واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > آذربایجان شرقی
آغاز به کار سمینار شیمی آلی ایران در دانشگاه تبریز/ ارسال 1150 مقاله به دبیرخانه سمینار
تبریز - خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه تبریز از آغاز به کار بیست و دومین سمینار شیمی آلی ایران در دانشگاه تبریز خبر داد و گفت: یک هزار و 150 مقاله به دبیرخانه این سمینار ارسال شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا پورمحمدی ظهر سه شنبه در آیین افتتاح این سمینار گفت: علم شیمی در بسیاری از تولیدات و صنایع مختلف کاربرد دارد که برگزاری چنین سمینارهای علمی در به کارگیری و نهادینه شدن این دانش در جامعه نقش به سزایی خواهد داشت. رئیس دانشگاه تبریز ادامه داد: دانشکده شیمی دانشگاه تبریز یکی از بزرگترین دانشکده های این دانشگاه است و اساتید بزرگی در این دانشکده فعالیت می کنند و به همین خاطر می توان این دانشگاه را یکی از بهترین قطب های علم شیمی در میان دانشگاه های کشور دانست. وی با اشاره به ارتقای جایگاه علمی ایران در طول سال های اخیر گفت: اخیرا رتبه علمی کشور به رتبه 15 دنیا ارتقا یافته است که این امر رشد بالای علم و در پی آن ارتقای جایگاه دانشگاه ها را نشان می دهد. پورمحمدی در ادامه در خصوص جایگاه علمی دانشگاه تبریز نیز گفت: هم اکنون این دانشگاه با دارا بودن 20 هزار دانشجو، 700 نفر هیات علمی، 20 دانشکده، چندین پژوهشکده و آزمایشگاه های مجهز به یکی از جامع ترین دانشگاه کشورتبدیل شده است.
وی افزود: بر اساس رتبهبندی جدید دانشگاه لایدن که یکی از معتبرترین مراکز رتبه بندی دانشگاه های جهانی است، در سال 2014، 750 دانشگاه را رتبه بندی کرده که دانشگاه تبریز رتبه 492 دنیا، 63 آسیا و دوم ایران را کسب کرده است. رئیس دانشگاه تبریز دانشگاه ها را مهمترین رکن توسعه در هر جامعه ای دانست و گفت: مراکز دانشگاه باید با ایجاد ارتباط دو جانبه با صنعت گام اساسی برای کاهش میزان بیکاری و بالا بردن راندمان تولید در کشور بردارند. در جهت کاربردی کردن تحقیقات در زمینه علم شیمی تلاش کنیم محمد علي زلفي گل نیز در این آیین اظهار داشت: علم شیمی ظرفیت بالایی دارد و می توان از آن در جهت توسعه همه جانبه کشور استفاده کرد اما برای رسیدن این علم به جایگاه حقیقی خود باید تحقیقات مربوط به این رشته را کاربردی کنیم. دبير انجمن شيمي ايران ادامه داد: کارشناسان و اساتید دانشگاهی باید دست به کار شده و برای افزایش پژوهش ها در زمینه علم شیمی تلاش کنند زیرا تا زمانی که دست به پژوهش نزنیم، نمی توانیم انتظار موفقیت در این رشته را داشته باشیم. وی با اشاره به برگزاری بیست و دومین سمینار شیمی آلی ایران در دانشگاه تبریز گفت: در این سمینار بیش از 900 نفر از شیمیدانان آلی کشور، اساتید، دانشجویان و پژوهشگران شرکت دارند که امیدواریم بتوانیم از نتایج این سمینار به خوبی بهره مند شویم. دبير انجمن شيمي ايران ادامه داد: در سال آینده بیست و سومین سمینار شیمی آلی ایران در دانشگاه کردستان برگزار خواهد شد. وی با بیان اینکه هر سال به طور متوسط 10 الی 11 سمینار در حوزه رشته شیمی در کشورمان برگزار می شود، گفت: این همایش ها و سمینارها دستاوردهای زیادی داشته است که این را می توان در زمینه های مختلف از جمله در صنایع و تولیدات مشاهده کرد.
زلفي گل ادامه داد: این رشته فارغ التحصیلان زیادی در سال های اخیر داشته است، ولی تنها تعدادی از آنها وارد عرصه تولید شده و بسیار نیز موفق هستند که باید سایر دانشجویان نیز به این سمت حرکت کنند. ارسال 1150 مقاله به دبیرخانه همایش دبیر این سمینار علمی نیز در این آیین با اشاره به تعداد مقالات ارسال شده به این دبیرخانه گفت: از تعداد هزار و 150 مقاله ارسال شده، 16 مقاله در قالب سخنرانی و یک هزار و 16 مقاله به صورت پوستر در طول برگزاری این سمینار ارایه می شود. رضا نجار ادامه داد: برگزاری این سمینار بستر مناسبی برای آشنایی، بحث و تبادل نظر پژوهشگران بخشهای مختلف علمی و صنعتی کشور با یکدیگر و زمینه ساز هم اندیشی، هم فکری، همکاری آنها در جهت تعمیق، گسترش و حرکت به سوی کاربردی سازی پژوهشهای شیمی آلی کشور خواهد بود.
وی با اشاره به برنامه های جنبی این سمینار گفت: تجلیل از اساتید نمونه کشور و پیشکسوت، شش مورد سخنرانی کلیدی توسط اساتید مدعو، برپایی10 نشست علمی و گشایش نمایشگاهی از دستاوردهای علمی و صنعتی در حوزه شیمی آلی با حضور شرکت های مختلف از دیگر برنامه های جنبی این سمینار است. نجار در خصوص محورهای این سمینار نیز گفت: سنتز مواد آلی، سنتز و کاربردهای پلیمرهای آلی، ترکیبات آلی سیلیسیم دار، سنتز مواد آلی دارویی، شیمی فضایی ترکیبات آلی، استفاده از منابع انرژی مختلف در واکنشهای آلی، نقش کاتالیزورها در شیمی آلی، کاربردهای مواد آلی و شیمی آلی در صنایع مختلف، صنایع پلیمر، شیمی آلی محاسباتی، فیتوشیمی و اسانس از جمله محورهای این سمینار به شمار می روند.
۱۳۹۳/۵/۲۸ - ۱۶:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]