واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رتبه چهاردهم ایران در رتبه بندی جهانی زیست فناوری تهران - ایرنا - قائم مقام ستاد راهبری نقشه جامع علمی از قرار گرفتن جمهوری اسلامی ایران در جایگاه چهاردهم رتبه بندی جهانی زیست فناوری خبر داد.
به گزارش ایرنا از دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه 127 کارگروه مشورتی ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به ریاست دکتر منصور کبگانیان در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
در این جلسه که به بررسی عملکرد ستاد توسعه زیست فناوری کشور و برنامه های آینده این ستاد اختصاص داشت، گزارشی از فعالیت های این ستاد ارائه شد.
دستیابی به سه درصد از بازار جهانی زیست فناوری در افق چشم انداز سال 1404 با حمایت از تولید محصولات زیست فناوری، به میزان حدود پنج میلیارد دلار از اهداف تشکیل ستاد زیست فناوری است.
همچنین در بخش مربوط به ساختار و تشکیلات این ستاد، همکاری شش وزارتخانه، 420 مرکز صنعتی و شرکت دانش بنیان، 15 مرکز رشد و پارک علم و فناوری، 80 مرکز دانشگاهی با 22 رشته در مقطع کارشناسی ارشد و 12 رشته در مقطع دکتری، 150 آزمایشگاه و 16 پژوهشگاه و سازمان در حوزه زیست فناوری با بیش از چهار هزار نیروی متخصص مورد اشاره قرار گرفته است.
ستاد توسعه زیست فناوری بیش از 130 مرکز تحقیقاتی را مورد حمایت مالی قرار داده و محصولات بیش از 50 شرکت زیست فناوری کشور با پشتیبانی این ستاد توانایی ورود به بازار جهانی را پیدا کرده اند.
همچنین از طریق صادرات محصولات زیست فناوری کشور در سال گذشته بیش از 23 میلیون دلار ارز وارد کشور شده و پیش بینی می شود این میزان در سال جاری به 35 میلیون دلار و در چند سال آینده به 200 میلیون دلار برسد.
در بخش دیگری از این گزارش، با اشاره به فروش بازار محصولات زیست فناوری ایران درکشورهای روسیه، سوریه، ترکیه، آذربایجان، پاکستان، عراق، کشورهای آسیای جنوب شرقی، آمریکای جنوبی، کلمبیا، پرو، پاناما، آرژانتین و کشورهای قاره اروپا، این محصولات داروهای نو ترکیب برای درمان بیماری های ام اس، نازایی، پوکی استخوان، سرطان، نارسایی کلیوی و همچنین داروهای به کار گرفته شده در درمان بیماری های دامی اعلام شده اند.
عضویت ایران در فدراسیون انجمن های بیوتکنولوژی آسیا، حضور در نمایشگاه های بین المللی و رصد نمایشگاه های بین المللی و معرفی آنها به شرکت های زیست فناوری، بخشی از تعامل ستاد زیست فناوری ایران با کشورهای جهان و نهاد های بین المللی بخش دیگری از دستاوردهای ستاد زیست فناوری برشمرده شده است.
در ادامه این گزارش و در جمع بندی نتایج حاصل از بررسی برخی شاخص های سنجش علم و فناوری، کشورمان با ارائه 506 مقاله زیست فناوری که در سال 2012 در مجلات معتبر بین المللی (isi) نمایه شده برحسب تعداد مقالات رتبه چهاردهم کشورهای جهان را کسب کرده و بر این اساس سهم مقالات زیست فناوری ایران از مقالات زیست فناوری جهان یک درصد و در منطقه 24 درصد است.
ستاد توسعه زیست فناوری کشور براساس مصوبه دی ماه سال 90 شورای عالی انقلاب فرهنگی و به منظور شکوفایی و رشد این فناوری تشکیل شده و بر اساس این مصوبه، ستاد مذکور مرجع اصلی سیاستگذاری، برنامه ریزی، راهبری اجرایی، هماهنگی و رصد حوزه زیست فناوری است و در این مسیر به تدوین برنامه های اجرایی در چارچوب نقشه جامع علمی کشور و سیاست های شورای عالی انقلاب فرهنگی و اسناد بالادستی کشور می پردازد.
ادامه بررسی برنامه های آینده زیست فناوری کشور به جلسه بعدی کارگروه مشورتی ستاد نقشه جامع علمی کشور موکول شد.
علمی (1)**1055**1599
19/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]