واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ مرداد ۱۳۹۳ (۱۴:۱ب.ظ)
تلاش صندوق جمعيت ملل متحد براي سلامت و موفقيت جوانان جهان مدير اجرايي صندوق جمعيت سازمان ملل متحد در بيانيه اي از تلاش اين صندوق در جهت فرصت سازي و حمايت از جوانان و نوجوانان جهان خبر داد.
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، مدير اجرايي صندوق جمعيت سازمان ملل متحد در بيانيه اي به مناسبت روز جهاني جوانان، 12 اوت 2014 برابر با 21 مرداد ماه جاري اعلام نمود اين صندوق در بيش از 150 کشور و منطقه جهان در حال فعاليت است تا اطمينان حاصل کند که همه نوجوانان و جوانان در سراسر دنيا از دانش، مهارت و امکانات کافي براي دفاع از حقوق و درک موجوديت خود، همچنين تصميم گيري آگاهانه در مورد سلامتي و خوشبختي برخوردارند.
متن کامل پيام باباتونده اوسوتيمهين به شرح زير است:
عبور امن و سالم از دوران جواني به دوران بزرگسالي حق هر کودکي است. سالم بودن تنها به معناي بيمار نبودن نيست، بلکه به معناي سلامت جسمي، رواني و اجتماعي است. توانايي تحقق بخشيدن به توان بالقوه فردي، کنار آمدن با استرس هاي زندگي، ساختن روابط سالم، کار مولد و مشارکت کامل در جامعه از مؤلفه هاي ضروري سلامت هستند. با اين همه سلامت روان جوانان تا حد زيادي ناديده گرفته مي شود و در نتيجه اين غفلت، افسردگي بزرگترين عامل ناتواني و خودکشي از مهمترين عوامل مرگ و مير در ميان جوانان جهان است. به مناسبت روز جهاني جوانان اعلام مي کنيم که "بهداشت روان اهميت دارد"!
در مسير جواني به بزرگسالي جوانان پي مي برند که چه کسي هستند، چه خواسته هايي دارند و با چه خطراتي روبرو هستند. آنان درمي يابند که هويتشان چگونه با اطرافيانشان مرتبط است و ياد مي گيرند به توقعات اجتماعي چگونه پاسخ دهند. روبرو شدن با عواملي مانند انگ هاي اجتماعي، تبعيض جنسيتي، ايدز، ناتواني و يا حالات ديگر مي تواند جوانان را در طي اين مسير به چالش بکشد. لازم است جوانان ارتباطي حمايت جويانه با معلمان، مربيان و الگوهاي زندگي خود برقرار کنند تا بتوانند با خودباوري و عزت نفس پا به دوران بزرگسالي بگذارند.
در سراسر دنيا، از هر 4 دختر جوان يکي مورد تجاوز جنسي قرار مي گيرد و از هر سه دختر جوان يکي قبل از رسيدن به سن 18 سالگي ازدواج مي کند. در مناطقي که در آنها درگيري يا بحران هاي انساني در جريان است اين شرايط به مراتب براي ميليون ها جوان وخيم تر است. هنگامي که جوانان از کنترل تماميت جسمي و رواني خويش منع مي شوند، سلامت روانشان به خطر مي افتد. اختلالات تنشي و افسردگي ناشي از چنين پيشامدهايي بي عدالتي هايي را که در حقشان مي رود دو چندان کرده و بر بار مشکلاتي نظير حاملگي هاي ناخواسته، بيماري ايدز و يا سقط جنين ناايمن مي افزايد. مواجهه زود هنگام با تروما و دشواري ها يکي از عوامل ثابت شده تهديد کننده سلامت روان است که قابل پيش گيري است.
دسترسي تمام جوانان به امکانات بهداشتي ضروري است. با اين وجود، جواناني که با ناتواني هاي ناشي از عدم سلامت رواني زندگي مي کنند از مراقبت و توجه مورد نيازشان محرومند. جواناني که به مراکز روان درماني مراجعه مي کنند معمولا با رفتارهاي تحقير آميز مواجه مي شوند و در شرايط غير انساني از آنان مراقبت مي شود. جوانان به خصوص آناني که از عدم سلامت روان رنج مي برند از زندگي اجتماعي طرد مي شوند و از تصميم گيري براي زندگي خود محروم مي شوند. بسياري از جوانان با ناتوانايي هاي رواني از حق رأي، ازدواج و بچه دار شدن محرومند که اين خود مانع دسترسي آنان به مراقبت هاي مناسب و ايفاي نقش در اجتماع و چيره شدن بر بيماريشان است.
بهداشت روان اهميت دارد و جامعه جهاني در برآورده ساختن تعهدات خود نسبت به جوانان راه طولاني در پيش دارد. وظيفه ما تضمين دسترسي به امکانات بهداشتي جهت پيشگيري، تشخيص و درمان بيماري هاي رواني است. ما بايد به انگ هاي اجتماعي، تبعيض جنسيتي و نقض حقوق انساني افرادي که از عدم سلامت روان رنج مي برند پايان بخشيم. وظيفه ما تضمين عبور امن و سالم از جواني به بزرگسالي است.
صندوق جمعيت سازمان ملل متحد در بيش از 150 کشور و منطقه جهان در حال فعاليت است تا اطمينان حاصل کند که همه نوجوانان و جوانان در سراسر دنيا از دانش، مهارت و امکانات کافي براي دفاع از حقوق و درک موجوديت خود، همچنين تصميم گيري آگاهانه در مورد سلامتي و خوشبختي برخوردارند. در طرح "اقدام براي دختران جوان" بر سلامت، امنيت، آموزش، تعامل و توانمندسازي دختران جوان تأکيد کرده ايم. وقتي دختران جوان به آگاهي، خودباوري، اعتماد به نفس، دوستان، مربيان و امکانات بهداشتي دسترسي داشته باشند بهتر قادر خواهند بود از حقوق خود دفاع کنند. مهمتر از همه در صدد هستيم صداي جوانان و اولويت هاي مربوط به آنان را در برنامه ها و سياست هاي مربوط به توسعه بگنجانيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]