واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
دختر ایرانی، رکورددار «هولاهوپ» +عکس
اگر زهرا جعفرپور را از نزدیک ببینید اصلا به ذهن تان نمی رسد که این دختر اینقدر فرز باشد، اما این دختر 9 ساله ملایری یکی از پدیده های رکوردزنی سال های اخیر بوده است، چرا که توانست رکوردهای بی نظیری هولاهوپ به نام خودش ثبت کند.
همشهری سرنخ: «اگر زهرا جعفرپور را از نزدیک ببینید اصلا به ذهن تان نمی رسد که این دختر ریزه میزه اینقدر فرز باشد و بتواند کارهای فوق العاده ای انجام دهد، اما این دختر 9 ساله ملایری یکی از پدیده های رکوردزنی سال های اخیر بوده است، چرا که توانست با حلقه هولاهوپ رکوردهای بی نظیری به نام خودش ثبت کند. زهرا خانم که دانش آموز سال سوم دبستان است، اولین رکوردش را وقتی تنها 6 سال داشت به ثبت رساند.
دختری با حلقه دوست داشتنی
در این رکورد، قرار بود او همینطور که راه می رود با هولاهوپ حلقه بزند: «اولین رکوردم 10 مهر سال 1390 در ورزشگاه انقلاب همدان ثبت شد و من باید در جلوی چشم داوران در یک مسیر مشخص راه می رفتم و همزمان حلقه می زدم. من هم این کار را در مسیر یک کیلومتر و 524 متر انجام دادم. مادرم خیلی مرا تشویق می کرد و به من دلگرمی می داد.»
بعد از این موفقیت بود که زهرا عزمش را جزم کرد تا رکوردهای بهتر و بیشتری بزند. بنابراین با برنامه ریزی و تمرینات مرتب رکورد دیگری را در 19 اسفند همان سال به نام خودش ثبت کرد: «این رکورد با قبلی خیلی فرق داشت و من باید در شرایط سخت و ایستاده، حلقه می زدم. داوران یک خط فرضی روی کمرم مشخص کردند و گفتند حلقه نباید از این خط فرضی پایین تر بیاید اما چون من حلقه زدن را دوست دارم به راحتی توانستم یک ساعت و 34 دقیقه به طور مداوم و بدون خطا این کار را انجام دهم. برای این کار تمرکز و قدرت بدنی بالایی نیاز است.»
سخت ترین رکوردها در بلندترین برج ایران
برای زهرا خانم، حلقه زدن در هر شرایطی، مثل آب خوردن است. خودش می گوید اگر آدم به کاری علاقه داشته باشد، دیگر سختی ها برایش بی معنا می شود و کارش را با جان و دل انجام می دهد. برای همین او در سال 91 توانست رکوردی سخت و دشوار را ثبت کند، کسانی که در روز جهانی کودک در سال 90 در برج میلاد حضور داشتند وقتی این دختر ورزشکار کوچک را دیدند نسبت به موفقیت او شک کردند اما زهرا با شروع قدرتمندش همه را غافلگیر کرد: «در آن روز باید 1862 پله برج میلاد تهران را با زدن حلقه هولاهوپ در 55 دقیقه بالا می رفتم اما من در 27 دقیقه کار را انجام دادم. تازه در یک دستم پرچم لبیک یا رسول الله را حمل می کردم.»
این رکورد جعفرپور حسابی داوران را شگفت زده کرده بود چون او در کمتر از نصف زمان تعیین شده از پله ها بالا رفته بود. اما این آخرین رکورد این دختر ملایری نبود و او در آبان ماه امسال رکورد دیگری را به کلکسیون افتخاراتش اضافه کرد: «در چهارمین ثبت رکوردم که در حیاط برج میلاد بود، در یک دقیقه، 105 ضربه دولیا (نوعی ضربه پای مخصوص) زدم. رکورد من حتی بیشتر از رکورد جهانی بود که 100 ضربه در یک دقیقه است.
مادر، همراه همیشگی
مادر زهرا جعفرپور هم مثل همه مادران دنیا، بهترین آرزوها را برای بچه اش دارد. به همین دلیل همیشه مانند یک کوه از او حمایت می کند و تلاش می کند دخترش بهترین نتایج را کسب کند. بنابراین او سهم زیادی در موفقیت های دخترش دارد. افسانه بختیاری مادر زهرا، مربی ژیمناستیک است و روحیه ورزشکاری بالایی دارد: «از کودکی دوست داشتم نامم در کتاب رکوردهای گینس ثبت شود اما چون در دوره ما، شرایط و امکانات محدود بود نتوانستم به آرزویم برسم اما وقتی خودم بچه دار شدم دلم می خواست حداقل یکی از فرزندانم، بتواند رکورد بزند. بنابراین وقتی زهرا 2 سالش شد او را وارد رشته ژیمناستیک کردم و با برنامه ریزی و نظم و تمرین، بدنش را برای ورزش هایی که آمادگی جسمانی بالایی نیاز داشت آماده کردم.»
