محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827827701
تقلیدهای زشت و زیبای سینمای ایران
واضح آرشیو وب فارسی:قیمت روز: تقلیدهای زشت و زیبای سینمای ایران
 
مجله چلچراغ: این روزها بازار از روی دست هم نوشتن ها حسابی گرم شده است. یعنی یک نفر تمام عمر و خلاقیت خود را برای موضوعی می گذارد تا بتواند اثر متفاوتی خلق کند اما در چشم برهم زدنی که در نهایت سه، چهار ماه به طول می انجامد، یک گروه سریال ساز یا سینمایی ساز ایرانی، در کوتاه ترین زمان ممکن ماحصل تلاش های فرد خلاق را روز روشن و مقابل چشم همگان از او می گیرند (شما طور دیگری بخوانید)، بعد هم بدون نام بردن از اصل اثر با افتخار می گویند اقتباس بود!
کاری به این نداریم که این اثر هنری چقدر به اصل خودش شبیه یا چقدر از نسخه اول بهتر از آب درآمده است؛ مهم این است تعدادی از عوامل که وظیفه شان فکر کردن و پیدا کردن سوژه و نوشتن فیلمنامه است و اتفاقا هنر اصلی هر سریال یا فیلمی هم به همین است، حالا کارشان را به ترجمه و چندباربینی یک سریال برای کپی درست از پلان ها کاهش داده اند.
این حرف ها را زدیم که بگوییم ما هم مثل همه دنیا فهمیدیم «هفت سنگ» همان «مدرن فامیلی» است و به همین خاطر داغ دلمان تازه شد و رفتیم سراغ فیلم هایی که از روی دست یکی دیگر ساخته شده اند.
تفاهم فکری
اولین گزینه یکی از فیلم های روی اکران بود که شباهت عجیب و غریبی به فیلم «زیبا» دارد اما دیدیم آقای هادی در مصاحبه هایشان در همان هنگام جشنواره گفته است که وقتی این فیلم را می نوشتیم، اصلا به «زیبا» فکر نمی کردیم و اصلا نمی دانستیم چنین فیلمی هست! بعدا عده ای گفتند «زندگی جای دیگری است» کمی به آن فیلم شباهت دارد و دیدیم راست می گویند.
البته ناگفته پیداست که ما به عنوان اولین فیلم تقلیدی اصلا سراغ گزینه خوبی نرفتیم چرا که انگار در این مورد خاص اصلا بحث بازسازی مطرح نیست. فقط تفاهم فکری نویسنده و کارگردان «زندگی جای دیگری است» با نویسنده و کارگردان فیلم «زیبا» مطرح است.
خواستیم به دنبال گزینه های مناسب تر بگردیم اما با جستجویی ساده روی گفتگوی فیلمنامه نویسان این دسته فیلم ها دریافتیم که غالب آنها وقتی فیلمنامه می نوشتند، نسخه غربی اش را ندیده بودند و خلاصه که فهمیدیم فیلمنامه نویسان ما کلا تفاهم فکری خاصی با فیلمنامه نویسان غربی دارند. مثلا «کافه ستاره» سامان مقدم شباهت خاصی به فیلم «کوچه میداک» دارد اما پیمان معادی در یکی از مصاحبه هایش گفته که اصلا چنین فیلمی را ندیده بوده است. البته ناگفته نماند که نسخه اصلی از روی یک رمان به نام «کوچه مدق» نوشته نجیب محفوظ ساخته شده است.
بازسازی آثار غربی به طور کاملا وفادارانه
بعد از نمایش «جیب بر خیابان جنوبی» وقتی کاشف به عمل آمد که حتی میزانسن هایش درست مثل فیلم «دزدان» بوده، سیاوش اسعدی گفت: «من فیلم را از روی کتابی با همین فیلم ساختم اما در تیتراژ پایانی ذکر کردم با احترام به فیلم «دزدان». گرچه به نظر می رسد حتی نورپردازی مشابه با فیلم «دزدان» در سکانس عین کپی شده تمرین جیب بری با مانکن چیزی بیش از یک احترام باشد!
