تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمت نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و تعليم دهيد، بفهميد و ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843979965




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حسرت بازگشت به دروازه‌هاي فوتبال اروپا


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: حسرت بازگشت به دروازه‌هاي فوتبال اروپا
تصور مي‌شد برزيل مي‌تواند دروازه‌هاي فوتبال دنيا به خصوص قاره سبز را به روي فوتباليست‌هاي ايراني باز كند


تصور مي‌شد برزيل مي‌تواند دروازه‌هاي فوتبال دنيا به خصوص قاره سبز را به روي فوتباليست‌هاي ايراني باز كند. اتفاقي كه پيش از آن در سال‌هاي 98 و حتي 2006 رخ داده بود و باعث پيشرفت فوتباليست‌ها و حتي فوتبال ايران شده بود. اما يك وقفه هشت ساله، ركودي شديد در فوتبال ايران به وجود آورده بود به طوري كه فوتباليست‌هاي ايراني ديگر چشم فوتبال اروپا را به خود خيره نمي‌كردند و نهايتاً برخي از كشورهاي حاشيه خليج فارس بودند كه آن هم به لطف زيركي مدير‌برنامه‌ها، نام چند فوتباليست ايراني را در ليست خود جاي مي‌دادند!
ركود حضور فوتباليست‌هاي ايراني كه پيش از آن يك دهه موفق در فوتبال اروپا را تجربه كرده بودند، باعث شده بود اين تصور ايجاد شود كه جام جهاني 2014 مي‌تواند حسرت بازگشت فوتباليست‌هاي ايراني به دروازه‌هاي اروپا را پايان دهد. حسرتي كه پايانش مي‌توانست بار ديگر پيشرفت فوتبال و فوتباليست‌هاي ايراني را به دنبال داشته باشد اما برخلاف دو جام جهاني ديگر، در برزيل هيچ مشتري براي بازيكنان ايراني پيدا نشد و ملي‌پوشان تيم ملي دست خالي بازگشتند و باز هم كشورهاي حاشيه خليج فارس تنها جايي بود كه باعث شد پرونده ترانسفر شدن بازيكنان ايراني براي هميشه بسته نشود.
سال 76 كه حسرت 20 ساله ايران براي حضور در جام‌جهاني به پايان رسيد، دروازه‌هاي فوتبال دنيا نيز براي بازيكنان ايراني گشوده شد. اولين دستاورد جام جهاني 98 حضور خداداد عزيزي در كلن آلمان بود و سپس علي دايي و كريم باقري نيز پس از عزيزي به باشگاه آرمينيا بيله فلد آلمان پيوستند. عملكرد مثبت آنها باعث شد روي ديگر بازيكنان ايراني نيز زوم و راه براي لژيونر شدن آنها  باز شود. مهدي مهدوي‌كيا، رسول خطيبي و وحيد ‌هاشميان سه بازيكن ايراني بودند كه به باشگاه ‌هامبورگ پيوستند و البته تنها مهدوي‌كيا كه برخلاف دو بازيكن ديگر در جام‌جهاني بازي كرده بود، توانست جاي خود را در اين تيم تثبيت كند. علي كريمي نيز در همين راستا راهي بايرن مونيخ و بعد از چند سال شالكه شد. اين در حالي بود كه علاوه بر اين بازيكنان كه ستاره‌هاي ايراني در تيم‌هاي خود بودند، سيروس دين‌محمدي، داريوش يزداني، علي موسوي، مهدي پاشازاده و سرژيك تيموريان نيز مدتي را در آلمان سپري كردند. همچنين بازيكناني مثل مهرداد ميناوند، امامي فر، علي لطيفي و عليرضا منصوريان نيز از ديگر بازيكناني بودند كه مدت كوتاهي را در فوتبال اروپا سپري كردند. هر چند بسياري از اين بازيكنان سال‌هاي زيادي در فوتبال اروپا حضور نداشته و برخي از آنها در ليگ‌هاي دسته پايين آلمان بازي كردند، اما نفراتي چون دايي، مهدوي‌كيا، هاشميان و كريمي سال‌ها در فوتبال اروپا حضور داشتند و جزو ستاره‌هاي تيم‌هاي خود بودند. به طور مثال هاشميان سومين گل زن برتر و كيا بهترين پاسور بوندس ليگا لقب گرفتند! بازيكناني كه حضور در جام جهاني و درخشش لژيونر‌هاي ايراني باعث شده بود كه راهي فوتبال اروپا شده و پيشرفت چشمگيري داشته باشند. در اين بين باقري اولين بازيكني بود كه راهي ليگ جزيره شد و با چارلتون انگليس قرارداد بست كه البته مصدوميت مانع از درخشش او در اين تيم شد.
بعد از جام جهاني 98 كه نسل طلايي فوتبال ايران را به خود اختصاص داده بود، يك دهه بازيكنان ايراني در فوتبال اروپا حضوري تأثير‌گذار و مثبت داشتند. البته جا ماندن ايران از قطار جام جهاني 2002، باعث شد بازيكنان جديدي راهي اروپا نشوند و بسياري اين مسئله را به ضرر ايران مي‌دانستند؛ چراكه وقفه‌اي چهار ساله در پيشرفت بازيكنان ايراني ايجاد شد و شانس آنها براي ديده شدن و راهي شدن به فوتبال اروپا از بين رفت. بعد از آن اما در جام جهاني 2006، بازيكنان ايراني يك بار ديگر توانستند توانايي‌هاي خود را به رخ دنيا بكشند و با وجود آنكه همچون 98 نتوانستند از گروه خود صعود كنند، اما توانستند چشم فوتبال دنيا را به خود خيره كنند. نتيجه اين خود‌نمايي لژيونر شدن بازيكناني چون مسعود شجاعي، حسين كعبي، آندرانيك تيموريان، جواد نكونام، رحمان رضايي و. . . در فوتبال اروپا بود. بازيكناني كه اگر چه چند سالي در فوتبال اروپا توپ زدند اما نتوانستند موفقيت‌هاي لژيونرهايي چون دايي، باقري يا مهدوي‌كيا را كسب كنند.
با توجه به حضور فوتباليست‌هاي ايراني در اروپا بعد از دو جام جهاني 98 و 2006، اين تصور ايجاد شده بود كه دروازه‌هاي قاره سبز بعد از جام جهاني برزيل نيز روي بازيكنان ايراني باز خواهد شد اما بعد از جام 2014، هيچ يك از بازيكنان ايراني راهي اروپا نشدند و حتي بازيكناني چون قوچان نژاد و دژاگه نيز كه قبل از اين مسابقات در فوتبال اروپا توپ مي‌زدند نيز به رسم ديگر فوتباليست‌هاي ايراني راهي كشورهاي خليج فارس شدند و پول را به اعتبار فوتبال اروپا ترجيح دادند. شايد هم به اين دليل كه شرايط سني آنها خصوصا دژاگه اينگونه ايجاب مي‌كرد كه او ديگر بيشتر به شرايط مالي فكر كند تا اعتبار در فوتبال و حضور در تيم‌هاي صاحبنام!
اما آنچه بعد از جام 2014 بيش از هر چيزي به چشم آمد، بسته شدن پرونده حضور بازيكنان ايراني در ليگ‌هاي مطرح جهان بود. ( البته صرف نظر از نفراتي چون جهانبخش، سردار آزمون و حقيقي كه قبل از جام‌جهاني راهي اروپا شده بودند، آن هم نه در تيم‌هاي مطرح!) مسئله‌اي كه به زعم خاكپور بازيكن اسبق تيم‌ملي در گفت‌وگوي وي با فارس مي‌تواند به شرايط سني بازيكنان تيم ملي برگردد. چراكه اروپايي‌ها به دنبال بازيكناني هستند كه بتوانند روي آنها سرمايه‌گذاري كنند، نه بازيكناني كه بعد از يكي دو سال، عمر فوتبالي آنها تمام شود و از آنجايي كه تيم ملي ايران جزء تيم‌هايي در جام 2014 بود كه ميانگين سني‌اش بالا بود، پس قابل پيش‌بيني بود كه نتواند نظر فوتبال دنيا را به خود جلب كند. اما پاشازاده، بازيكن سابق تيم ملي نيز در گفت‌وگو با فارس مهم‌ترين مسئله‌اي كه باعث شد حضور فوتباليست‌هاي ايراني در اروپا كم شود را عدم جاه‌ طلبي بازيكنان مي‌خواند:« زمان ما بازيكنان جاه‌طلبانه بازي مي‌كردند و غيرممكن برايشان معنا نداشت. اما بازيكنان الان بيشتر جاه طلبانه حرف مي‌زنند تا بازي‌!» البته خيلي‌ها هم معتقدند بازيكنان ايراني در همين فوتبال ايران به سقف آرزوهايشان مي‌رسند با اين رقم‌هاي هنگفتي كه جا‌به‌جا مي‌شود و به همين دليل رنج سفر و دوري از خانواده را به جان نمي‌خرند! البته از سوي ديگر خيلي هم عجيب نيست بازيكنان ما چشم فوتبال دنيا را به خود خيره نكنند وقتي سال‌هاست از تماشاي ليگ فوتبال خود هيچ لذتي نمي‌بريم!



نویسنده : دنيا حيدري 
منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


ورزش

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن