واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: خبرگزاري آريا- هرچند گردشگري سلامت در کشور محقق نشده ولي پديده اي به نام گردشگري عصبي در حال افزايش است.
به گزارش خبرنگار اجتماعي آريا، با فرا رسيدن عيد سعيد فطر و قرار گرفتن تعطيلي دو روزه آن در وسط هفته ، هموطنان سفر دوستمان که گرماي تابستان و روزه داري بلند مدت در گرمترين فصل سال را گذرانده بودند ، دومين دور سفرهاي تابستاني را آغاز کردند و بنا به گفته مسئولين گردشگري کشور رکورد شکني کردند و اين رکورد شکني به سفرهاي نوروزي، مصرف بنزين نيز رسدي و مهمترين آنها شکستن رکورد معطلي در ترافيک جادههاي منتهي به شهرهاي شمالي بود.
اين رکورد شکني ها به حدي بود که ترافيک ناشي از تردد خودروها مسافران مسير تهران تا کرج را تا ٩ ساعت معطل کرد و گردشگران مسير کرج تا مرزنآباد را با معطلي ٢٠ساعته مواجه کرد و البته اين گردشگري داخلي به گونه اي رقم خورد که مي توان از ان به گردشگري عصبي نام برد و طوري بود که بسياري از گردشگران مجبور شدند با عصبانيت و ناراحتي به مقصد برسند و يا شب را کنار جادهها بخوابند و بسياري نيز از ميانه راه قيد سفر را زده و به خانه هاي خود برگشتند.
بر اساس گزارشات پليس راهور در روز چهارشنبه گذشته ترافيک خروجي مشهد- چناران در شمال استان متراکم و در محورهاي غربي خراسان رضوي(نيشابور و سبزوار)نيز پر حجم بود و در استان البرز هم در همين روز ترافيک در جاده کرج – چالوس بسيار سنگين و اين جاده از جنوب به شمال بار ترافيکي زيادي داشت و در محور برگشت از مسير شمال به جنوب ترافيک جاده نيمه سنگين گزارش شد.همچنين در خراسان شمالي ميزان تردد خودروها در محورهاي اين استان و وضعيت ترافيک در مسير غربي اين استان نيمه سنگين بود و بسياري از مسيرها نيز پر تردد و تراکم بيشتري داشت و با معطلي گردشگران همراه بود.البته اين ترافيک ها حاوي پيام افزايش سفر به مناطق گردشگري بود که در اين راستا به گفته يحيي نقيزاده مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل در دور اول سفرهاي استاني بيش از سه ميليون نفر به استان مسافرت کردند، اما با توجه به استقبال کم نظير گردشگران دردور دوم سفرها به مناطق مختلف استان امسال رکورد ورود مسافران به اردبيل شکسته شده است. گردشگران تقريبا ٢ برابر ظرفيت مکانهاي اقامتي
از طرفي معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري سفرهاي عيد فطر را غيرمنتظره توصيف کرده و از اشغال ١٠٠درصدي اقامتگاهها خبر داد .به گفته وي اين سفرها ٢ برابر حد انتظار و پيشبينيها بود.
«مرتضي رحماني موحد»مي گويد:با وجود اينکه همه مراکز اقامتي در شهرهاي کشور در حالت آمادهباش براي پذيرايي و اقامت مسافران بودند اما تعداد گردشگران تقريبا ٢ برابر ظرفيت مکانهاي اقامتي گزارش شده است.
به گفته معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري با توجه به اين شرايط و کمبود مراکز اقامتي براي پذيرش مسافران، نمازخانهها، مدارس، حسينيهها و استاديومها براي اقامت مسافران آماده شده و همچنين بخشي از کمپينگهاي هلالاحمر هم براي اقامت ارزان در اختيار مسافران قرار گرفته است.
جاده چالوس جاده ترابري نيست بلکه گردشگري است
از سوي ديگر رئيس پليس راهور ناجا نيز با اشاره به افزايش سفرها و ترافيک حاصل از آن از دولت خواسته تا درخصوص تعريض و تکميل آزاد راه شمال و تخصيص منابع براي تکميل جاده فيروزکوه و تعريض جاده هراز در کوتاه مدت اقدام کند. ( متن کامل خبر را اينجا بخوانيد)
سردار سرتيپ اسکندر مومني با بيان اينکه بازگشت سفرها از روز پنجشنبه آغاز شده و تا شب گذشته 75 درصد مسافران بازگشتند گفته است که حدود 25 درصد ديگر امروز را براي بازگشت خود انتخاب کرده اند.
رئيس پليس راهور با اشاره به جاده چالوس تاکيد کرده که اين جاده 80 سال قبل ساخته شده است و در آن زمان 100 خودرو از اين جاده عبور مي کرد اما امروز و در اين ايام 40 تا 50 هزار خودرو در اين جاده تردد مي کند؛ جاده چالوس جاده ترابري نيست بلکه گردشگري است.
همچنين مومني از ثبت 62 ميليون و 160 هزار تردد در تعطيلات عيد فطر خبر داده و مي گويد:بر اساس ترددهاي ثبت شده توسط دوربين هاي پليس يک سوم سفرها به سه استان گيلان، البرز و مازندران بوده است و پس از آن بيشترين سفرها در جاده هاي استان هاي قم، فارس و خراسان رضوي ثبت شده است. گرايش مردم براي سفر بيشتر به سمت شمال و شمال غرب کشور بوده است.وي سفرهاي تابستاني در روزهاي اخير را «بيسابقه» توصيف کرده و خواستار توجه مجلس و دولت به وضع جادههاي منتهي به شهرهاي شمالي و نيز بازبيني در تعطيلات پايان هفته شده و گفته است :از دولت و مجلس مي خواهيم تعطيلات را ساماندهي کنند و از دستگاه هاي مسئول از جمله دولت و مجلس مي خواهيم تعطيلات را ساماندهي کنند تا همانند تعطيلات عيد فطر شاهد افزايش ترافيک بي سابقه نباشيم. افزايش مصرف 160 درصدي بنزين در چالوس
از طرفي هم سخنگوي شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي در آخرين اظهار نظر اعلام کرده که در تعطيلات عيد فطر مصرف بنزين 399 ميليون ليتر بوده است.بيشترين مصرف بنزين در تعطيلات عيد فطر مربوط به روز دوشنبه است كه 86 ميليون ليتر مصرف شده كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ميزان افزايش قابل توجه است.
سخنگوي شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي با اعلام ركوردزني مصرف بنزين در ايام تعطيلات عيد فطر گفته که طي 5 روز گذشته 399 ميليون ليتر بنزين مصرف شد بطوري كه چالوس 160 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزايش مصرف داشت.
داوود عربعلي ميانگين مصرف بنزين در 5 روز گذشته را 79.8 ميليون ليتر اعلام كرد و افزود: بيشترين مصرف بنزين در ايام تعطيلات عيد فطر مربوط به روز دوشنبه است بطوري كه 86 ميليون ليتر مصرف شد.
عربعلي خاطرنشان كرد: در شهرهاي اصفهان، تهران، مشهد، ساري، اردبيل، كرج، چالوس و استان گيلان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 2 برابر مصرف داشته ايم ضمن اينكه چالوس در روز پنج شنبه 160 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزايش مصرف داشته كه رقم قابل توجهي است.
همچنين سرپرست سازمان توسعه گردشگري شهرداري تبريز گفته که آغاز حرکت هاي جديد در پويايي ظرفيت هاي گردشگري ضروري است.
خليلي افزود:درسال هاي اخير گردشگري به عنوان صنعت بدون دود، منبع درآمد سرشار در تجارت جهاني و عنصر مهمي در بهبود و تنظيم موازنه بازرگاني و تراز پرداخت هاي بسياري از کشورها شده و رشد قابل توجه و چشمگير گردشگري در 50 سال اخير نشان دهنده اهميت فراوان اقتصادي و اجتماعي اين پديده است.خليلي گفته که از تبريز و آذربايجان شرقي به عنوان يک منطقه منحصر به فرد گردشگري ياد مي شود چرا که همه ويژگي ها از طبيعت، پيشينه تاريخي، اصالت، صنايع دستي و جاذبه هاي گردشگري را يکجا داراست اما هنوز بسياري از زيرساخت هاي جذب گردشگر به صورت کافي و لازم در آن فراهم نيست. گردشگري عصبي ارمغان بي تفاوتي ها
به هر حال با وجود اينکه بنزين گران شد و مشکلات متعددي همچون مسيرهاي نامناسب گردشگري پيش روي هموطنان است بازهم مردم به گردشگري و سفر در ايام تعطيل رغبت نشان مي دهند و بغرنجي معضلات و مشکلات سفر همواره بيشتر از سالهاي گذشته مي شود و اين مي تواند حاوي دو نکته باشد که يکي از انها مثبت است و ديگري منفي ؛
نکته مثبت اين است که با وجود همه اين ناملايمات سفر بازهم مردم کشورمان به سفر و گردشگري داخلي رغبت نشان داده و بار گران سختي ها و گراني مسافرت داخلي را به جان مي خرند و با خانواده به مسافرت مي روند که اين مي تواند نقطه عطفي در ايجاد رونق پردشگري داخلي باشد و مسئولين ذيربط براي چنين ايامي حساب ويژه اي بازکنند .
اما نکته منفي آن است که اگر کار بدين منوال پيش برود اين امکان وجود دارد که ديگر رونق گردشگري داخلي را شاهد نباشيم و با توجه به ارزاني سفر خارجي و شرايط ويژه اي که در روزهاي خاصي مانند عيد فطر فراهم مي کنند شايد در آينده به جاي رکورد شاهد رکود سفرهاي داخلي باشيم و گردشگري خارجي زياد شود و يا اينکه گردشگري داخلي با آسيب هاي جدي تري مواجه شود . لذا نبايد اين گنج پر بهاي موجود را با چيزي مانند بي تفاوتي و يا نداشتن دغدغه معامله کرد و ضرورت دارد همواره مسئولين مربوطه با مديريتي جهادي در تکاپوي ايجاد شرايط بهتر و با استفاده از امکانات همه نهادها باشند و بويژه براي بخش خصوصي در جهت حل اين مشکل بزرگ حساب ويژه اي باز کنند و با عزمي ملي اين سرمايه ملي را حفظ کرد و از آن بهره ها برد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیری در ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]