واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: «افتضاح سیاسی» برای «گناه نابخشودنی» تهران - ایرنا - پس از اعلام وصول طرح استیضاح وزیر علوم رسانه ها از نقش پررنگ مبارزه وزارت علوم با بورسیه های غیر قانونی دولت قبل در طرح استیضاح خبر داده اند.
روز گذشته پس از ماه ها کشمکش، مجلس شورای اسلامی طرح استیضاح رضا فرجی دانا را با 51 امضا اعلام وصول کرد. طرحی که مورد حمایت نمایندگان عضو جبهه پایداری در مجلس شورای اسلامی است.
بحث استیضاح وزیر علوم خیلی سریع و چند ماه پس از حضور او در وزارت خانه کلید خورد. از همان زمان دلایلی برای این استیضاح از سوی نمایندگان مطرح شد.
از انتصابات وزیر گرفته تا بازگشت ستاره دارها به تحصیل از جمله مواردی بود که وزیر علوم را زیر تیغ استیضاح قرار داد. حتی کار به جایی کشیده بود که یکی از نمایندگان از گسترش تجزیه طلبی در دانشگاه ها در چند ماه حضور فرجی دانا سخن گفته بود.
در طرح استیضاح نیز همین موارد به نوعی مطرح شده است. طراحان استیضاح نوشته اند که شیوه مدیریت فرجی دانا ˈخلاف مصالح کشور و انتخاب رویه ای است که مانع رشد تولید علم شده است.ˈ
اما در کنار موارد اعلام شده، افشای بورسیه های غیر مجاز در دولت محمود احمدی نژاد و برخورد با آن، نیز به عنوان یکی دیگر از دلایل استیضاح فرجی دانا مطرح شده است.
چند ماه پیش یکی از معاونان وزیر علوم اعلام کرد که از سال 1388 تا سال 1392 بیش از سه هزار دانشجو ˈبدون آزمونˈ بورسیه داخلی و خارجی گرفته اند.
علاوه بر برگزار نشدن آزمون، معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفته بود بعضی از دانشجویان شرط های لازم دریافت بورس هم نداشته اند.
مجتبی صدیقی اعلام کرده بود در مقطع کار شناسی، معدل دانشجویان بورسیه باید بیش از 14 باشد، اما حدود 230 نفر از کسانی که بورسیه داخلی گرفته اند این شرط لازم را نداشته اند. همین طور معدل بیش از 300 دانشجوی بورسیه کار شناسی ارشد داخل هم کمتر از 16 بوده است.
در همان زمان نمایندگان مجلس به این افشاگری وزارت علوم اعتراض کرده اند برخی نیز خواستار معرفی عاملان این بورسیه های غیر قانونی شدند.
اکنون پس از اعلام وصول سوال وزیر علوم رسانه ها بر نقش مبارزه وزارت علوم با بورسیه های غیر قانونی در سال ها قبل تاکید می کنند.
خبرگزاری ایلنا با انتشار گزارشی افشاگری جدیدی درباره بورسیه غیر قانونی انجام داده است. این خبرگزاری در گزارش خود آورده است: «برخی مدیران رسانه ای منتسب به اصولگرایان، نمایندگان مجلس، اعضای درجه اول خانواده برخی از وزرای دولت احمدی نژاد و نیز فرزندان روحانیون صاحب منصب در لیست بورسیه های غیرقانونی و تخلفات غیرقانونی در رابطه با وزارت علوم قرار دارند.»
ایلنا از اعطای بورسیه به طور غیرقانونی به یکی از نمایندگان فعال در استیضاح خبر داده است که با یکی از وزرای دولت احمدی نژاد نسبت فامیلی دارد.
در کنار گزارش خبر گزاری کار، دکتر احمد نقیب زاده استاد برجسته علوم سیاسی دانشگاه تهران نیز در گفت و گویی با خبرگزاری ایرنا، استیضاح وزیر علوم را یک «سیاسی کاری» و «افتضاح سیاسی» دانست و گفت: «استیضاح فرجی دانا به دلیل افشای بورسیه های غیر قانونی دانشگاهها به خارج کشور است.»
نقیب زاده با بیان این که ˈضعف هایی در عملکرد وزارت علوم وجود داردˈ اظهار کرد: «اما کارنامه کاری آقای فرجی دانا بر همگان روشن است وعملکرد او از وزرای پیشین بهتر بوده است.»
چندی پیش صادق زیباکلام نیز در گفت و گویی با فرارو یکی از گناه های نابخشودنی وزیر علوم از دیدگاه مخالفانش را افشای آنچه که در وزارت علوم رخ داده است، دانست.
زیباکلا گفت: : «یکی از جرایم آقای فرجی دانا هم این است که به اطلاعاتی دست پیدا کرده است که حکایت از اعطای 3 هزار بورسیه غیر قانونی در دوره احمدی نژاد دارد.»
جواد هروی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، پیگیری پرونده اعطای بورسیه های غیرقانونی در دولت سابق را قطعی دانست و گفت: «تخلفی آشکار و گسترده در بحث بورسیه ها صورت گرفته است.»
هروی همچنین عنوان کرد ˈتقاضای استیضاح رضا فرجی دانا با آنچه که در ماموریت ها و اهداف وزارت علوم قید شده است، همسو نیست.ˈ
استیضاح وزیر علوم نخستین برخورد مجلس از این دست با کابینه حسن روحانی است.
روز گذشته علی لاریجانی، رئیس مجلس از دولت خواست تا حداکثر در مدت 10 روز، زمان حضور فرجی دانا در جلسه استیضاح را به هیات رئیسه مجلس اعلام کند.
*فرارو
اول**
25/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]