واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
شایعهپردازی دلالان و افت قیمت خرما در عنبرآباد
شایعهپردازی دلالان در مورد نرخگذاری خرما توسط فرمانداری عنبرآباد موجب افت قیمت این محصول و ضرر و زیان کشاورزان شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از عنبرآباد، برداشت محصول خرمای این شهرستان از 20 مرداد ماه آغاز میشود و تا پایان شهریور ادامه مییابد. کشاورزان منطقه عنبرآباد به دلیل دخالت دلالان و شایعههای آنان در زمینه نرخگذاری این محصول توسط فرمانداری از وضعیت قیمت خرما به شدت ناراضی هستند و هماکنون خرمای کلوته خود را با قیمت 500 تا 700 تومان به فروش میرسانند که موجب ضرر و زیان آنها شده است. پیشبینی برداشت 50 هزار تن خرما در عنبرآباد مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان عنبرآباد در این زمینه در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: سطح زیر کشت نخلستانهای شهرستان حدود 12 هزار هکتار است که از این میزان تنها حدود 9 هزار هکتار آن مثمر هستند و بیشتر نخلستانها به دلیل خشکسالیهای چند ساله آسیب دیدهاند. عنایت سالاری بیشترین ارقام کشت شده در منطقه را مضافتی،کلوته و مرداسینگ دانست و بیان داشت: پیشبینی میشود در سال جاری بیش از 50 هزار تن محصول خرما در شهرستان عنبرآباد برداشت شود.
سالاری تصریح کرد: نبود بازار مناسب و سورتینگ و بستهبندی از جمله مشکلاتی است که در این بخش وجود دارد و دلیل این موضوع بیشتر به عدم فعال بودن تشکلهای بخش خصوصی در منطقه بر میگردد. وی افزود: امروز اگر بخش خصوصی فعال بود، مطمئناً ما بعد از تولید مشکل نداشتیم، زیرا بخش خصوصی فعال و پویا میتواند، ارتباط تنگاتنگی با بازرگانی و تجار دنیا داشته باشد و بازارهای هدف را برای فروش پیدا کند. کشاورزان خرمای خود را به بهای اندک نفروشند سالاری عنوان کرد: باید استانداردهای تولید و بعد از تولید ترویج شوند تا کشاورزان همگام با بازار و ذائقه مصرفکنندگان، محصول را تولید و با بستهبندی روانه بازار کنند. مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان عنبرآباد گفت: وظیفه دولت این است که چتر حمایتی خود را در راستای تولید و بعد از آن به طور مستمر بگستراند که البته این مهم در دستور کار دولتمردان قرار دارد. سالاری خاطرنشان کرد: اعطای تسهیلات کمبهره، سرمایه در گردش در تولید، صنایع فرآوری و بستهبندی در دستور کار قرار دارد، بنابراین کشاورزان باید از این تسهیلات به نحو مطلوب و بهینه استفاده کنند.
وی بیان داشت: ایجاد زیرساختهایی که در منطقه ضرورت داشته است از جمله استقرار نمایندگی اتاق بازرگانی، گمرک، فرودگاه و ... در نتیجه تلاشهای دولتمردان صورت گرفته است. سالاری با تأکید بر اینکه کشاورزان محصول خود را به بهای اندک نفروشند، تصریح کرد: به تمام کشاورزان عنبرآبادی توصیه میشود که قبل از تولید به فکر بازار محصول خود باشند. وی افزود: همچنین باید کشاورزان در راستای ایجاد تشکلهای بخش کشاورزی باشند تا هیچگونه دغدغهای برای تولید و بعد از آن نداشته باشند، زیرا تشکلها باید هم در تأمین نهادهها و هم بازاریابی فعالیت کنند. خرماکاران به شایعههای دلالان توجه نکنند محمد حجتیپور فرماندار عنبرآباد نیز در زمینه بازار خرید و فروش خرما در این شهرستان اظهار داشت: عدهای سودجو برای دلالی خود نرخ تعیین کردند که در صورت شناسایی با آنها برخورد میشود. وی بیان داشت: باید مردم محصولات خود را با قیمت مناسب بفروشند و به شایعههایی که دلالان در زمینه نرخگذاری این محصول توسط فرمانداری درست کردند تا محصول خرما را با قیمت پایین بخرند، توجه نکنند، زیرا هیچ دستگاه دولتی نمیتواند برای خرید خرما نرخ تعیین کند. ستاد توسعه در خرید و فروش خرما هیچگونه نقشی ندارد دبیر ستاد مثلث توسعه شهرستان عنبرآباد اظهار داشت: ستاد توسعه در بخش خرید و فروش هیچگونه نقشی ندارد و فقط در بحث صنایع تبدیلی و فرآوری و سردخانهها فعالیت دارد. سعادت میرزایی افزود: این ستاد در زمینه ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری و سردخانهها توسط بخش خصوصی داخل و خارج استان در حال فعالیت است. ------------------------------ گزارش و عکس از علی داور ------------------------------ انتهای پیام/80005/غ40
93/05/26 - 00:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]