واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > تهران موسوی خبر داد:
تغییر کاربریها اراضی تهران را می بلعد/ اجرای 1400 حکم تخریب طی سالجاری
شهریار - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی تهران تغییرات گسترده کاربری اراضی کشاورزی را یکی از معضلات استان برشمرد و گفت: این مساله همانند سرطانی مهلک اراضی کشاورزی استان را می بلعد و هم اکنون سالانه بالغ بر دو هزار پرونده تخلف در استان ثبت می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد موسوی عصر روز گذشته در همایش اقتصادی و فرصتهای سرمایه گذاری شهریار که در بخش دوم با محوریت کشاورزی برگزار شد، اظهار داشت: تامین امنیت غذایی کشور نه تنها عاملی برای استقلال اقتصادی است بلکه استقلال ملی نیز در گرو این مهم قرار دارد و کشاورزی به عنوان یکی از مهمترین ارکان استقلال ملی محسوب می شود. این مسئول عنوان کرد: امروز تمرکز دشمن برای ضربه زدن به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بر روی امنیت غذایی است و به منظور مقابله با این توطئه ها، راهبردهای متعددی مبتنی بر اصول اقتصاد مقاومتی تعریف و تبیین شده است. وی افزود: توسعه پایدار بخش کشاورزی بر چند پایه اساسی استوار است که بحث منابع آبی به عنوان مهترین آنها مطرح شده و نحوه تامین، تخصیص و توزیع آن باید بطور ویژه مورد توجه قرار گیرد. چالش جدی استان تهران در تامین آب بخش کشاورزی رئیس سازمان جهاد کشاروزی استان تهران تصریح کرد: هرگونه توسعه فعالیتهای تولیدی و توانمندسازی کشاورزان بدون توجه اصولی به پایداری بهره برداری صحیح از آب، ما را به مقصود نخواهد رساند. موسوی با ارائه آماری از کاهش 50 درصدی سهمیه آب بخش کشاورزی از سال 1340 تاکنون متذکر شد: کاهش نزولات آسمانی، افزایش دما، افت سفره های زیرزمینی (یک الی دو متر در سال) و ارجحیت تامین آب شرب در کنار کاهش حق آبه کشاورزی نشان می دهد که در این بخش با چالشی جدی مواجه هستیم.
130 هزار هکتار اراضی کشاورزی تهران بلاکشت مانده است این مسئول ادامه داد: در افق 1404 بالغ بر یک میلیارد و 300 میلیون متر مکعب فاضلاب شهری در استان تهران خواهیم داشت که اگر ظرفیتهای سرمایه گذاری دولتی و خصوصی برای احداث و تکمیل تصفیه خانه ها متمرکز شود، بخش اعظمی از حق آبه های از دست رفته احیا خواهد شد که در این راستا طرح مشترکی با مسئولان آبفا تهیه شده و بزودی در شورای عالی آب ارائه می شود. وی بیان کرد: به دلیل کمبود آب بیش از 130 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان بلاکشت مانده و رها شده که به منظور احیای این عرصه و ارتقای بهره وری آب در مزارع طرح هایی در نظر گرفته شده است. موسوی با اشاره به اینکه تاکنون تنها 35 هکتار از اراضی استان تهران با سیستم های نوین آبیاری می شود گفت: در این راستا با حمایتهای استانداری و وزارت جهاد کشاورزی مقرر شد 10 هزار هکتار دیگر از مجموع 211 هزار هکتار اراضی استان به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز شود. فعالیت 50 درصد گلخانه های کشور در استان تهران
رئیس جهاد کشاورزی استان تهران اظهار داشت: برای ارتقای بهره وری آب در حوزه کشاورزی راهی جز تبدیل سیستمهای کشت باز به بسته و گلخانه ای نداریم زیرا در این سیستم علاوه بر بهره وری دو تا سه برابری آب، میزان تولیدات نیز تا 20 برابر افزایش می یابد. این مسئول با اشاره به وجود 50 درصد گلخانه های کشور در استان تهران عنوان کرد: این پتانسیل عظیم در کنار بازار مصرف 20 درصدی کشور در تهران، ظرفیتی بالقوه است که فرصتهای گسترده ای برای سرمایه گذاران بخش کشاورزی فراهم می کند. ا1400 حکم قضایی در جلوگیری از تغییر کاربری اراضی طی سالجاری اجرا شد وی تغییرات گسترده کاربری اراضی کشاورزی را یکی از معضلات استان تهران برشمرد و گفت: این مساله همانند سرطانی مهلک اراضی کشاورزی استان را می بلعد و امروز سالانه بالغ بر دو هزار پرونده تخلف در استان ثبت می شود. موسوی ادامه داد: طی یکسال گذشته نیز هزار و 400 حکم در پرونده های قضایی اجرا شد که در نتیجه آن بیش از 600 هکتار از اراضی کشاورزی از تغییر کاربری و تخریب نجات یافت.
۱۳۹۳/۵/۲۸ - ۰۸:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]