محمد بانکی هم که کلا دو فیلم با محمدرضا گلزار ساخته در هر دو فیلمش وفاداری صددرصدش را به نسخه اصلی حفظ کرده و البته نامی از آن در تیتراژ نیاورده و توضیحی نداده که این فیلم ها از روی آن فیلم ها ساخته شده است.
البته به نظر می رسد ایشان با بازسازی موبه موی آن فیلم ها و حتی ترجمه دیالوگ هایشان به فارسی نیازی به اشاره به نام آنها ندیده است چرا که تقریبا همه متوجه می شدند این دو فیلم چقدر به نسخه های اصلی وفادارند. احتمالا جناب بانکی برای جلوگیری از ریا خواسته است تعریف از خود نکند وگرنه با یک بار دیدن هم می شود به یکی بودن سناریوی «دو خواهر» و «دوتا زیاده» و همینطور «تو و من» و «خواستگاری» پی برد.
در سال های دورتر هم مشابه چنین اتفاقاتی می افتاد و کسی هم چیزی نمی گفت، مثلا این را که «زن بدلی» یک فیلم درجه چندم از روی فیلم موفق «مرد خانواده» است، با این تفاوت که جای مرد و زن در فیلم تغییر یافته، همه متوجه شدیم، چون سکانس ها در دو فیلم مشابه اند؛ چیزی که متوجه نشدیم این بود که دو فیلم مو به مو مثل هم چرا یکی شان خوب از آب درآمد و دیگری نه؟ مگر نه اینکه ماهایا پطروسیان ما بهتر از نیکلاس کیج آنهاست و نقش را بسیار باورپذیرتر درآورده؟
«50 قرار اول» را دیده اید؟ به نظرم اگر ندیده اید، بیخود وقت صرفش نکنید. نسخه ایرانی اش را ببینید. البته اصلا در تیتراژ فیلم «چپ دست» دنبال رد و نشانی از نام فیلم «50 قرار اول» نگردید.
اگر فکر می کنید آرش معیریان فقط در «چپ دست» دست به چنین ابتکاری زده، سخت در اشتباهید، چون او کلا به بازسازی علاقمند است و این در کارنامه اش دیده می شود.
تواضع و فروتنی در بازسازی اثر
وقتی موضوع جالب می شود که کارگردانی زحمت کپی کاری را صددرصد می کشد و برای جلوگیری از ریا هم اسمی از فیلم اصلی در تیتراژ نمی آورد اما وقتی بعدا کسانی که پیگیرند متوجه می شوند فیلم ترجمه شده نسخه خارجی است، فیلمساز در مصاحبه ها اصرار می کند که فیلمش هیچگونه شباهتی به نسخه اصلی ندارد؛ مثالش فیلم «همه چی آرومه» که از روی کمدی «خماری» ساخته شده است و کارگردانش مصر به کتمان این تقلید بود، آخر تواضع و فروتنی تا کجا؟
وطن دوستی
اگر دارید فکر می کنید که ما مثل هندی ها اینقدر اجنبی پرستیم که فقط به سراغ آثار اجنبی ها برویم و آن را بازسازی کنیم، اصلا چنین نیست؛ ما حتی از روی فیلم های خودمان می سازیم؛ مثلا «عروس فراری» بازسازی فیلم «همسفر» و البته بسیاری از فیلم هایی که توسط پویا فیلم و آقای فرح بخش ساخته شده.
تازه ما نه فقط آثار پیش از انقلاب را که اصلا قابل تماشا در محیط خانواده نبودند، جهت نمایش برای عموم خانواده ها بازسازی می کنیم، بلکه نسخه های بعد از انقلاب را نیز برای یادآوری دوباره می سازیم. مثلا همین آقای محمد حسین فرح بخش در اولین تجربه کارگردانی اش «عطش» را از روی فیلم پیش از انقلاب «خداحافظ رفیق» ساخته بود. در دومین ساخته اش می خواست ما تجدید خاطره ای با «شوکران» داشته باشیم. حالا اگر با دیدن «زندگی خصوصی» تجدید خاطره ای برایتان نشده، ربطی به فیلم آقای فرح بخش ندارد، مشکل از نسخه اصلی است.
