر است که از منابع خدایی استفاده کند؟ «قل من حرم زینة الله» بگو چه کسی زینت خدا را حرام کرده است؟
 
وی ادامه داد: سپس امام فرمود که «این پیراهن که به خیال تو قیمتی است را برای مردم تنم کردم و این پیراهن زیرین پشمینه را برای خودم به تن کردم، اما تو پیراهن پشمینه را برای فریب مردم به تن کردی، اما پیراهن زیرین تو خوب و تمیز است و حال باید گفت عمل چه کسی ریایی است؟»
 
حجت الاسلام اسماعیلی تصریح کرد: امام(ع) در زمان امامت خود گرفتار این اشخاص بوده که «عُبّاد بن کثیر بصری» نیز یکی دیگر از آنان بوده است.
 
وی در پایان بیان داشت: امام جعفرصادق(ع) در زمان امامت خود با اتهاماتی نیز روبرو بوده است که در جلسات گوناگون از خود رفع اتهام کرده و پاسخ های مناسبی به آنان داده است، همچون اتهام دانستن علم غیب و یا اتهام بیعت گرفتن از مردم که از سوی منصور به ایشان زده شده بود./9457/ت301/ب2




۱۳۹۳/۵/۳۰






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[مشاهده در: www.rasanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن