واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عسل طبیعی پروبیوتیک در کشور تولید شد تهران - ایرنا - عسل طبیعی پروبیوتیک به عنوان نخستین محصول نوآورانه مرکز رشد خوشه فناوری های گز، شیرینی، شکلات و صنایع وابسته اصفهان وابسته به مرکز آموزش علمی کاربردی ˈعتیق و شرکت گز سکهˈ، تولید شد.
به گزارش ایرنا هسته فناوری فرا سکه، هسته دانش بنیان مستقر در مرکز رشد خوشه فناوری های گز، شیرینی، شکلات و صنایع وابسته تحت نظارت شبکه خوشه های فناوری و رشد دانشگاه جامع علمی کاربردی است.
این هسته فناوری در تلاش است با افزایش سطح آگاهی عمومی، مصرف محصولات پروبیوتیک و فرا سودمند را افزایش دهد و امکان بهره برداری از فواید و منافع این دسته محصولات را برای همه دوستداران سلامتی به ارمغان آورد.
پروبیوتیک در لغت به معنای ˈ مفید برای زندگیˈ است. پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که وقتی به اندازه کافی مصرف می شوند، تاثیرات خوب و مفیدی بر سلامت میزبان می گذارند.
این هسته بر روی سه محصول فرا سودمند با محوریت پروبیوتیک فعالیت کرده که می توان به عسل پروبیوتیک و شیرین کننده کم کالری پروبیوتیک اشاره کرد.
*عسل پروبیوتیک (پرو شهد)
عسل به دلیل خواص درمانی و شفابخشی که دارد همچنین ارزش غذایی بالا و تمایل زیاد مردم به تناول آن، کاندید بسیار خوبی برای غنی سازی با باکتری های مفید پروبیوتیک محسوب می شود.
ترکیب عسل طبیعی با باکتریهای درمانگر پروبیوتیک محصول سلامت بخش منحصر بفردی را بوجود آورده است. عسل پروبیوتیک از جمله محصولات پروبیوتیک هسته فناوری فراسکه به شمار می آید که با باکتری مفید و فعال باسیلوس کواگولانس (لاکتوباسیلوس اسپوراژنز) غنی شده است.
این محصول علاوه بر ارزش تغذیه های پایه ای که دارد باعث تنظیم و تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود کارائی دستگاه گوارش، کاهش حساسیت، کاهش کلسترول، کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان و افزایش ارزش تغذیهای می شود.
*سایر مزایای استفاده از عسل پروبیوتیک
مصرف مداوم عسل پروبیوتیک (پرو شهد) به افراد کمک می کند احساس بهتری داشته باشند، این احساس از طریق بهبود سیستم گوارش و تقویت سیستم ایمنی بدن و ایجاد احساس شور و نشاط سلامت عمومی به وجود می آید.
ضمن اینکه هیچ اثر جانبی شناخته شده ای از پروبیوتیک ها وجود ندارد. پروبیوتیک ها به بخشی از باکتریهای سالم که در دستگاه گوارش زندگی می کنند، تبدیل می شوند.
در هر گرم عسل پروبیوتیک (پرو شهد) میلیون ها باکتری مفید و زنده پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسپوراژنز که مورد تایید سازمان بهداشت جهانی است، وجود دارد. این باکتریها نقش مهمی در فرآیند جذب مواد مغذی، مبارزه با باکتریهای مضر، تقویت سیستم گوارشی سالم و ایجاد سیستم دفاعی قوی ایفا می کنند.
***برخی انواع عسل
عسل را به روشهای مختلف تقسیم بندی و نامگذاری کرده اندو بر اساس 3 نوع عسل که استثنایی هستند .
***عسل سمی
براساس اطلاعات پورتال عسل ایران،ثابت شده است که عسل حاصله از بعضی گیاهان برای انسان سمی بوده و ایجاد مسمومیت و عوارضی از قبیل استفراغ ، سر گیجه و عدم تعادل می نماید چون حاوی نوعی گلوکزید مسموم کننده است .
این نوع عسلها برای خود زنبور سمی نبوده و زنبورها آن را به راحتی مصرف می کنند . در مناطقی که گیاهان سمی می روید و زنبورهای عسل جمع آوری می کنند زنبورداران می توانند از این مناطق برای تولید موم و بچه کندو استفاده کنند.
