تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 1 اسفند 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):پيامبر خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله مردى را ديدند كه موهاى ژوليده و جامه‏اى چركين و سر و ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قالیشویی اسلامشهر

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1861014756




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سفارش رسول خدا(ص) برای زیارت حضرت حمزه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سفارش رسول خدا(ص) برای زیارت حضرت حمزه تهران - ایرنا - حضرت محمد(ص) فرمود: اگر کسی برای زیارت من به مدینه بیاید و به زیارت قبر عمویم حمزه نرود، بر من جفا کرده است.


به گزارش روز سه شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، امروز پانزدهم شوال سالروز جنگ احد است، جنگی که در سال سوم هجرت بین کفار و مشرکان مکه و مسلمانان درگرفت و پیشانی رسول خدا(ص) در این نبرد شکست و حمزه عموی وفادار و حامی بزرگ آن حضرت به شهادت رسید.
حضرت حمزه دو سال پیش از ولادت رسول خدا (ص) دیده ‏به جهان گشود. در میان جوانان قریش در دلاوری و بزرگواری برجسته و در آزاد اندیشی، آزادمنشی و ستم ‏ستیزی سرآمد بود. سلحشوری و توان رزمی وی هم زمان با آغاز دوره جوانی نمودار شد.
آن آزادمرد، حتی پیش از پذیرش اسلام، از رسول خدا (ص) در برابر آزارهای مشرکان ‏حمایت می‏کرد، گرویدن وی به اسلام موجب سربلندی پیروان اسلام شد. زیرا پس از آن ‏مسلمانان از انزوا بیرون آمدند و قریش با درک پشتیبانی توانا و استوار حضرت حمزه (ع) از پیامبر اکرم (ص)، آزارهای خود را کاهش دادند و رفتارشان با رسول خدا و مسلمانان ‏ملایم تر شد.
حضرت حمزه همراه دیگر مسلمانان به مدینه هجرت کرد و خدمات ارزنده‏ای بویژه در امور نظامی ارایه داد.
پیامبر(ص) به مسائل دفاعی حکومت نوبنیاد خود اهتمام خاصی داشتند. ایشان ‏با تشکیل گروه های رزمی درصدد برآمدند امنیت مدینه را تامین کرده، مسلمانان را برای رویارویی با دشمنان آماده سازند.
بر این اساس هفت ماه پس از هجرت، نخستین‏ گروه گشتی رزمی را به فرماندهی حضرت حمزه اعزام کردند و گرچه این ‏رویارویی بدون درگیری پایان یافت ولی نشانه ‏ای از اقتدار سپاه اندک اسلام در برابر کاروان بزرگ مشرکان بود.
رسول خدا (ص) در ربیع الاول سال دوم هجرت غزوه «ابواء» را تدارک دید و در ماه جمادی الاول نیز غزوه «ذات العشیره» را به قصد تعقیب کاروان قریش سازماندهی کرد که پرچمدار سپاه اسلام در این دو غزوه، حضرت حمزه بود.
عموی رسول خدا(ص) در جنگ بدر حضوری درخشنده داشت. این نبرد با امدادهای الهی و دلاوری ‏های بی ‏مانند امیرمومنان علی (ع) و سلحشوری حمزه، با پیروزی قاطع سپاه اسلام‏ به پایان رسید. در این پیکار چند نفر از سران کفر به دست توانای حضرت حمزه به هلاکت ‏رسیده یا به اسارت درآمدند.
حمزه در غزوه «بنی قین قاع» پرچمدار سپاه اسلام بود و یهودیان بنی ‏قینقاع نخستین گروه یهود بودند که با اسلام اعلام جنگ نمودند که سپاه اسلام قلعه آنها را محاصره کرد و رسول خدا (ص) آنان را از مدینه تبعید و اموال شان را مصادره کرد.
یک سال پس از جنگ بدر، غزوه احد با هدف مقابله با مشرکانی که برای انتقام‏گیری‏ از مسلمانان و جبران شکست ‏بدر به سمت مدینه آمده بودند آغاز شد.
