واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قم حجتالاسلام قاسمینیا خواستار شد:
استفاده از ابزارهای مدیریت شهری برای تشویق سوادآموزان در قم
قم - خبرگزاری مهر: معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان قم خواستار اختصاص خدمات ویژه مدیریت شهری به سوادآموزی برای تشویق این قشر شد.
به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام محمدرضا قاسمینیا قبل از ظهر یکشنبه با حضور در جلسه علنی شورای اسلامی شهر قم با اشاره به مصوبه شورایعالی استانها در 16 مرداد سال جاری برای کمک شهرداریها به مقوله سوادآموزی گفت: شهرداری و شورای شهر قم هم باید به طور جدی در عرصه حمایت از سوادآموزی وارد شود. وی با اشاره به بیانات بینانگذار جمهوری اسلامی درباره اهمیت سوادآموزی اضافه کرد: آمار بیسوادی در دنیا به عنوان یک تهدید ویژه اجتماعی دیده میشود. معاون سواد آموزی آموزش و پرورش استان قم افزود: بر اساس آمار سال 1390، کشور ما در گروه سنی بالاتر از 6 سال، 9 میلیون و 700 هزار بیسواد دارد که این رقم در استان قم به 130 هزار نفر میرسد. وی با اشاره به اولویت داشتن باسواد کردن افراد 10 تا 49 سال گفت: در این محدوده سنی هم 3 میلیون بی سواد در کشور و 44 هزار و 66 نفر در استان قم داریم. حجت الاسلام قاسمینیا تک شهری بودن استان قم و مهاجرتهای بسیار را از عواملی دانست که ریشهکن کردن بیسوادی را مشکل میکند. وی با اشاره به آثار کمسوادی و بیسوادی افزود: بسیاری از بینظمیهای اجتماعی و رفتارهای ناهنجار ریشه در بی سوادی دارد. بی رغبتی به سوادآموزی به گفته معاون سواد آموزی آموزش و پرورش استان قم بی رغبتی بیسوادان و کمسوادان به آموزش مهمترین چالش در مسیر سوادآموزی در استان است که باید با اجرای سیاستهای تشویقی برای سوادآموزان این مشکل را برطرف کرد.
قاسمینیا با اشاره به اقداماتی که شهرداری میتواند در مسیر کمک به سوادآموزی انجام دهد افزود: ابزارهایی که در دست مدیریت شهری است میتواند تشویق خوبی برای سوادآموزان باشد. وی ادامه داد: به عنوان مثال شهرداری میتواند مدارسی را که بهترین عملکرد را در زمینه سوادآموزی والدین دانشآموزان داشتهاند را با تعمیر روکش آسفالت حیاط مدرسه یا احداث فضای سبز تشویق کند. ارائه تسهیلات تشویقی به سوادآموزان در پرداخت عوارض شهری، بهای خدمات و استفاده رایگان از خدمات حمل و نقل از دیگر درخواستهای معاون سواد آموزی آموزش و پرورش استان قم از شهرداری بود. وی با اشاره به وجود بیسوادی در میان کارگران شهرداری گفت: پیمانکاران شهرداری باید موظف شوند از کارگران باسواد استفاده کرده و کارگران موجود و خانوادههای آنان را به سوادآموزی تشویق کنند. چاپ و انتشار کتب در ارتباط با حقوق شهروندی و مهارتهای زندگی ویژه کمسوادان که مدرک معادل سوم ابتدایی دارند، از دیگر درخواستهای حجت الاسلام قاسمینیا بود. 13 هزار و 800 پناهنده بیسواد وی با اشاره به اینکه استان قم رتبه یازدهم را در عرصه سوادآموزی در کشور دارد اضافه کرد: 13 هزار و 800 نفر از بیسوادان استان اتباع بیگانه هستند که سوادآموزی آنها با پوشش برنامه از سوی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان است. معاون سواد آموزی آموزش و پرورش استان قم در پاسخ به سؤال یکی از اعضای شورای شهر درباره روند رشد باسوادی افزود: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی 54 درصد مردم قم باسواد بودند که این عدد امروز به 95 درصد رسیده است.
۱۳۹۳/۵/۲۶ - ۱۴:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]