گیاهانی نیز وجود دارد که نوش و گرده تولیدی آنها برای زنبور عسل سمی است و عسل حاصل از آن برای انسان نیز مسموم کننده است .
مطالعات گوناگون نشان داده اند که عسل حاصل از شهد گیاهان زهری مانند بنکدانه ، گل انگشتانه ، خرزهره ، شوکران ، گل پنجه اعلی برای انسان زهرناک نیست .
نوعی گیاه که عسل تهیه شده از آن انسان را مسموم می کند نهالی است موسوم به Chama edaphne cahyeulata moench
این نوع عسل اگر چه برای انسان مضر است و خوردن آن عوارضی مانند استفراغ ، سرگیجه و درد شدید معده ایجاد می کند ولی در خود زنبور کوچکترین تاثیری نداشته به طوری که می تواند در مصرف زمستانی او قرار بگیرد .
** عسل مصنوعی
به مواد و ترکیباتی شبیه عسل اطلاق می شود که بدون دخالت زنبور ساخته می شود . و معمولا از قند نیشکر و میوه های شیری مانند خربزه ، هندوانه ، کدوی تنبل و خرما در ساختن چنین عسل هایی استفاده می کنند .
هر چند به عنوان عسل از آنها نام برده می شود اما این مواد ، عسل نیستند بلکه از تغلیظ آب میوه ها به طریق مصنوعی و صنعتی بدست می آیند . این روش در ایران متداول نیست ولی در بعضی از کشورهای خارجی مرسوم است . در ایران هم در سالهای اخیر طرح تحقیقاتی تولید عسل از خرما توسط محققین کشورمان آغاز شده است که برای روشن شدن مطلب به خلاصه ای از این طرح تحقیقاتی اشاره شود .
عسل خرما برای نخستین بار در ایران در سال 70 توسط موسسه تحقیقاتی مهندسی زراعی وزارت کشاورزی از خرماهای ضایعاتی درجه 3 و 4 تولید و به مردم عرضه شد.
این عسل عصاره تغلیظ شده خرما است که از طریق عملیات فیزیکی از نظر رنگ و عطر و مزه مورد فراوری قرار گرفته و تمام موارد ناشناخته شده آن در مقیاس آزمایشگاهی شناخته شده است وتا سر حد امکان به شرایط فیزیکی و شیمیایی عسل حاصله از زنبور عسل برسد .
تولید انبوه عسل خرما از طریق ایجاد یک واحد صنعتی در موسسه تحقیقاتی زراعی در دست بررسی است و پروژه مطالعاتی خرما به صورت مشترک بین موسسه تحقیقات مهندسی زراعی و دانشگاه صنعتی شریف ، مرکز مهندسی بیو شیمی در حال اجرا است .
***عسل طبیعی
بر طبق تعاریف موجود در کشورهای پیشرفته و کشور ما ایران عسل به شهد گلها اطلاق می شود که زنبور عسل پس از تغذیه از گیاهان مختلف ساخته باشد . حال اگر زنبوری به جای شهد گلها از قند سفید یا شکر استفاده نماید فرآورده آن را نمی توان عسل نامید .
زنبورداران عسل دارای نیروی ذاتی هستند که گلهای مفید را از غیر مفید تشخیص می دهند آنها با علاقه فراوان سراغ تمام گیاهان طبی و گلهای شفا بخش می روند و عصاره ذی قیمت این گلهای قشنگ و مفید را گرفته و به بهترین شکل در اختیار ما قرار می دهند.
این عسل کاملا طبیعی و سرشار از مواد غذایی و حیات بخش بوده و می تواند تمام نیاز های غذایی را بر طرف کند ، زیرا که تمام عناصر و املاح و ویتامین هایی را که گل فراهم می کند و زنبور می پروراند و آن را قابل جذب در خون می سازد را دارا است .
از طرفی کیفیت عسل طبیعی 10 برابر بیشتر از عسل مصنوعی است که از دادن آب و شکر به زنبورها بدست می آید . عسل مصنوعی صرفا برای تغذیه زنبور ها تا حدی مناسب بوده و برای انسان اهمیت چندانی ندارد .
علمی **1354**1599
21/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]