واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
مسعود نیلی: دولت ادعایی در مورد جامع و کامل بودن بسته خروج از رکود ندارد
مسعود نیلی با اشاره به این که دولت ادعایی در مورد جامع و کامل بودن بسته خروج از رکود ندارد گفت: برخی مسائل ارائه شده در این بسته زمانبر بوده اما باید تلاش شود تا مسائل غیرتحریمی رفع و گرهگشایی شود.
به گزارش نامه نیوز به نقل از تسنیم، مسعود نیلی در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: دولت ادعایی بر کامل و جامع بودن بسته خروج رکود غیرتورمی ندارد و دولت باید آنچه فکر و اجرا کند را منتشر کند تا به نقد عمومی گذاشته شود.
او با اشاره به اینکه نباید مطالبات از دولت یک طرفه باشد، تاکید کرد: در شرایط فعلی نیاز به اجماع، خردجمعی و تبادل نظر بسیار حائز اهمیت است و اقتصاد کشور اولین بار نیست که با رکود مواجه شده است.
وی خاطرنشان کرد: دولت برای اولین بار به طور رسمی تورم را پذیرفته و به دنبال خروج از آن است.
نیلی یادآور شد: در دنیا رکود به سمت کاهش تقاضا سوق دارد که این موضوع عدم افزایش قیمت را به همراه دارد اما در کشور شرایط به گونهای است که رکود در سمت تولید ایجاد شده و با کاهش حجم تولید رکود تورمی و افزایش قیمت کالا رخ میدهد.
او با تاکید بر اینکه رکود در تولید عدم سرمایهگذاری را درپی دارد، یادآور شد: در کشور ظرفیت خالی بسیار زیاد است و امروز رشد ناخالص کشور نسبت به سال 1390 حدود 10 درصد است.
وی گفت: رکود از سوی عدم تولید اشتغال جدید حائز اهمیت است و اگر در سال 95 میزان اشتغال مانند سال 90 که به میزان 20 میلیون و 500 هزار نفر شغل ایجاد شود با کاهش بهرهوری روبرو خواهیم بود و احتمال میرود بعد از خروج از رکود اشتغال آنچنان افزایش نمییابد.
نیلی با بیان اینکه تورم از تیرماه 92 تا به امروز حدود 36 درصد بوده است خاطرنشان کرد: تورم و رکود باید در کنار هم مورد مطالعه قرار گیرد و راه حلها با ظرافت اجرا شود تا به تورم لطمه وارد نشود که رکود عمیق را ایجاد کند.
وی افزود: تولید کنندگان در زمان وفور تولید و رکود به دلیل تفاوت ارز و عدم رقابت با کالاهای وارداتی تولید کم عمق را شاهد بوده اند.
او تاکید کرد: در نظام مالی بانکها از فعالیت اصلی خود فاصله گرفتهاند و تمام درآمد نفتی در چند سال گذشته به بودجه تزریق شده است.
نیلی خاطرنشان کرد: وابستگی زیاد به نفت و وابستگی تولید به انرژی به واردات و بانک ضرر زیادی به تولید و اقتصاد وارد کرده است.
او با بیان اینکه در سالهای 91 و 92 محاسبات تولید و هزینه بنابر شرایط روز محقق نشد، گفت: معوقات بانکی بشدت افزایش یافت و بانکها از فعالیت واسطهگری به بنگاهداری روی آوردند.
نیلی گفت: بنگاههای ما ارتباط خود را با خارج قطع شده دیده و دولت در گذشته خود را به عنوان یک نهاد بدحساب به طرحهای مالی خود معرفی کرد.
او خاطرنشان کرد: در مجموع وابستگی تولید به واردات، وابستگی بودجه به نفت و تولید به انرژی شوک تحریم را تشدید کرد.
وی خاطرنشان کرد: 4 چالش جدی تنگنای مالی، کاهش تقاضای موثر، کاهش سرمایهگذاری و تحریم در تولید و اقتصاد تاثیر بسیاری گذاشته است که تفکر و نگرش در رابطه با خروج از این وضعیت باید بیشتر به کاهش تقاضای موثر و کاهش سرمایهگذاری معطوف شود.
نیلی خاطرنشان کرد: خروج پایدار از رکود غیر تورمی از اقتصاد به گشایش در تجارت بینالمللی، ثبات اقتصاد کلان، بهبود فضای کسب و کار، نظام تامین مالی و فعالیتهای پیشران مرتبط میشود که در حال حاضر دولت از عامل دوم شروع به تغییر رویه داده است.
او یادآور شد: برخی مسائل ارائه شده در این بسته زمانبر بوده اما باید تلاش شود تا مسائل غیرتحریمی رفع و گرهگشایی شود.
وی با بیان اینکه سند منتشر شده کوتاه مدت است یادآور شد: تولید کنندگان مدعی هستند اگر مشکل نقدینگی رفع شود رکود از بین خواهد رفت اما باید بپذیریم که با تزریق پول بیش از ظرفیت تولید افزایش هزینه و قیمت در چند ماه آینده را شاهد خواهیم بود.
او در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: حفظ انرژی میتواند محرک اقتصاد باشد.
1393/5/12
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]