واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ مرداد ۱۳۹۳ (۱۱:۲۹ق.ظ)
اعتراض شديداللحن مديرکل آموزش و پرورش خراسان شمالي نسبت به کاهش ظرفيت رشتههاي پزشکي مديرکل آموزش و پرورش خراسان شمالي نسبت به کاهش ظرفيت 40 درصدي رشته هاي پزشکي و شيوه تاثير معدل دانش آموزان در کنکور سراسري 93 و سهميه رزمندگان اعتراض کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد محمد لنگري گفت: سالانه قريب به 550 هزار نفر شرکت کننده در رشته علوم تجربي به اميد پذيرفته شدن در رشته هاي پزشکي در کنکور شرکت مي کنند.
وي افزود: با توجه به ميزان داوطبان اين رشته در مقايسه با آمار 150 هزار نفري رشته رياضي، مشخص مي شود گرايش به اين رشته بسيار زياد است اما متاسفانه همه ساله شاهد کاهش ظرفيت رشته هاي پزشکي نسبت به سال قبل هستيم به طوري که در سال جاري اين روند کاهش به 40 درصد رسيده است.
لنگري ادامه داد: قطعا با اين شرايط نخبه ترين دانش آموزان با معدل بالاي 19 نيز از ورود به رشته هاي پزشکي محروم خواهند بود و متاسفانه مسئولان وزارت بهداشت و درمان به راحتي با عواطف و احساسات 550 هزار داوطلب رشته هاي تجربي بازي مي کنند.
لنگري اضافه کرد: از طرفي سازمان سنجش بدون اطلاع از تاثير معدل و تاثير سوابق تحصيلي براي تغيير رشته ها به جاي 25 درصد، 18 درصد در نظر گرفته است در صورتي که اگر سازمان سنجش اين موضوع را در نظر داشت اين کار را انجام دهد بايد دو سال قبل و در زماني که دانش آموزان مي توانستند تغيير رشته دهند اين را رسما اعلام مي کردند، اجراي اين طرح بدون اطلاع رساني قبلي ظلمي آشکار به دانش آموزان تجربي خواهد بود.
مديرکل آموزش و پرورش خراسان شمالي در خصوص مصوبه مجلس با موضوعيت سهميه رزمندگان با بيان اينکه بنده به عنوان يک رزمنده و خانواده شهيد اين مصوبه را يک ظلم به دانش آموزان نخبه مي دانم، گفت: در گذشته 40 درصد سهميه پذيرش دانشگاه به رزمندگان و 60درصد باقي به شکل آزاد بود که اين 60درصد نيز بين مناطق تقسيم مي شد اما چون عملا هيچ رزمنده اي وجود نداشت که استفاده کند و از اين ظرفيت فقط يک يا دوصد استفاده مي شد و الباقي ظرفيت بين مناطق تقسيم مي شد لذا يک عدالت نسبي ايجاد مي کرد.
وي اظهار کرد: در مصوبه اخير مجلس مبني بر اين که کاهش اين سهميه به 20 درصد و استفاده از اين سهميه براي فرزندان جانيازان عملا ظرفيت دانشگاه ها توسط فرزندان جانبازان پر مي شود لذا اين موجب مي شود دانش آموزان نخبه از پذيرفته شدن در دانشگاه هاي برتر محروم شوند.
وي خاطرنشان کرد: براين اساس اگر دانشگاه تهران 100نفر دانشجو مي گيرد 20 درصد آن براي رزمندگان و جانبازان کنارگذاشته مي شود،56 نفر به صورت ناحيه اي براي دانش آموزان ناحيه تهران است و در نهايت تنها 24 درصد آن به ساير مناطق اختصاص مي يابد که احتمال قبولي براي دانش آموزان مناطق 2 و 3 خيلي کم است.
لنگري گفت: اين امر موجب مي شود دانش آموز بجنوردي با رتبه 50 در رشته پزشکي دانشگاه تهران پذيرفته نشود اما دانش آموزي از تهران با رتبه نزديک به 300 پذيرفته گردد و دانش آموزي با سهميه رزمندگان با رتبه 8 هزار در اين دانشگاه درس بخواند.
مديرکل آموزش و پرورش خراسان شمالي افزود: لذا با عنايت به اين که بنده از نزديک در جريان تلاش هاي دانش آموزان و خانواده هاي آن بوده ام از نمايندگان مجلس تقاضا دارم نسبت به اين بي عدالتي اقدامي اساسي انجام دهند و حداقل در خصوص افزايش ظرفيت در رشته هاي پزشکي، دندان پزشکي و دارويي و شيوه تاثير معدل در سال جاري اقدام نمايند.
لنگري گفت: در سال جاري با وجود کاهش ظرفيت در رشته هاي پزشکي؛ و افزايش ظرفيت در دانشگاه بين المللي که هزينه هاي هر ترم آن بالغ بر 13 ميليون تومان شده، تمهيد اين شرايط براي کساني که تمکن مالي ندارند به ويژه براي فرهنگيان و خانواده هاي کارکنان دولت که از قشر متوسط جامعه است خسارت جبران ناپذيري بر اين عزيزان و خانواده هاي آنها وارد مي شود
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]