واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
![150](http://www.mojnews.com/iCFileHandler.aspx?FieldName=img_Image&Contract=cms_Contents_I_Images&Size=250&StartupService=Read&BaseRecord=1415878)
۲۱ مرداد ۱۳۹۳ (۰:۵۱ق.ظ)
آفرينش: آتشفشان اختلافات درعراق والمالکي به دنبال مالکيت
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه آفرينش چنين نوشت:
سرزمين عراق با لايه هاي مختلف قوميتي امروز دچار هرج و مرجي افسارگسيخته گرديده که جامعه و مردم آن هرروز درباتلاق مشکلات امنيتي بيشتر فرو مي روند. اينکه چرا عراق به کام اين معضلات گرفتار شد بحثي چند وجهي است که دلايل وعلل بسياري دارد. اما اينکه چرا براي حل مشکلات از سوي دولت عراق عمل درخوري صورت نمي گيرد، تعجب آورتر است.
به وجود آمدن خلأ امنيتي به سبب خروج نظاميان آمريکايي، فرصت يابي اقليت ها و زخم خوردگان حزب بعث، عدم تصفيه سازي نيروهاي نظامي، ناکارآمدي حکومت در رسيدگي به خواسته هاي قوميت هاي مختلف، عدم همگرايي سياسي و گسترش موارد طائفه گرايي و قوميت گرايي در بطن امور اجرايي، عراق را به هزارتوي مشکلات کشاند که خروج از آن هر روز سخت تر و مشکل تر مي شود.
اما انتخابات پارلماني فرصت مناسبي بود تا خون وحدت در رگ هاي جامعه عراق تزريق شود. رايزني و مذاکره ميان گروه هاي سياسي با توجه به تهاجم خارجي توسط داعش، مي توانست عامل وحدت دروني و يکپارچگي عراق گردد، اما به سبب پافشاري احزاب سياسي بر مواضع خود و دغدغه حفظ قدرت، اين مهم اتفاق نيفتاد و خود به معضلي بزرگ تر براي عراق مبدل شد.
نوري مالکي نخست وزير دو دوره عراق با وجود مخالفت همه گروه هاي سياسي و فراکسيون هاي کرد، عرب هاي سني و شيعه، همچنان براي تصدي نخست وزيري در دوره سوم پافشاري مي کند. اين درحالي است که مرجعيت ديني عراق نيز به طور غير مستقيم خواستار روي کار آمدن شخصي جديد شده که توان حل کردن معضل داعش را داشته باشد. اين اشاره غير مستقيم از اين بابت است که کليدحل مشکل داعش درعراق صرفاً وحدت و يکپارچگي ملي درعراق مي باشد، درحالي که مالکي به شدت از سوي اکثريت جامعه عراق به تبعيض محکوم شده است. دربروز اين مشکلات امنيتي که امروز درعراق شاهد آن هستيم، نمي توان تمام مشکلات را برگردن دولت عراق و شخص مالکي انداخت، اما در حل اين مشکلات در وضعيت کنوني بيشترين توقع از شخص وي و کابينه اش مورد انتظار است. اما باز اين سوال و ابهام وجود دارد که اصرار و پافشاري بر ماندن و کسب قدرت برمحور فردگرايي از سوي نوري المالکي علتش چيست؟! وي در همين ابتدا با فوادمعصوم رييس جمهوري عراق به مخالفت پرداخته و وي را عامل غربي ها معرفي مي کند. اين موضع گيري مالکي يعني اختلافات سياسي درعراق نه تنها کاسته نشده بلکه دامنه آن گسترده و عميق تر نيز گرديده است. از سوي ديگرشماري از نظاميان حامي وي، در مناطق استراتژيک بغداد مستقر شده اند و اين تداعي کننده نوعي ديکتاتوري يا به عبارتي کودتاي سياسي تلقي مي گردد. درحال حاضر تمامي فراکسيون ها و احزاب سياسي عراق به جز ائتلاف قانون به رهبري نوري المالکي خواستار کناره گيري وي براي تصدي پست نخست وزيري براي سومين بار پياپي هستند.
گرچه دادگاه فدرال عراق به عنوان بالاترين نهاد قضايي در اين کشور، ائتلاف دولت قانون را به عنوان فراکسيون اکثريت اعلام کرده است، اما حکم صادر شده از سوي اين نهاد در باره فراکسيون اکثريت، عملا ضمانت اجرايي ندارد و تا زماني که اعضاي پارلمان بر سر اين مساله توافق نکنند و به آن راي ندهند اختلافات همچنان به قوت خود باقي خواهد ماند.
عراق درحال حاضر نيازمند يک مصلحت انديشي مدبرانه و يک تسامح سياسي است تا آتش اختلافات از درون اين کشور خاموش شود و نيازي به ورود و دخالت هاي خارجي از نوع نظامي وسياسي وجود نداشته باشد. افزون براين، حکومت اجرايي عراق براساس ائتلاف گروه هاي سياسي به وجود مي آيد و شخص معرفي شده ازسوي ائتلاف اکثريت درواقع نماينده آنها براي پيگيري برنامه ها وطرح ها مي باشد، لذا دليلي وجود ندارد تا اين رويه تبديل به يک مشي رياستي و شخص محوري گردد. اگر المالکي از پست نخست وزير کناره گيري کند، بازهم از طريق رياست ائتلاف قانون(اکثريت) که وظيفه تشکيل دولت را عهده دار است مي تواند برنامه ها و طرح هاي اجرايي خود و حزبش را پيگيري کند. اشتباهاتي که وي در طي دو دوره گذشته داشته است وفاق عمومي و سياسي را از او سلب کرده است.
لذا بهتر است سياسيون عراق به سمت نقطه وحدت و اجماع سياسي حرکت کنند و جامعه عراق را از فروپاشيدن قومي و مذهبي نجات دهند.
نويسنده:حميدرضا عسگري
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]