بازسازی سریال های مطرح
باز اگر فکر می کنید دامنه بازسازی های ما فقط به تولیدات سینمایی محصور می شود، در اشتباهید، چرا که ما برای ساختن سریال هایمان نیز بازسازی های دقیقی از نسخه های خارجی انجام می دهیم. مثال تازه اش شباهت واضح سریال «بچه های نسبتا بد» به سریال «برکینگ بد» یا اصلا چرا راه دور برویم، همین «شاید برای شما هم اتفاق بیفتد» که از روی «کلید اسرار» بازسازی شده است.
یک بازسازی فیلم که این همه سروصدا ندارد!
با تمام این تفاسیر امیدوارم کاملا اقناع شده باشید که ما هنوز به آن درجه از عقب افتادگی سینمای هند نرسیده ایم که برویم برای بازسازی فیلمی، حقوق آن فیلم را پرداخت کنیم و اشاره ای به نسخه اصلی کنیم.
اصلا این آقای ورما خجالت نکشیده حقوق فیلم «آتش بس» را برای بازسازی خریده؟ آن هم از کارگردان و فیلمنامه نویسی که خودش در نهایت تواضع و فروتنی هیچ اشاره ای به این نکرده که ایده فیلمش را از «آقا و خانم اسمیت» گرفته است؟
در نهایت ما بسیار برای سینمای هند متاسفیم که فیلمسازانش نه مثل برخی سینماگران ما می توانند با تکیه بر تفاهم فکری خودشان با فیلمنامه نویسان سراسر جهان بی آن که فیلمشان را دیده باشند، سناریویی بنویسند و به جای اینکه حقوق اصلی را بدهند، به خاطر این تفاهم فکری لبخند بزنند و نه هنوز به اصول حرفه ای فیلمسازی آشنا هستند که بدانند بازسازی یک فیلم این همه سروصدا ندارد و می شود بی سروصدا بهترین و صددرصدترین بازسازی ها را کرد. واقعا عجیب است که سینمای هند با چنین اوضاع اسفباری سعی می کند با نام بالیوود خودش را به هالیوود بچسباند!
هفت نمونه از فیلم های تقلیدی در سینمای ایران از مشابه ایرانی اش
نام فیلمکارگرداننامه نسخه اصلیکارگردان
شارلاتانآرش معیریانیکه بزنرضا صفایی
آقای هفت رنگشهرام شاه حسینیسازشمحمد متوسلانی
عطشمحمد حسین فرح بخشخداحافظ رفیقامیر نادری
رسواییمسعود ده نمکیکلک نزن خوشگلهسعید مطلبی
عروس فراریبهرام عظیمیهمسفرمسعود اسداللهی
سوغات فرنگکامران قدکچیانممل آمریکاییشاپور قریب
دردسر بزرگمهدی گلستانهکج کلاه خانصابر رهبر
هفت نمونه از سریال های تقلید از مشابه خارجی اش
نام سریالکارگرداننام نسخه اصلی
مسیر انحرافیبهرنگ توفیقیلاست
نون و ریحونفرزاد مؤتمنفرندز
سایه روشنآرش معیریاندسپریت هوس وایف
اولین انتخابمهدی صباغ زادهملاقات با والدین
بچه های نسبتا بدسیروس مقدمبرکینگ بد
شب می گذردراما قویدللاست
شاید برای شما هم اتفاق بیفتدکار گروهیکلید اسرار
هفت نمونه از فیلم های تقلیدی در سینمای ایران از مشابه خارجی اش
فیلمکارگرداننسخهکارگردان
زندگی جای دیگری استمنوچهر هادیزیبا (Beautiful)الخاندرو گنزالس ایناریتو
کافه ستارهسامان مقدمکوچه میداک (Midaq Alley)خورخه فونس
دو خواهرمحمد بانکیدوتا زیاده (Two Much)فرناندو تروبا
تو و منمحمد بانکیخواستگاری (The Proposal)آن فلچر
زن بدلیمهرداد میرفلاحمرد خانواده (The Family Man)برت راتنر
همه چی آرومهمصطفی منصوریارخماری (Hangover)تاد فیلیپس
جیب بر خیابان جنوبیسیاوش اسعدیدزدان (Ladrones)جیمی مارکوس
1393/5/27
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قیمت روز]
[مشاهده در: www.gheymaterooz.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
آیا با اقدامات عجیب وزارت ارشاد سینمای ایران برای 14- ممنوع میشود؟
آیا با اقدامات عجیب وزارت ارشاد سینمای ایران برای 14- ممنوع میشود بسیاری معتقدند ایوبی بنا دارد به همان دلایل شمقدری و برای همراهی کردن با سینماگران این آثار را اکران کند با این روشها سعی در کم کردن هزینه رفع توقیف دارد و در هر صورتی و در هر شرایطی و با هر نظری قرار است این آثاسامی آثار مستند پذیرفته شده در بخش مسابقه جشن سینمای ایران
اسامی آثار مستند پذیرفته شده در بخش مسابقه جشن سینمای ایران اسامی آثار مستند پذیرفته شده در بخش مسابقه جشن سینمای ایران اعلام شد به گزارش حوزه سینما باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی شانزدهمین جشن سینمای ایران اعلام کرد هیات انتخاب بخش مستند شانزدهمین جشن سینمایی ایراشعار توقیفی روانکاو سینمای ایران منتشر شد!
اشعار توقیفی روانکاو سینمای ایران منتشر شد کتاب برف و شیروانی شامل مجموعه اشعار محمدهادی کریمی بعد از سه سال توقیف بالاخره به بازار عرضه شد محمدهادی کریمی درباره کتاب شعر برف و شیروانی داغ سخن میگویدمحمدهادی کریمی نویسنده و کارگردان ایرانی که آخرین ساخته سینماییاشدیدار عوامل ایرانی و خارجی یک فیلم با رئیس سازمان سینمایی
دیدار عوامل ایرانی و خارجی یک فیلم با رئیس سازمان سینماییعوامل فرانسوی پروژه مشترک سینمایی جنجال در عروسی با رئیس سازمان سینمایی دیدار و گفتوگو کردند به گزارش خبرگزاری فارس ژان ماری بوله تهیهکننده و کارگردان فرانسوی با همراهی دوتن از دستیاران هموطن خود و نیز محمد احمدی و رضافرش ایرانی، نماد زیبایی در ژاپن+عکس
فرش ایرانی نماد زیبایی در ژاپن عکس این مستندساز تصریح کرد این فرش ابریشمی دوره صفویه با دقت تمام در موزه شهر کیوتو نگهداری شده و در طول سده ها که آئین گیونGion Matsuri توسط معبد یاساکا به اجرا در می آید بر روی ارابه ای قدیمی نصب و در شهر گردانده می شود تا چشم مشتاقانی را که یدر برنامه هفت مطرح شد جایگاه خبرنگاران در سینمای ایران در بوته نقد روزنامهنگاران سینمایی
در برنامه هفت مطرح شدجایگاه خبرنگاران در سینمای ایران در بوته نقد روزنامهنگاران سینماییهفت در برنامه خود در هفدهم مرداد ماه همزمان با روزخبرنگارمیزبان چهار تن از خبرنگاران به منظور تحلیل و بررسی جایگاه خبرنگاران در سینمای ایران و مهدی فخیم زاده بازیگر و کارگردان سینمای ایران بودست زدن برای همه به جز حاتمی کیا در جشن انجمن منتقدان سینمای ایران /اقدام غیراخلاقی مدعیان حرفهای گری در سینم
دست زدن برای همه به جز حاتمی کیا در جشن انجمن منتقدان سینمای ایران اقدام غیراخلاقی مدعیان حرفهای گری در سینما در حین معرفی کارگردانان نامزد جایزه حضار برای همه اسامی دست زدند بهجز ابراهیم حاتمیکیا به گزارش نامه نیوز فیلم چ ابراهیم حاتمیکیا در حالی چهار جایزه از این جشنجشنواره معتبر آمریکایی مشتری سینمای «امروز» ایران شد
دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸ ۳۱ فیلم سینمایی امروز رضا میرکریمی در اولین حضور بینالمللیاش در بخش اصلی جشنواره تورنتو به نمایش درمیآید به گزارش خبرنگار بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا سی وهشتمین دوره جشنواره فیلم تورنتو که از 4 سپتامبر ۱۳ شهریور آغازخواهد شدفرش اصیل ایرانی به عنوان نماد زیبایی در ژاپن +عکس
فرش اصیل ایرانی به عنوان نماد زیبایی در ژاپن عکس به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس کشکول جام نیوز معصومه نورمحمدی پیرامون موضوع مستند در غبار تاریخ گفت این مستند درباره فرشی است که پانصد سال پیش از ایران به ژاپن فراستاده شده و هر سال در مراسم آئینی گیون از این فرشمعرفی انیمیشنهای جشن سینمای ایران
معرفی انیمیشنهای جشن سینمای ایران هیات انتخاب بخش فیلم انیمیشن شانزدهمین جشن سینمای ایران آثار انتخابی این بخش را معرفی کرد پس از بررسی 139 اثر رسیده به دبیرخانه شانزدهمین جشن سینمای ایران توسط هیأت انتخاب شامل سعید توکلیان مهین جواهریان ابوالفضل رازانی علی اکبر صادقی روانبوقتی سینمای ایران پدیده ای ندارد
وقتی سینمای ایران پدیده ای ندارد سینمای ایران افزون بر همه مشکلاتی که دارد حتی در زمینه ورود افراد جدید هم ضعیف عمل میکند به گزارش خبرنگار سینما باشگاه خبرنگاران از ابتدای سال فیلمهای زیادی بر روی پردهی نقرهای سینما نقش بسته است اما در میان بازیگرانی که در این مدت با فیلمنمایش دو مستند از سینمای ایران در مکزیک/ کامران شیردل تجلیل میشود
فرهنگ و هنر سینمای ایران چند خبر از سینما نمایش دو مستند از سینمای ایران در مکزیک کامران شیردل تجلیل میشود فرهنگسرای ملل در نشست هفتگی سینما ملل امروز چهارشنبه 22 مرداد فیلم بی قانون به کارگردانی جان هلیکات را اکران می کند و از سوی دیگر دو فیلم مستند از سینمای ایران در دانشهشتمین جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران
عکس خسرو پرخیده هشتمین جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران هشتمین جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران عصر امروز چهارشنبه در تالار ایوان شمس برگزار شد ۱۳۹۳ ۵ ۲۲ - ۲۳ ۲۲بلاهای سینمایی بر سر ایرانی های خارج رفته
بلاهای سینمایی بر سر ایرانی های خارج رفته معمولا در فیلم های سینمای ما چه بلایی سر ایرانی های خارج رفته می آید با چه وضعی عزم میهن می کنند تهرون تهرون تهرون که می گن شهر قشنگیه ولی مردمش بدن این دیالوگ معروف از زبان گلنار به جعفر در دختر لُر خلاصه طرز فکری بود که تا مدتاعلام آثار پذیرفته شده بخش انیمیشن شانزدهمین جشن سینمای ایران
اعلام آثار پذیرفته شده بخش انیمیشن شانزدهمین جشن سینمای ایران هیات انتخاب بخش فیلم انیمیشن شانزدهمین جشن سینمای ایران آثار انتخابی این بخش را معرفی کرد به گزارش حوزه سینما باشگاه خبرنگاران روابط عمومی شانزدهمین جشن سینمای ایران اعلام کرد پس از بررسی 139 اثر رسیده به دبیرخانهنشست خبری جشن سینمای ایران
عکس میلاد علایی نشست خبری جشن سینمای ایران نشست خبری جشن سینمای ایران صبح امروز چهارشنبه با حضور محمد مهدی عسگر پور مدیرعامل خانه سینما در خانه سینما برگزار شد ۱۳۹۳ ۵ ۲۲ - ۱۳ ۵۸طلاقهای جنجالي در سینمای ایران + تصاویر
طلاقهای جنجالي در سینمای ایران تصاویر همه طلاق های پر سرو صدای سینمای ایران که از گذشته تا به حال حاشیه های زیادی را هم در بر داشته است و حالا جدید ترین زوجی که به تازگی ازدواج کرده بودند متاسفانه و ناگهانی از هم جدا شدند روزگار نو ازدواجی که در ظاهر بسیار خوب و عاشقانه شروع-
گوناگون
پربازدیدترینها