حمزه و برخی دیگر از مسلمانان سلحشور، معتقد به جنگ برون ‏شهری بودند، حمزه به‏ رسول خدا عرض کرد: سوگند به آن که قرآن را بر تو فرستاد امروز دست ‏به غذا نخواهم برد، مگر آن که بیرون مدینه با شمشیر خود بر دشمن بتازم!
حضرت حمزه از معدود قهرمانانی ‏بود که در جنگ، نشان برخود می ‏نهاد و بدین وسیله خود را به دوست و دشمن معرفی می‏کرد. او نمونه ‏ای از شجاعت و دلیری در میدان نبرد بود، خود را به اعماق صفوف ‏دشمن می‏رساند و با دشمن درگیر می‏شد، از قدرت بازوی برجسته ‏ای بهره‏ مند بود. در احد با دو شمشیر پیش رسول خدا می ‏جنگید و می‏گفت: من شیر خدا هستم!
در جنگ احد، به هنگام تهاجم دشمن، حضرت حمزه، وفادار و ثابت ‏قدم از رسول خدا(ص) دفاع می کرد و توانست 30 تن از مشرکان جنگجو را به هلاکت ‏برساند ولی کینه دیرینه هند همسر ابوسفیان که پدر و برادر خود را در جنگ بدر به دست حمزه بن عبدالمطلب از دست داده بود، او را واداشت که غلام حبشی خود به نام وحشی را در صورت به شهادت رساندن حمزه، وعده آزادی و رهایی از بردگی دهد.
این گونه بود که در گرماگرم جنگ حضرت حمزه با زوبین غلام که در کمین آن سردار دلاور بود، مورد نشان قرار گرفت و آن بزرگوار پس از عمری جهاد در راه خدا و یاری پیامبر اعظم به شهادت رسید.
هند همسر ابوسفیان پس از شهادت حمزه بر سر پیکر وی حاضر شد و سینه‏اش را شکافت و جگرش را بیرون آورده و جوید و همچنین گوش و بینی و دست و پای مبارکش را قطعه قطعه کرد.
آن حضرت پس از شنیدن خبر شهادت حمزه به شدت اندوهگین شد و لذا چون پیکر او را دید، با صدای بلند گریست. اندوه رسول خدا(ص)، اندوه بر مصیبتی بود که از فقدان یک مجاهد مخلص و مدافع شجاع بر اسلام وارد شده بود ؛ زیرا رسول خدا نه در اثر عواطف شخصی و به انگیزه علاقه قومی بر کسی محزون می گرید و نه کسی را با این انگیزه ها به گریه تشویق می نمود بلکه علاقه و دوستی او و دوری و انزجارش برای خدا بود.
پیامبر اکرم(ص) پس از شهادت حضرت حمزه لباس خود را از تن بیرون آورد و بر روی جنازه قطعه قطعه شده او انداخت و هنگامی که صفیه خواهر حمزه و عمه رسول خدا(ص) به احد آمد تا بدن برادر شهیدش را ببیند، پیامبر اکرم(ص) به فرزند صفیه گفت که مادرش را از این کار منصرف کند.
زمانی که رسول خدا(ص) عزاداری و گریه و زاری زنان مدینه را برای شهدا احد دید، با چشمان اشکبار فرمود: برای عموی شهیدم گریه کننده‏ای نیست.
زنان مدینه از آن پس برای حضرت حمزه به قدری عزاداری کردند که رسول خدا(ص) در حق آنان فرمود: به خانه‏هایتان برگردید، خداوند پاداش این عزاداری شما را با رحم و الطاف خود جبران کند، انصافا حق یاری را ادا کردید.
حمزه سیدالشهدا در دامنه­ی کوه احد و در کنار شهدای دیگر به خاک سپرده شد اما افسوس که با سلطه­ وهابیت در حجاز نه تنها خانه و حرم شریف حضرت حمزه، بلکه حرم­های دیگر شخصیت­های بزرگ اسلام نیز منهدم شد.
حضرت فاطمه زهرا(س) هرهفته به زیارت قبر حضرت حمزه در منطقه احد رفته و برای او اشک می‏ریخت.
مسلمانان جهان هنگامی که برای انجام حج تمتع و یا عمره رهسپار مکه مکرمه می شوند، ضمن زیارت حرم رسول خدا(ص) در مدینه منوره به این سفارش حضرت عمل کرده و به منطقه احد رفته و مزار حمزه بن عبدالمطلب و شهدای جنگ احد را زیارت می کنند.
فراهنگ(2)**1003**1601**



21/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن