واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
ماجرای نوجوانی که از داعش گریخت: ربودن، شستشوی مغزی و شکنجه
العربیه نوشت: گروه تروریستی دولت اسلامی موسوم به داعش، اقدام به ربودن نوجوانان می کند تا آن ها را به عضویت خود در آورد. پس از ربودن این نوجوانان، عملیات «شستشوی مغزی» آن ها آغاز می شود. اما ماجرای لاوند به گونه دیگری بود.
به گزارش نامه نیوز به نقل از تیک، نشریه «دیلی پست» نوشت که لاوند (نامی مستعار)، نوجوانی از منطقه کوبانی در کردستان سوریه است. او 14 سال دارد که داعش او را ربوده و در سلولی به همراه 21 نوجوان دیگر، زندانی کرد. او صدای داد و فریاد دوستانش را از طبقه پایین می شنید؛ جایی که زندانیان آن را «اتاق شکنجه» می نامیدند.
ترس، تنها چیزی است در ذهن لاوند مانده. دوستانش به تایرهای ماشین که به سقف آویزان بودند، بسته شده و به شدت مورد و شتم قرار می گیرند. او می دانست که نوبت او نزدیک است و به زودی به طبقه پایین برده خواهد شد و ماجراهای دوستانش نیز برای او تکرار خواهد شد.
سلولی که لاوند با دیگر هم سن و سالانش در آن زندانی بود، اتافق 3در 4.5 متر بود. بازجویی از آن ها سه روز به طول انجامید.
این مجموعه از میان 150 دانش آموزی بودند که اواخر ماه می گذشته، در حالی که از امتحانات پایان سال از شهر حلب سوریه باز می گشتند، در نزدیکی شهر کوبانی توسط شبه نظامیان داعش ربوده شدند.
لاوند به همراه 9 دانش آموز دیگر این شانس را داشتند که دو ماه پس از اسارتشان فرار کنند. اما دیگر دانش آموزان همچنان در دستان کسی هستند که «خلیفه» نام گرفته است.
شهر کوبانی در منطقه کرد نشین سوریه قرار گرفته است. با وجود این که این شهر توسط شبه نظامیان کرد که «واحدهای حمایت از مردم» نام گرفته اند، قرار دارد، اما این شهر از سه جهت توسط نیروهای داعش محاصره شده است. طرف چهارم شهر هم مرز با ترکیه است.
درگیری های بسیاری میان نیروهای کرد و شبه نظامیان داعش در اطراف کوبانی روی می دهد. از این رو شبه نظامیان داعش تلاش می کنند کردهایی را که برای انجام برخی کارها از شهر خارج می شوند، بربایند. پس از آن نیروهای این گروه تندرو سعی می کنند افراد ربوده شده را به عضویت خود در آوردند و بیشترین مقدار از اطلاعات را از آن ها به دست آورند.
هرکس دستورها را اطاعت نکند، در معرض شکنجه قرار می گیرد؛ با وجود این که ابتدا رفتار، خوب به نظر می رسد. آن گونه که لاوند می گوید، اعضای داعش به کسانی که می ربایند، غذا می دهند، برای آن ها روزانه دروس دینی برگزار می کنند، از ضرورت جهاد برای آن ها سخن می گویند و برایشان مسابقات ورزشی از جمله فوتبال برگزار می کنند.
اما اگر کسی از دادن اطلاعات کافی سر باز زند یا تمایلی برای همکاری نشان ندهد، اوضاع تغییر کرده و بد رفتاری با او آغاز می شود.
1393/5/19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]