واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > آذربایجان شرقی گزارش خبری مهر/
برگزاری دومین روز همایش صنعت چرم تبریز/ از اعتراض به قانون مالیات بر ارزش افزوده تا قول حمایت از صنایع کوچک
تبریز – خبرگزاری مهر: دومین روزهمایش ملی صنعت چرم و کفش تبریز از عصر امروز درحالی پیگیری شد که قانون مالیات بر ارزش افزوده و عدم وجود حمایت از صنایع کوچک تولیدی در صدر مباحث مطرح شده در جلسه بود.
به گزارش خبرنگار مهر، همایش علمی بین المللی صنعت چرم ایران – تبریز که از روز گذشته در دانشگاه هنر تبریز آغاز شده و کارگاه های علمی آن با حضور کارشناسان امر و نیز مسئولان و نمایندگان مجلس ادامه می یابد، امروز نیز میزبان معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی کشور و همچنین عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی بود. حضور کارشناسان چرم پنج کشور ایتالیا، لیتوانی، ترکیه، چین و جمهوری آذربایجان در این همایش و ارائه چهار مقاله خارجی و شش مقاله داخلی از نکات جالب این همایش است که در پنج محور اصلی مدیریت، حسابداری، اقتصاد، صنایع پشتیبان چرم و صنایع علوم دامی و صنعت پوست برگزار می شود. این همایش سه روزه که با نگرش حمایت از تولید با رویکرد بررسی علمی و کارشناسی مشکلات تولید و ارائه الگوهای مناسب در بهبود وضعیت موجود بر اساس محورهای تعریف شده طرح ریزی شده اولین همایش صنعت چرم در تبریز است که به گفته مسئولان برگزاری این همایش تلاش شده که در این همایش علمی - پژوهشی، ضمن ارائه آخرین و جدید ترین دستاوردهای تحقیقاتی پژوهشگران این عرصه، نتایج قابل استفاده ای برای مخاطبان این همایش ارائه شود.
شهرک های صنعتی ابزاری برای توسعه صنایع کوچک کشور معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی کشور نیز عصر امروز در این همایش با تاکید بر اینکه شهرک های صنعتی ابزاری برای توسعه صنایع کوچک کشور، گفت: یکصد هزار میلیارد ریال برای رونق بخشی صنایع کوچک مصوب شده است و امیدواریم با تخصیص این بودجه مشکلات این واحدها کاهش و میزان تولیدات رشد خوبی پیدا کند. غلام رضا سلیمانی با تاکید بر لزوم عملیاتی کردن سیاست های اقتصاد مقاومتی گفت: قوانین کشور با محوریت بخش خصوصی و در چارچوب اقتصاد مقاومتی شکل گرفته است که بدون شک رشد صنایع کوچک در کنار صنایع بزرگ امکان پذیر است. وی با تاکید بر اینکه دولت یازدهم برای پویایی و رشد تولید داخلی برنامه های خوبی دارد، گفت: بخش عمده ای از توسعه صنعت و اقتصاد کشور و دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی از طریق توسعه صنایع کوچک محقق می شود. معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی کشور همچنین به ضرورت افزایش صادرات چرم تاکید کرد و افزود: جذب سرمایه گذار و استفاده از دانش علمی در زمینه چرم می تواند برای حضور در بازارهای جهانی و رشد صادرات این صنعت موثر باشد.
وی با دادن قول حمایت جدی و عملی برای حمایت از توسعه صنایع کوچک گفت: بهره برداری از یک واحد صنعتی کوچک از چهار سال باید به حداکثر یک و نیم سال کاهش یابد و در این مسیر شاهد خبرهای خوبی خواهیم بود. مالیات بر ارزش افزوده باید از مصرف کننده نهایی دریافت شود عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز دیگر سخنران این همایش بود که با اشاره به اعتراض برخی از اصناف به قانون مالیات بر ارزش افزوده گفت: درست و منطقی این است که مالیات بر ارزش افزوده باید از مصرف کننده نهایی دریافت شود نه از حلقه های واسط تولیدکننده، چراکه آنها هر روز می خرند و سپس می فروشند. محمدحسین فرهنگی با بیان اینکه متاسفانه سازمان امور مالیاتی توانایی مدیریت چرخه مالیات بر ارزش افزوده را ندارد، اظهار داشت: بر اساس قانون باید مالیات بر ارزش افزوده یک بار در قیمت محصول نهایی تاثیر داده شود و سپس مالیات های دریافت شده در چرخه تولید به بخش قبلی برگردانده شود. وی همچنین با تاکید بر ضرورت خروج کشور از رکود گفتک برنامه های کاهش تورم خوب اجرا شد ولی باید در کنار کاهش تورم به رونق اقتصاد و خارج شدن از رکود نیز توجه شود. فرهنگی با اشاره به اینکه قانون مالیات بر ارزش افزوده باید اصلاح شود، ابراز داشت: برای حل مشکلات مالیات بر ارزش افزوده باید با سازمان مالیاتی کشور جلساتی برگزار شود و موضوع بررسی و تصمیم نهایی گرفته شود.
ثبت اختراعات طرح های صنعتی و علائم تجاری به درستی در کشور اجرا نمی شود، گفت: این قانون برای طرح های صنعتی و علائم تجاری حقوقی در نظر گرفته که فعالان صنعتی از آن بهره نمی برند. استقرار دو هزار کارگاه تولید کفش در آذربایجان شرقی مشاور صنعت و تجارت استاندار آذربایجان شرقی نیز در این همایش با انتقاد از شرایط کارگاه های تولید کفش در استان گفت: نزدیک به دو هزار کارگاه تولید کفش در استان مستقر است که چندان وضعیت کاری مناسبی ندارند و کسی حاضر نیست در آنها کار کند. احمد محمدزاده با تاکید بر اینکه استخدام نیروی انسانی در این کارگاه ها به هیچ وجه خوب نیست، اظهار داشت: اگر من نیز جای کارگران برخی از این کارگاه ها بودم، حاضر به کار در این کارگاه ها نمی شدم. وی با بیان اینکه شرایط باید بهبود یابد و در عوض برای صاحبان این کارگاه های کوچک تسهیلاتی در نظر گرفته شود، افزود: می توان چندین هزار کارگر را در این واحدها استخدام کرد و آمار بیکاران را کاهش داد.
۱۳۹۳/۵/۱۴ - ۲۲:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]