با آموزش های این مربی، زهرا در سن بسیار پایین به طور تخصصی، کار با هولاهوپ را شروع کرد. شاید با خودتان فکر کنید این دختر تمرینات سختی را پشت سر گذاشته است اما او از یک برنامه کاملا ساده استفاده کرده است: «برای اینکه مقاومت بدنی زهرا زیاد شود، او را با خودم به پیاده روی های طولانی می بردم اما تمرین هولاهوپ او هر روز کمتر از 20 دقیقه طول می کشید. همه تمریناتی که من با زهرا انجام می دادم اصولی بود و با تحقیقات و برنامه ریزی، او را پیش می بردم. به همین دلیل او تا حالا کم نیاورده است.»
فقط به خاطر عمو قناد
مادر زهرا جعفرپور هیچ وقت روز رکوردزنی دخترش در برج میلاد را فراموش نمی کند چون در آن روز یک اتفاق جالب باعث شد انگیزه زهرا برای رکوردزنی چند برابر شود. او می گوید زمانی که با زهرا از پله های یکی از راهروهای برج میلاد بالا می رفتند تا به محل رکوردزنی برسند، ناگهان صدای آقای قناد - مجری برنامه های کودکان - یک لحظه در راهرو پیچید و همین کافی بود تا زهرا از خود بی خود شود: «او رو کرد به من و گفت مامان می شود مرا ببری به برنامه عمو قناد. من هم به او قول دادم که اگر رکوردش را بزند او را به سالن اجرای برنامه عمو قناد ببرم. بعد از آن بود که دخترم اینقدر ذوق کرد که 1862 پله برج میلاد را در 27 دقیقه با هولاهوپ بالا رفت. سرعت زهرا اینقدر بالا بود که در مسیر دائم به او می گفتم کمی آهسته تر از پله ها بالا برو؛ اما بعد از رکوردزنی زهرا، وقتی به سالنی که عمو قناد در آن برنامه اجرا می کرد رفتیم، برنامه او و گروهش تمام شده بود و آنها رفته بودند.»
اما زهرا جعفرپور تنها دختر خردسالی نیست که با حلقه هولاهوپ رکوردزنی کرده بلکه یک دختر بوشهری به نام «هستی راستیان» که مانند زهرا 9 سال دارد هم با حلقه هولاهوپ رکوردزنی کرده است. با این تفاوت که هستی کلاس چهارم دبستان است و رکوردش هم کمی با او فرق می کند.
رکوردزنی در ساحل خلیج فارس
این دختر بوشهری نسبت به رکورددار قبلی ورزش را دیرتر آغاز کرده یعنی در سن 7 سالگی، اما در همین مدت زمان اندک، پیشرفت نسبتا خوبی داشته طوری که در مهر ماه امسال در اولین رکوردش توانست در یک دقیقه، 534 حلقه هولاهوپ بزند: «من در حالت ایستاده 534 حلقه زدم. با اینکه در تمریناتم بیشتر از این تعداد حلقه می زدم اما در روز رکوردزنی، به دلیل نبود امکانات، خیلی خسته شدم و نتوانستم بیشتر از این تعداد حلقه بزنم.»
کوچکترین دختر رکورددار
ریحانه با اینکه تنها 8 سال دارد اما توانایی عجیبی در کنترل توپ تنیس و راکت از خودش نشان داده است. او همشهری و دوست هستی راستیان است، که تازه یک سال است که به جمع رکوردداران و ورزشکاران حرفه ای پیوسته اما خیلی مصمم و بااراده کارش را ادامه می دهد: «من در یک دقیقه 260 تا 280 ضربه توپ تنیس را به زمین می زنم. 100 ضربه را هم با راکت در یک دقیقه می توانم به زمین بزنم.»
ریحانه کمالی و هستی راستیان مدتی زیر نظر معلم ورزششان - خانم راستیان - کار می کردند اما ریحانه هم مانند هستی بیشتر تمریناتش را در خانه انجام داده است: «من از خرداد ماه سال گذشته با توپ تنیس و راکت کار می کنم و تمریناتم یک روز در میان است که نیم ساعتی می شود. ریحانه می گوید در اوایل تمریناتش 120 ضربه می زده که بعدا آن را به 150 ضربه و بالاتر رسانده است اما در روز رکوردگیری تمام تلاشش را کرده تا رکورد بهتری نسبت به تمریناتش بزند: «شاید ضربه زدن با توپ تنیس به زمین، ساده به نظر برسد اما اگر خودتان آن را امتحان کنید می بینید که کنترل توپ مدام از دستتان در می رود، اتفاقی که برای من بارها پیش آمده است. این کار تمرکز و مهارت بالایی می خواهد.»
جالب است بدانید ریحانه خواهر 3 ساله اش را از همین حالا ورزشکار بار آورده و به او نرمش ها و ورزش های ابتدایی را یاد داده است: «خواهرم الان می تواند چند ضربه با توپ تنیس بزند و همین برایش شروع خوبی است.»
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]