واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ مرداد ۱۳۹۳ (۳:۱۵ق.ظ)
رئيس جهاد دانشگاهي استان قم: استفاده از بيابانها مانع از افزايش آلودگي هوا خواهد شد رئيس جهاد دانشگاهي استان قم گفت: مسئولان استان قم بايد از جاذبههاي توريستي اين استان از جمله بيابانها بهترين استفاده را داشته باشند و استفاده از بيابانها مانع از گسترش گرد و غبار و افزايش آلودگي هوا خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد ابراهيم فقيهزاده در جلسه همانديشي بنياد قمپژوهي که در موسسه فرهنگي طلوع مهر برگزار شد با اشاره به اينکه مشکلات کمبود آب، آلودگي هوا و افزايش دما به بحرانهاي جهاني تبديل شدهاند، اظهار کرد: طبق پيشبيني ناسا منطقه خاورميانه بايد 40 سال خشکسالي را پشت سر گذارد.
وي افزود: شاهد هستيم درياچه اروميه خشک شده و تاثيرات مخرب آن بر محيط زيست به خوبي قابل مشاهده است و درياچه نمک قم نيز به سمت خشکي حرکت ميکند.
رئيس جهاد دانشگاهي قم با اشاره اينکه ارتفاع سفرههاي زيرزميني در سطح استان قم رو به کاهش است، بيان کرد: ما بايد خودمان را براي شرايط سختي آماده کنيم.
وي اضافه کرد: ايجاد کانال بين خليج فارس و درياي خزر به يک خواسته ملي تبديل شده است تا رطوبت در کوير لوت بيشتر شده و از رشد بيابانها جلوگيري شود.
فقيهزاده جنگ جهاني بعدي را براي به دست آوردن منابع آبي دانست و تاکيد کرد: مشکل کمبود آب تمام بشريت را تهديد ميکند و نبايد نسبت به اين موضوع غافل شويم.
وي بيان کرد: گسترش فرهنگ همياري محيط زيست، آموزش دانش آموزان در مدارس و ترويج فرهنگ مصرف بهينه، مردم را از تهديدات حفظ خواهد کرد.
فقيهزاده با اشاره به اينکه در پيادهروها و منازل سطح شهر، محلي براي کاشت درختان پيشبيني نشده است، گفت: دستگاهها و نهادهاي استان قم بايد با همکاري يکديگر و متمرکز کردن اعتبارات خود به دنبال انجام اقدامات گسترده و موثر در سطح اين استان باشند.
رئيس جهاد دانشگاهي قم درياچه نمک را يکي از بهترين جاذبههاي توريستي استان قم دانست و متذکر شد: اين درياچه يک ظرفيت توريستي و محيط زيستي است که ما بايد از ظرفيتهاي آن بهترين استفاده را داشته باشيم.
وي با بيان خاصيتها و ويژگيهاي نواحي بياباني ادامه داد: بسياري از گردشگران خارجي علاقه زيادي به گردشهاي بياباني دارند و درياچه نمک استان قم نيز مملو از باکتريها مفيد است که در مراکز علمي خارج از ايران مورد استفاده قرار ميگيرد.
فقيهزاده عنوان کرد: مسئولان استان قم بايد از جاذبههاي توريستي اين استان از جمله بيابانها بهترين استفاده را داشته باشند و استفاده از بيابانها مانع از گسترش گرد و غبار و در نهايت مانع از آلودگي هوا خواهد شد.
وي به لزوم مشارکتهاي مردمي با مسئولان استان قم تاکيد و خاطرنشان کرد: اگر مردم در اين موضوع وارد شوند، با استفاده از ظرفيتهاي نيروي انساني عظيم خود ميتوانند تحولات بسياري در بخش مقابله با آلودگي هوا، کم آبي و مقابله با گسترش بيابانها ايجاد کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]