تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به خدايى كه جانم در اختيار اوست، وارد بهشت نمى شويد مگر مؤمن شويد و مؤمن نمى شو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828666026




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ادبیات قطعنامه‌ای برای غزه


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ادبیات قطعنامه‌ای برای غزه
کد خبر: ۴۲۱۸۹۰
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۹ - 02 August 2014


مساله مهم در سیر تحولات جنگ غزه، این است که مدل پایان‌دهی به این جنگ نابرابر و ظالمانه چگونه خواهد بود و بویژه از سوی رژیم صهیونیستی و غرب، چه روشی به اهداف آنها نزدیک‌تر است؟

به گزارش تسنیم، با وجود محدودیت جغرافیا، جنگ غزه، یک جنگ تمام عیار و در تمامی عرصه‌هاست. اینکه هر یک از دو طرف چه موقعیتی در ارزیابی‌ ما دارند و چه نمره‌ای می‌گیرند و در نگاه جهانی در چه شرایطی به سر می‌برند، موضوعات قابل اعتنایی است که در زمان مناسب قابل بررسی هستند. مساله مهم در سیر تحولات جنگ غزه، این است که مدل پایان‌دهی به این جنگ نابرابر و ظالمانه چگونه خواهد بود و بویژه از سوی رژیم صهیونیستی و غرب، چه روشی به اهداف آنها نزدیک‌تر است؟

ارتش صهیونیستی و مقامات سیاسی آن که از یک ائتلاف غربی- عربی برای آغاز جنگ بسیار خشنود بودند، ظاهراً به شاخص‌های دیگر برای تحقق اهداف نظامی توجه کافی نکرده و لذا در همان فاز اول جنگ هوایی و چند روز اول با مشکل مواجه شده و غافلگیر شدند. لذا سراسیمه با ارائه طرح مصر که از سوی طرح‌های منطقه‌ای و غربی مورد حمایت قرار گرفت، برای مهار آسیب‌ها و خطرات ادامه جنگ، تلاش کردند. گروه‌های جهادی که طرح مصر را جانبدارانه و با روح حمایت از رژیم صهیونیستی ارزیابی کردند، با آن مخالفت نمودند و خواستار تعدیل آن با مطالبات مقاومت و مردم غزه در پاین دادن به محاصره غزه و آزادی زندانیان فلسطینی و ... شدند.

قطر و ترکیه در مقابل عربستان و مصر یک بلوک سیاسی از خود نشان داده و با طرح دیگری که چندان هم با طرح مصر تفاوتی نداشت، وارد میدان شدند. تضاد رویکردی و منفعتی این دو مجموعه رقابتی اجازه حضور موثر به قطر و ترکیه را نداد و رژیم صهیونیستی اعلام کرد به جز طرح مصر، حاضر به تعامل با دیگران نیست. جان کری وزیر خارجه آمریکا که براساس برآورد از وضعیت راهبردی جنگ و تحولات خاورمیانه و آسیب و تهدیدات ناشی از ادامه جنگ، در فضای فعلی مداخله کرد، اگرچه با بی‌میلی نتانیاهو و بخشی از حکومت وی روبه‌رو شد ولی اوضاع نگران‌کننده صهیونیست‌ها در جنگ که در مکالمه تلفنی اوباما و نتانیاهو کاملا هویداست به جملاتی مانند اینکه «اسرائیل در شرایطی نیست که میانجی و طرح آتش‌بس را تعیین نماید»، مقامات صهیونیستی را تا حدودی مهار کرد.

البته یک طرح انگلیسی- نروژی که گفته می‌شود با محتوای درخواست شده عربستان سعودی است، دنبال یک آتش بس طولانی و 10 ساله است تا در قالب نوعی آرامش، مسیر تدریجی برای مسدود کردن راه‌های لجستیکی مقاومت و تقویت روکردهای سازشکارانه در قبال رژیم صهیونیستی را شکل دهند.

قابلیت‌های علمیاتی گروه‌های مقاومت فلسطینی، آسیب‌پذیری‌های رژیم صهیونیستی و ناتوانی در بازدارندگی و مدیریت جنگ و تحق اهداف، موجب شده تا هدف اصلی در خلع سلاح مقاومت در اولویت‌ قرار گیرد و برای آن نیز تلاش کنند. در واقع ماهیت پنهان طرح مصر را علنا و با سازوکارهای امکانپذیر دنبال نمایند.

به همین دلیل در یک هفته گذشته از سوی مقامات اروپایی و سپس غربی، یک ادبیات هارمونیک و هماهنگ در حال پایه‌ریزی است. تاکید بر ضرورت حفظ امنیت رژیم صهیونیستی و حق مشروع پاسخ و دفاع و حتی حق استمرار در عملیات در دوره آتش‌بس و ضرورت خلع سلاح مقاومت و تاکید بر نیاز به حضور یک نیروی بین‌المللی در غزه برای اجرای اهداف یاد شده از جمله این ادبیات قطعنامه‌ای برای غزه می‌باشد.

نکته مهم این است که اهداف و خواسته‌های صهیونیستی در قالب یک قطعنامه بین‌المللی در آمده و اجرای آن توسط سازوکارهای احتمالی، به عنوان یک اقدام مشروع و قابل دفاع که هزینه سیاسی و حقوقی و اجتماعی در بر نداشته باشد معرفی شود.

از نگاه مقامات آمریکایی، سرسختی و عناد مقامات افراطی رژیم صهیونیستی، عامل از بین بردن فرصت‌های پایانی برای راه حل دو دولت است که عدم تحقق آن، برای آینده این رژیم و منافع آمریکا، بسیار زیانبار خواهد بود. لذا مجبور کردن مقامات رژیم صهیونیستی و بین‌المللی کردن اهداف در قالب قطعنامه‌های شورای امنیت را تنها راه نجات رژیم صهیونیستی، منافع استعماری آمریکا در خاورمیانه و ائتلاف کشورهای مرتجع و دیکتاتورهای هم پیمان آمریکا ارزیابی می‌کنند.

شانس تحقق این طرح بجز موانع دیگر قدرت‌های مشارکت کننده در شورای امنیت با عدم وجاهت اخلاقی و سیاسی و معادلات ناشی از مقاومت منطقه‌ای، افکار عمومی منطقه‌ای و مردم فلسطین و غزه و اقتدار حماس و جهاد اسلامی روبروست.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن