واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آیین نامه جدید انتخاب روسای فدراسیون ها نقش مجامع راکاهش و مدیران موفق را از گردونه خارج می کند تهران - ایرنا - وزارت ورزش وجوانان روز شنبه با ابلاغ آیین نامه جدید انتخاب روسای فدراسیون های ورزشی، تغییراتی در اساسنامه قبلی ایجاد کرد که مهمترین آن محدود شدن مدت ریاست برفدراسیون ها است.
به گزارش ایرنا در آیین نامه جدید با استناد به تبصره ذیل ماده ( 7 ) اساسنامه فدراسیون های ورزشی مورخ 11 اردیبهشت سال 81 هیات وزیران،مدت ریاست فدراسیون برای هرشخص حداکثر 3دوره چهارساله وافرادی که قبل ازتصویب این آیین نامه مسئولیت ریاست فدراسیونی را به عهده داشته اند در صورت انتخاب مجدد حداکثر 4 دوره اعلام شده است.
در ماده(6)آیین نامه جدید در خصوص شرایط احراز پست ریاست فدراسیون، دارا بودن حداقل 35وحداکثر 70سال سن موردتاکیدقرار گرفته و داشتن حداقل مدرک کارشناسی معتبر یامعادل آن دررشته های تربیت بدنی وعلوم ورزشی یا سابقه قابل قبول مدیریت، پیشینه فعالیت ورزشی حداقل پنج سال در مقام ورزشکار در سطح استان یا مربی یا داور درجه سه، تاکید شده است.
همچنین ارائه مدرک معتبرمبنی برسابقه مدیریت ازجمله ریاست یانایب رییسی یادبیرکلی فدراسیون های ورزشی به مدت 5 سال،سابقه درپست معاونت مدیر کلی و بالاتر یا هم طراز در مشاغل دولتی به میزان 5 سال، سابقه ریاست در هیات های ورزشی حداقل10سال وروسای کمیته های فدراسیون های ورزشی حداقل 10سال در یکی از تبصره های این آیین نامه الزامی شده است.
** ماده 7 آیین نامه فدراسیون های ورزشی مورخه11 اردیبهشت1381:
-- وظایف مجمع به شرح زیر است:
1. بررسی و تصویب گزارش سالانه فدراسیون
2. تصویب بودجه سالانه فدراسیون
3. پیشنهاد اصلاح اساسنامه به سازمان تربیت بدنی .
4. انتخاب رئیس فدراسیون ازبین اعضا مجمع ویاخارج ازآن وپیشنهادجهت صدور حکم به رئیس سازمان تربیت بدنی
5. تصویب برنامه های کوتاه مدت ، میان مدت و بلند مدت و تقویم ورزشی و
خط مشی فدراسیون
6. تصویب آئین نامه داخلی مجمع
7. تصویب آئین نامه های اجرایی ، اداری ، استخدامی ، مالی و معاملاتی و
سایر آیین نامه ها و مقررات مورد نیاز فدراسیون با رعایت قوانین و مقررات مربوط پس از تایید سازمان تربیت بدنی
8. انتخاب بازرس قانونی
9. انتخاب سایر اعضا هیات رئیسه با پیشنهاد رئیس فدراسیون به استثنای
اعضای موضوع بند ( 6) ماده ( 8) این اساسنامه
10. بررسی گزارش بازرس قانونی .
تبصره: شرایط احراز و چگونگی انتخاب رئیس فدراسیون به موجب آیین نامه ای
است که ظرف مدت سه ماه توسط معاون ورزشی وامورفدراسیون های سازمان تربیت بدنی تهیه و به تصویب ریاست سازمان تربیت بدنی برسد.
طبق این تبصره شرایط احراز و چگونگی انتخاب رییس فدراسیون می بایست 3 ماه بعد از تصویب این اساسنامه یعنی در همان سال 1381 تهیه می شد که تاکنون انجام نشده و یا اگر هم انجام شده، مطبوعاتی نگردیده بود.
اکنون وزارت ورزش و جوانان دست به کار شده و شرایطی برای احراز ریاست فدراسیون ها تعیین کرده است، اقدامی که معلوم نیست مجامع فدراسیون ها تا چه حد در تهیه آن نقش داشته اند.
در بخشی از آیین نامه جدید به شرایط احراز ریاست فدراسیون ها اشاره شده است که به نظر می رسد در این بخش محدودیت های زیادی اعمال شده و به نوعی فضا برای حضور غیرورزشی ها در ورزش بسته شده است.
یکی ازمشکلاتی که ورزشی هامعتقدندورزش با آن روبروست حضور غیرورزشی ها بویژه در ریاست فدراسیون هاست، موضوعی که برای چندین ماه به یکی از دغدغه های اصلی وزارت ورزش و جوانان در سال جاری تبدیل شده و حتی انتخابات فدراسیون هایی مانند تیراندازی، سوارکاری و بوکس را نیز تحت تاثیر قرار داد و برای مدتی به تعویق انداخت.
به نظر می رسد که وزارت ورزش برای مقابله بااین مشکل وفشارهای سیاسی شمشیر دو لبه ای را با ابلاغ آیین نامه جدید در دست گرفته است که یک طرف آن جلوگیری از حضور غیر ورزشی ها در ورزش است و لبه دیگر آن کاهش قدرت مجامع و تشریفاتی شدن آن است.
دراساسنامه فدراسیون ها،مجامع به عنوان مهمترین و قدرتمندترین نهاد تصمیم گیر توصیف شده است در حالیکه به نظر می رسد آیین نامه جدید دست مجمع را برای انتخاب بشدت بسته است و آنها باید از بین افرادی که شاید فقط تحصیلات این رشته را داشته باشند، فردی را برگزینند.
ازسوی دیگراین آیین نامه خدمت مدیران موفق درفدراسیون هارامحدودمی کند، مسلما مدیری که موفق عمل کرده و رشته اش به یکی از بهترین ها در جهان تبدبل شده است، چرا نباید بیش از 3 دوره ریاست کند.مسلما ادامه حضور این افراد درفدراسیون ها به آن رشته و ورزش کمک خواهدکرد و خروج آنان از گردونه مدیریت فدراسیون ها بر ورزش لطمه می زند.
ورزشی**1590
11/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]