واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > مازندران حیدرپور:
حدود هفت درصد از روان آبهای مازندران ذخیره می شود
ساری - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: حدود هفت درصد از روان آبها در مازندران ذخیره می شود که در این راستا در امر تولید با جریان های رودخانه ای وابستگی مستقیم دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، دلاور حیدرپور عصر چهار شنبه در نشست مشترک اعضای کمیسیون ودفتر کشاورزی اتاق بازگانی ایران با بنگاه ها وفعالین اقتصادی کشور در اتاق بازرگانی استان ، مازندران را از محدود استان های دارای تمامی ظرفیت ها و پتاسیل های کشاورزی دانست.
وی افزود : مازندران در اکثر ظرفیت ها و پتانسیل های حوزه کشاورزی اعمم از تولید گوشت مرغ ، گوشت قرمز ، فرآورده ای لبنی ، تولیدات زراعی و باغی و همجنین کشت برنج در سطح کشور از مقام اول تا سوم برخوردار است.
مدیر جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اراضی و منابع طبیعی در استان تصریح کرد: از عرصه های 23 هزار و520 هکتاری مازندران 460 هزار هکتار به اراضی باغی و زراعی ،930 هکتار مختص به جنگل ها و960 هزار هکتار دیگر به عنوان مرتع در محدوده جغرافیایی استان وجود دارد.
حیدر پور با بیان وجود پتانسیل های آبی در مازندران گفت: با وجود اینکه مازندران از پتانسیل های آبی مناسبی برخوردار است اما در تابستان کم بارش امسال با مقوله کم آبی مواجه شدیم که خوشبختانه با جاری شدن سیل در جند ماه اخیر پدیده خشکسالی در مازندران رفع شده است.
وی با بیان فاصله های بالفعل با زیر ساخت های تولید اظهار داشت: در حال حاضر خوشبختانه با نگاه مثبت به فعالیت غالب فاصله های زیادی در جهت زیر ساخت های تولید به چشم خورده لذا بر این اساس باید ضعف و کاستی ها را شناسایی و مشکل نقدینگی کشاورزان را برطرف کنیم.
حیدرپور نقدینگی را مشکل مزمن جامعه دانست و بیان کرد: اگر چه کشاورزان از منابع و ظرفیت های بسیار فراوانی در سطح استان برخوردارند اما نقدینگی همچنان کشاورزان را باچالش روبرو می سازد.
این مقام مسول ادامه داد: سرمایه و ظرفیتی که هم اکنون در اختیار کشاورزان قرار گرفته نجات دهنده تولید نیست چرا که برای احیای پتانسیل ها و ظرفیت های استان تولید امری ضروری است.
مدیر جهاد کشاورزی مازندران از ماهیان خاویاری به عنوان الماس استان یاد کرد و ابراز داشت: کیفیت پرورش ماهیان خاویاری و صادرات این محصول به کشورهای همسایه به عنوان الماس ایران و مازندران شناخته شد اما با رویدادهای اخیر تولید 250 تنی ماهیان خاویاری هم اکنون به 6 تن رسیده است لذا در این راستا اداره شیلات استان و کارشناسان مربوطه به دنبال احیای دوباره تولیدات ماهیان خاویاری ازطریق شیوه های گذشته است.
حیدر پور با بیان دخالت 98 درصدی بخش خصوصی در کشاورزی تصریح کرد: نقش بخش خصوصی در مجامع تصمیم گیری پر رنگ و مثمرالثر بوده لذا بسیاری از مشکلاتی که بخش دولتی با آن مواجه است باید با همکاری ومشارکت بخش خصوصی برطرف شود.
وی افزود:300 تشکل کشاورزی به صورت فعال در سطح استان وجود دارد که در جهت حمایت ، تقویت و استفاده از ظرفیت های کشاورزی چه در امر تولید ، بازار و صادرات ایفای نقش می کند.
این مقام مسئول ادامه داد: نشکل ها در این عرصه در امر تولید و تنظیم بازار با جدیت وارد میدان شوند چرا که اگر ظرفیت ها را بالا ببریم توجیه اقتصادی افزایش خواهد یافت.
مدیر جهاد کشاورزی مازندران با اشاره افزایش میزان مصرف سموم توسط کشاورزان در سطح استان اذعان داشت: استفاده بسیار زیاد از سموم در استان مازندران بیش از سایر استان هاست لذا با ایجاد تشکل های جدید و ارگانیک اطلاع رسانی افزون تر ، بهره وری سالمی در منابع آب و خاک ، ارتقای مهارتی و دانش سالم را به کشاورزان انتقال دهیم.
مدیر جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به صادرات گیاهان دارویی متذکر شد: مازندران پتانسیل بالایی در خصوص تولید خود سرانه گیاهان دارویی داراست بنابراین با بسته بندی و صادرات گیاهان دارویی به سایر کشورها توسعه بسزایی را بر کشور رقم می زند.
حیدر پور گروه تجاری آستارا خان را فرصت مناسبی جهت صادرات و سایر کشورهای همجوار دانست و خاطرنشان کرد: آستارا خان با محوریت صنایع و کشاورزی موقعیت مناسب جهت سبقت از دیگر استانها کارگشای مشکلات این بخش است.
۱۳۹۳/۵/۱۵ - ۱۸:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]