تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):اگر مردم تعقل می کردند و مرگ را تصور می کردند، دنيا ويرانه مى‏شد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819678925




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پروتزهای چسبنده بهترین ماده ترمیم استخوان


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
پروتزهای چسبنده بهترین ماده ترمیم استخوان
به گفته‌ی محققان این دو فلز بسیار صاف، دوام زیادی در بدن دارند به‌طوری که زمان خستگی فلزی در آن‌ها بسیار طولانی است اما مشکلی که تیتانیوم و تانتالیوم دارند، عدم زیست‌سازگاری آن‌ها در بدن است.


به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ در پزشکی از فلز تیتانیوم و تانتالیوم به طور گسترده برای ساخت اعضاء قابل کاشت در بدن استفاده می‌شود. همچنین برای ترمیم استخوان‌ها به ویژه استخوان لگن از این فلزات استفاده می‌شود. 
 
این دو فلز بسیار صاف، دوام زیادی در بدن دارند به‌طوری که زمان خستگی فلزی در آن‌ها بسیار طولانی است اما مشکلی که تیتانیوم و تانتالیوم دارند، عدم زیست‌سازگاری آن‌ها در بدن است. 
 
بنابراین پزشکان و تولیدکنندگان مدت‌هاست که به دنبال مواد جایگزین نظیر هیدروکسید‌آپاتایت معدنی هستند. با این ماده می‌توان سطح قطعات قابل کاشت در بدن را پوشش داد و در نهایت آن‌ها را زیست‌سازگار کرد. بنابراین با زیست‌سازگار شدن این قطعات احتمال رشد سلول‌ها و رگ‌ها در سطح آن افزایش می‌یابد. اما مشکلی که در اینجا وجود دارد این است که سطح صاف فلزات، چسبندگی خوبی ندارد و برای گرفتن مواد زیست‌سازگار مناسب نیست. 
 
محققان دانشگاه سوینبرن برای حل این مشکل از اکسید سیلیکون برای پوشش‌دهی سطح قطعات قابل کاشت در بدن استفاده کردند. این ماده از اجزاء اصلی سازنده شن و شیشه است. محققان برای تولید لایه نازکی از اکسید سیلیکون از روشی موسوم به تبخیر پرتو الکترونی استفاده کردند. آن‌ها موفق شدند سطح را با استفاده از روش کندوپاش هیدروکسید آپاتایت پوشش داده و سپس روی آن را با اکسید سیلیکون به ضخامت 200 نانومتر پوشش‌دهی کنند. 
 
صاف بودن این سطح موجب می‌شود تا عوامل بیماری‌زا نتوانند به راحتی روی آن نشست کنند در نتیجه مشکلات عفونتی رایج در کاشت اعضاء بدن به حداقل می‌رسد. از نقطه نظر تئوری، افزودن لایه زیست‌سازگار به یک سطح موجب افزایش اتصال باکتری‌ها می‌شود، این درحالی است که محققان این پروژه امیدوارند که طبیعت نانوساختار این کامپوزیت مانع از این کار شود. 
 
این گروه تحقیقاتی چند باکتری مختلف را روی این نانوکامپوزیت آزمایش کردند که نتایج حکایت از عدم اتصال و رشد این باکتری‌ها داشت. 




انتهای پیام/






تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن