تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس به خاطر خداى سبحان از چيزى بگذرد، خداوند بهتر از آن را به او عوض خواهد داد. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834781553




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جرقه‌های روشن اما ناپایدار در گردشگری | معرفی جاذبه های گردشگری ایران


واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: تاریخ خبر: ۱۳۹۳/۰۵/۱۳ – گروه گردشگری، عاطفه نبوی: دکتر تقی رهنمایی استاد دانشگاه علامه و طرف مشاوره سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دولت یازدهم، در گفت‌وگوی کوتاهی با «دنیای‌اقتصاد» به نقد و بررسی عملکرد یکساله دولت در این سازمان پرداخته و موانع و فرصت‌های پیش روی سازمان در این حوزه را برشمرد. متنی که از پی می‌آید نتیجه این گفت‌وگو است.
اگر بخواهیم عملکرد مجموعه دولت را به تفکیک در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بررسی کنیم باید به این نکته توجه کنیم که در هر کدام از این حوزه‌ها برای رشد و توسعه نیاز به ابزارهایی داریم. مهم‌ترین این ابزارها عبارت است از: نیروی انسانی ماهر و ابزار مادی یا به عبارت دیگر همان بودجه.
به نظر من دولت در یک سال گذشته به‌رغم عزمی که برای سروسامان دادن به این حوزه و توسعه آن داشت، به دلایل متعددی از جمله در دست نداشتن ابزارهای لازم نتوانست کار چندانی از پیش ببرد.
در حوزه میراث فرهنگی به‌دلیل ضایعات فراوان و گاه جبران‌ناپذیری که از قبل روی دست دولت ماند، نقطه شروع حرکت برای این دولت و مشخصا سازمان میراث در واقع جایی پایین‌تر از نقطه صفر بود، آنها در ابتدا باید به ترمیم و جبران ضایعات می‌پرداختند تا به نقطه صفر برسند.
سازمان میراث طی سال‌های اخیر کارشناسان و کاربلدهای خود را از دست داده و آنها را از اشتغال و کار در حوزه مورد تخصصشان پس زد و افرادی بدون تخصص و صلاحیت جایگزین آنها شده‌اند.
روند آشتی دادن این کارشناسان و بازگرداندن آنها بر سر کار باید با سرعت بیشتری انجام شود تا بتوان این حجم از خرابی را کنترل کرد. از سوی دیگر، بحث بودجه چنان‌که اشاره شد بسیار تعیین کننده است و واقعیت این است که تا وقتی وزارتخانه‌های بلعنده بودجه مانند وزارت نفت و بازرگانی و غیره وجود دارند، میراث فرهنگی حتی اگر در اولویت‌های دولت قرار داشته باشد به اولویت نظام و حاکمیت بدل نمی‌شود، بنابراین نمی‌توان به توسعه و ترمیم آن امید چندانی بست.
در حوزه گردشگری شاهد ارائه آمارهایی از رشد ورود گردشگران خارجی هستیم اما با نگاهی دقیق‌تر به تعدادی که وارد می‌شوند و نه درصدها، می‌توان دریافت که این تعداد خیلی محدود و کمتر از ظرفیت‌های ایران است. با توجه به سیاست‌های مثبت دولت و اتفاقاتی که در این حوزه افتاد، جرقه‌هایی در رشد گردشگری خارجی زده شد، اما با نگاهی کلی به وضعیت مذاکرات ایران ناپایداری این رشد کاملا خود را به رخ می‌کشد. کارهایی که سازمان میراث می‌توانست برای تثبیت این روند انجام دهد، استفاده از این فرصت برای شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی و معرفی و بازاریابی گردشگری ایران در این نمایشگاه‌ها بود که متاسفانه تحرک چندانی در این حوزه هم دیده نشده است.
از سوی دیگر این رشد محدود در کمتر از یک سال اخیر رخ داده است و آمار دقیقی از تعداد گردشگران ورودی، ملیت‌ها و انگیزه‌های سفر آنها در دست نیست تا بتوانیم براساس آن به تحلیل دقیق آنچه به وقوع پیوست، بپردازیم.
در نگاهی کلی‌تر می‌بینیم که این حوزه نیز متاسفانه، به‌رغم عزم دولت، مخالفت‌هایی پنهان در رابطه با این مساله وجود دارد که کار سخت دولت را سخت‌تر کرده است؛ اگر نه به گمان من افراد خوشفکری در حال حاضر در این زمینه مشغول به کارند که در صورت در دست داشتن ابزار و اختیارات لازم می‌توانند کمک شایانی به رشد و توسعه گردشگری ما بکنند.
صنایع دستی ایران نیز به دلایل متعددی مانند جایگزینی آن با صنایع ماشینی و واردات بی‌رویه محصولاتی از چین و سایر کشورها به حاشیه رانده شده و در حال احتضار است. صنایعی مانند گلیم و جاجیم که پیش از این کالای مصرفی بودند، از اعتبار افتاده و تبدیل به کالاهایی با تولید بسیار محدود وفقط برای فروش به گردشگران خارجی شده است، که تعداد کم گردشگران تکانه‌ای برای این بازار محسوب نمی‌شود. در حوزه صنایع دستی نیز، چنانچه می‌بینیم تغییر چندانی طی یک سال اخیر به وجود نیامده است.
جرقه‌های روشن اما ناپایدار در گردشگری






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن