تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):خدايا ... نيّتم را به بهترين نيّت ها و عملم را به بهترين اعمال برسان، خدايا به لطف خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834772448




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زندگینامۀ مردی که شانس اول انتخابات ریاست‌جمهوری ترکیه است


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: زندگینامۀ مردی که شانس اول انتخابات ریاست‌جمهوری ترکیه است بین الملل > خاورمیانه - رجب طیب اردوغان، محبوب‌ترین و کاریزماتیک‌ترین رهبر چند دهه اخیر ترکیه است، مردی که با گام‌های استوار به سوی ریاست‌جمهوری پیش می‌رود.

رجب طیب اردوغان اردوغان را در دبیرستان به عنوان یکی از طرفداران سرسخت اسلام سیاسی می‌شناختند. وی بعدها عضو یک تیم فوتبال حرفه‌ای شد و وارد دانشگاه مرمره شد.


رجب طیب اردوغان وی در همین زمان با نجم‌الدین اربکان، سیاستمدار کهنه‌کار اسلامگرا، آشنا شده و وارد حزب وی شد.


رجب طیب اردوغان اردوغان در سال 1994 به عنوان شهردار استانبول از حزب رفاه برگزیده شد


رجب طیب اردوغان انتخاب اولین شهردار اسلام‌گرا نهاد سکولار ترکیه را به شدت شوکه کرد اما اردوغان ثابت کرد که مدیری شایسته و کارآمد است


رجب طیب اردوغان زمانی که حزب فضیلت اربکان در سال 2001 منحل شد اردوغان از وی جدا شده و حزب عدالت و توسعه را در کنار دیگر یاران دیرین خود بنیان نهاد


رجب طیب اردوغان حزب وی برنده انتخابات سال 2002 شد اما اردوغان از فعالیت در پارلمان یا نخست‌وزیری به دلیل محکومیت سال 19998 محروم بود.




      نخست‌وزیر کنونی ترکیه اگرچه قصد دارد کرسی هدایت کشور را رها کند اما در صورت پیروزی در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری یقینا دوران زمامداری وی به مانند رؤسای جمهور قبلی نخواهد بود. وی هنوز هم خود را مرد اول ترکیه خواهد دانست.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از  تسنیم در 12 سال گذشته وی عرصه سیاسی ترکیه را قبضه کرده و حزب خود،‌ عدالت و توسعه، که در ترکیه مشهور به "آک‌پ" (Adalat ve Kaldirma Partisi) است را در سه انتخابات سراسری به پیروزی رسانده است.
وی همچنین ثبات اقتصادی و سیاسی را به کشوری آورد که تا یک دهه پیش از بحرانی درون بحرانی دیگر می‌غلطید. در دوران نخست‌وزیری و اقتصاد رشد بسیاری داشته و این کوشر تبدیل به یک تولید کننده و صادرکننده بزرگ شده است.
وی همچنین به رویارویی با نظامیانی که چندین بار وارد عرصه سیاسی شده و هرگاه که نیاز دانسته آنها را شکست داده است.
در حوزه سیاست خارجی سال‌ها به بهبود روابط با همسایگان خویش پرداخت و در عین حال که آرزوهای نیم‌قرن گذشته برای ورود به قلعه اتحادیه اروپا را تعقیب کرد، نگاه به شرق را نیز اولویت کارهای خود قرار داد.
سیاست خارجی ترکیه سال‌ها بر تنش صفر با همسایگان متمرکز شد تا پیوندهای تجاری و سیاسی مستحکم‌تر گردند اما انقلاب‌های موسوم به بهار عربی معادلات را تغییر دادند. اکنون دولت سوریه از شریک سابق خود بسیار دل‌چرکین است، مصر دوران پُست‌ مرسی دیگر اعتمادی به ترکیه ندارد، دولت شیعه عراق سوءظن بسیاری به نیات حزب عدالت و توسعه دارد و ....
امروز هنوز هم رجب طیب اردوغان، محبوب‌ترین و کاریزماتیک‌ترین رهبر چند دهه اخیر ترکیه است، مردی که با گام‌های استوار به سوی ریاست‌جمهوری پیش می‌رود.

از شهرداری تا زندان استانبول ...
اردوغان را در دبیرستان به عنوان یکی از طرفداران سرسخت اسلام سیاسی می‌شناختند. وی بعدها عضو یک تیم فوتبال حرفه‌ای شد و وارد دانشگاه مرمره شد. وی در همین زمان با نجم‌الدین اربکان، سیاستمدار کهنه‌کار اسلامگرا، آشنا شده و وارد حزب وی شد.
اردوغان در سال 1994 به عنوان شهردار استانبول از حزب رفاه برگزیده شد. انتخاب اولین شهردار اسلام‌گرا نهاد سکولار ترکیه را به شدت شوکه کرد اما اردوغان ثابت کرد که مدیری شایسته و کارآمد است. وی در برابر اعتراضات برای ساختن یک مسجد در میدان اصلی شهر تسلیم شد اما فروش مشروبات الکلی را در کافه‌های متعلق به شهرداری ممنوع کرد. وی در سال 1998 به دلیل خواندن شعری که مسجد را به پادگان، مناره‌ها را به سرنیزه و مؤمنین را به ارتش تشبیه می‌کرد، به جرم اشاعه نفرت مذهبی به 10 ماه زندان محبوس شد. متعاقب این محکومیت، اردوغان از شهرداری استعفاء داد. وی پس از چهار ماه آزاد شده و بار دیگر به میدان سیاست بازگشت.

... و کرسی نخست‌وزیری
زمانی که حزب فضیلت اربکان در سال 2001 منحل شد اردوغان از وی جدا شده و حزب عدالت و توسعه را در کنار دیگر یاران دیرین خود بنیان نهاد. حزب وی برنده انتخابات سال 2002 شد اما اردوغان از فعالیت در پارلمان یا نخست‌وزیری به دلیل محکومیت سال 19998 محروم بود. با این حال اصلاح قانون اساسی در دسامبر 2002، این موانع را رفع کرد. در 9 مارس 2003، وی در انتخابات مجدد برنده شده و چندین روز بعد احمد نجدت سزر، رئیس‌جمهور ترکیه، از وی خواست تا دولت جدید را تشکیل دهد. اردوغان در 14 می 2003 وارد دفتر نخست‌وزیری شد.
تنش‌ها بین‌ احزاب سکولار ترکیه و حزب عدالت و توسعه در سال 2007 و متعاقب تلاش برای انتخاب کاندیدای این حزب به عنوان رئیس‌جمهور کشور با بایکوت پارلمان توسط احزاب مختلف، تشدید شد. در ترکیه مجلس مسؤول انتخاب رئیس‌جمهور بوده و انتخابات سال 2014 اولین باری است که رأی مستقیم مردم رئیس‌جمهور را تعیین می‌کند. حزب اردوغان این انتخابات را نیز با فاصله زیاد نسبت به رقیب خود برنده شد.
حزب اردوغان در سال 2010 و متعاقب تنش‌هایی که با دیوان عالی کشور داشت رفراندومی برای پاسخگو ساختن نیروهای نظامی در برابر دادگاه‌های غیرنظامی و نیز افزایش اختیاران نمایندگان مجلس برای انتخاب قضات برگزار کرد که با موفقیت توأم بود.
اردوغان زمانی که برای انتخابات پارلمانی در اوایل سال 2011 تبلیغات می‌کرد، وعده داد که یک قانون اساسی جدید که آزادی‌های دموکراتیک را تقویت می‌کند جایگزین قانون اساسی فعلی خواهد کرد. پس از اینکه حزب عدالت و توسعه توانست انتخابات را با فاصله‌ای بسیار از رقبای خود پیروز شود، اردوغان برای سومین با به نخست‌وزیری رسید. با این حال، حزب وی نتوانست اکثریت دو سوم لازم را برای نگارش یک قانون اساسی جدید به دست آورد.
در تابستان 2013 پلیس استانبول اعتراضات محدود به طرح تبدیل یک پارک به مجموعه فرهنگی و تجاری را به شرت سرکوب کرد. این حادثه منجر به اعتراضات وسیع‌تر در کشور شد. معترضین آنچه را که اقتدارگرایی فزاینده اردوغان و حزب عدالت و توسعه می‌نامیدند به چالش کشیده بودند. اردوغان نیز به تندی به این اعتراضات پاسخ داد و آنها را به عنوان اوباش و اراذل رد کرد.

منتخبی دموکرات در قامت سلطانی مقتدر
اردوغان در دوران حیات سیاسی خود هر بار با موفقیت توانسته بحران‌ها و چالش‌ها را پشت سر بگذارد. جدال بر سر نخست‌وزیری‌اش در سال 2003، تنش‌ها با نظامیان و نیز سکولارها که در لایه‌های قدرت ترکیه نفوذ بسیاری داشته‌اند، بحران رشوه مالی و درگیری با جماعت گولن که خود دولتی درون دولت ترکیه است و .... اردوغان توانسته با موفقیت از این بحران‌ها با موفقیت عبور کند و انتخاباتی که در این یک دهه اخیر برگزار شده‌اند نشان داده‌اند که هیچگاه چهره وی نزد ترک‌های آناتولی خدشه‌دار نشده است.
اما مردی که از این کارزارهای انتخاباتی و سیاسی با موفقیت بیرون می‌آید طبیعتا بر قدرت و وجهه کاریزماتیکش نیز افزوده می‌شود. جامعه ترکیه به دو قطب تقسیم شده و در حالی که اکثریتی پنجاه و چند درصدی او را نماد پیشرفت‌های اقتصادی ترکیه و نیز بهبود شرایط زندگی و افزایش صلح، ثبات و آزادی‌ها سیاسی می‌دانند اما منتقدان اردوغان می گویند این صحیح است که وی توانست ترکیه را از لحاظ اقتصادی بسیار پیشرفته کرده و به سطح مطلوب برساند اما در رابطه با کشورهای عربی و منطقه سیاستی را در پیش گرفته است که به هیچ وجه به سود ترکیه نیست. منتقدان اردوغان حتی سیاست‌های او در رابطه با آمریکا و اتحادیه اروپا را نیز به چالش می‌کشند و می‌گویند که وی دیگر آن جدیت لازم برای پیوستن به اتحادیه اروپا را ندارد.
با این اوصاف اردوغان سیاست‌های داخلی و خارجی خود را به پشتوانه آراء مردم ترکیه و بدون توجه به مخالفت‌ها و اعتراضاتی که گهگاه گسترده و چالش‌برانگیز می‌شوند ادامه می‌دهند. این رویکرد و نیز سیاست خارجی این کشور در سال‌های اخیر که بر اقداماتی مداخله گونه در کشورهای همسایه و منطقه متمرکز شده است، برخی را بر این داشته که او را سیاستمداری ترسیم کنند که رویای عثمانی جدید را در سر می‌پروراند، ادعایی که وی مؤکدا رد کرده است.

اردوغان برای ریاست‌جمهوری
از چندین سال پیش که حزب عدالت و توسعه تصمیم گرفت کسانی را که تاکنون سه بار کاندیدای انتخابات شده‌اند دیگر معرفی ننماید و اردوغان نیز بارها تأکید کرد که دیگر نخست‌وزیر نخواهد بود، همگان انتظار داشتند که سلطان عرصه سیاسی سالیان اخیر ترکیه چشم به تخت‌های دیگری دوخته است. اردوغان کاندیدای ریاست‌جمهوری حزب عدالت و توسعه شد. وی، که رقبای سیاسی خود را با کاندیدا نشدن در انتخابات ریاست‌جمهوری 2007 متعجب کرد - انتخاباتی که به راحتی می‌توانست با حمایت نمایندگان پارلمان در آن برگزیده شود - اکنون برای انتخاب شدن توسط مردم در تلاش است. کاندیداهای مقابل در برابر وی شانسی ندارند اما برای اردوغان رقابت با کاندیداهایی ضعیف به معنای تغییر استراتژی انتخاباتی نیست. بلکه اردوغان، جادوگر عرصه سیاست، تلاش خواهد کرد تا در همان دور اول تکلیف را یکسره کند. آنچه که انتخابات را هیجان‌انگیزتر می‌سازد، این است پس از انتخاب رئیس‌جمهور چه کسی نخست‌وزیر خواهد شد.
سؤال دیگری نیز وجود دارد. اینکه اردوغان چگونه رئیس‌جمهوری خواهد بود. وی زمانی که اعلام کرد رئیس‌جمهوری فعال خواهد منظورش این بود که تنها به ریاست نمادین دولت اکتفا نخواهد کرد. بسیاری کارشناسان بر این باورند که پس از انتخابات پارلمانی در سال آینده، شاید حتی زودتر از آن و با اعلام انتخابات زودهنگام، عدالت و توسعه تصمیم به تغییر قانون اساسی ترکیه و افزایش اختیارات رئیس‌جمهور خواهد گرفت.
تصمیم به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری از طریق رأی مستقیم مردم به منظور افزایش قدرت رئیس‌جمهور انجام شده است. اردوغان به راحتی می‌توانست با رأی نمایندگان عدمی‌خواهد با رأی چند ده میلیونی مردم انتخاب شود تا هرگاه مخالفین به فعالیت‌های وی اعتراض کنند آنها را به آراء چند میلیونی‌اش ارجاع خوهد داد. 5252



جمعه 17 مرداد 1393 - 13:03:58





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن