واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ مرداد ۱۳۹۳ (۰:۳ق.ظ)
آفرينش: نان ايران در سفره همسايگان
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه آفرينش چنين نوشت:
اساساً مولفه جذابيت موجب گرايش افراد به مسافرت هاي داخلي و خارجي مي گردد. گاهي اين جذابيت در راستاي علايق افراد به تاريخ کهن و دستاوردهاي تمدن بشري درطي ساليان دور قرار دارد، گاهي جاذبه هاي طبيعي همچون کوه ها، جنگل ها و درياها، کوير ها و حيات وحش مورد توجه است و بعضاً فراهم سازي امکانات رفاهي و تفريحي براي گردشگران به جذب آنها براي مسافرت کمک مي کند. البته صنعت توريسم امروزه به حدي گسترده شده که شاهد توريست هاي اقتصادي، هنري، آموزشي، پزشکي و... هستيم.
کشورما ايران بنا بر موقعيت جغرافيايي وشکل گيري اولين تمدن هاي بشري درآن به لحاظ داشتن پتانسيل هاي گردشگري و جذب توريسم از توان بالايي برخوردار است. در زمينه آثار باستاني و ابنيه تاريخي، يکي از بزرگترين گنجينه هاي بشري، بدون هيچ زحمتي دراختيارمان قرار گرفته که سالانه توريست هاي بيشماري به خود جلب مي کند. اگرچه بحث نگهداري و حفاظت از اين ابنيه در کشور ما جاي افسوس دارد، اما به هر تقدير يکي از مولفه هاي جذب توريست مي باشد که خود به خود براي کشورمان حاضر و آماده است.
در زمينه جاذبه هاي طبيعي نيز ما قدر نعمات خدادادي از سواحل مرجاني گرفته تا ماهورهاي کوير و از جنگل هاي سرسبز گرفته تا کوه هاي سربه فلک کشيده و اکوسيستمي چهار فصل را نمي دانيم و بي توجه به آن درحال تخريب محيط زيست هستيم. به لحاظ فراهم سازي امکانات رفاهي و تفريحي نيز جزء ضعيف ترين کشورهاي گردشگر پذير هستيم.
"براساس آمار در شرايطي که رشد سفر توريست هاي خارجي به آنتالياي ترکيه در نيمه نخست سال 2014 نسبت نيمه نخست سال 2013 کاهش يافته است، ايرانيان از معدود مليت هايي هستند که با افزايش سفر به آنتاليا مديران هتل و صاحبان صنعت توريسم آنتاليا را از خطر ورشکستگي نجات داده اند".
امروز صنعت توريسم موجب تحول اقتصادي در ترکيه و ديگر کشورهاي همسايه ما گرديده است. حتي کشورهاي حاشيه خليج فارس به سبب عدم دسترسي به جاذبه هاي گردشگري درحال ايجاد فضاهايي جذاب همچون پيست اسکي با برف هستند تا بتوانند گردشگران را به خود جلب کنند. اين درحالي است که سواحل دريايي ايران از امارات و ترکيه بکرتر، وسيع تر و زيباتر هستند. اما آنچه وجه تمايز و اختلاف ميان صنعت گردشگري ما با آنها گرديده، فراهم سازي امکانات رفاهي و ملاک قرار دادن خواسته هاي توريست ها مي باشد.
مديران تورهاي مسافرتي علت جذب و علاقه فراوان ايرانيان براي رفتن به ترکيه را در دسترس بودن هرآنچه که آنها براي تفريح لازم دارند، عنوان کرده اند. متوليان گردشگري در ترکيه با توجه به کشف نيازها و علايق ايرانيان، به تامين اين خواسته ها پرداخته و خيل عظيمي از مسافران ايراني را هرساله به خود جلب مي کنند. به طوري که امروز ترک ها به "توريسم هتلي" روي آورده اند. يعني با فراهم سازي تمامي امکانات درهتل وپيرامون آن اين اجازه را به مسافر نمي دهند تا وقت خود را جهت يافتن مکان ها يا اقلام مورد علاقه صرف کند. ازاحداث پارک هاي آبي و شهربازي ها گرفته تا مراکز خريد و برگزاري کنسرت هاي مجاني لب ساحل براي آنها، هرآنچه که علايق يک ايراني را ارضا مي کند در اطرافش فراهم مي کنند.
حال بياييد کمي افسوس بخوريم به حال خودمان که با داشتن چند هزار کيلومتر ساحل در شمال و جنوب کشور، با هزاران هکتار جنگل هاي بکر، با سلسله کوه هاي زيبا و مناطق کوهستاني، با کوير هاي ماسه اي و شني، و... حتي در جذب مسافران داخلي نيز ناتوانيم. ما در چند روز تعطيلات نوروزي و مسافرت هاي بين شهري با معظلات بسياري در زمينه فراهم سازي امکانات اوليه رفاهي و اسکان مسافران مواجهيم.
ما در جذب جوانان براي حضور در لب سواحل جنوب و يا شمال، و برگزاري جشنواره هاي مختلف و برگزاري کنسرت هاي موسيقي و خوانندگان با مجوز هم مشکل داريم!. مسلماً نوع رفتار و عملکرد ما در حيطه گردشگري مناسب خواسته ها و نيازهاي گردشگران داخلي نبوده و نيست.
متاسفانه برخي درکشور توسعه گردشگري را به منزله ترويج بي بندوباري تلقي مي کنند و با هرگونه حرکت و نوآوري دراين حيطه مخالفت مي ورزند. بايد به اين باور برسيم که هر مسافرت خارجي به منزله عياشي نيست و هر ايراني که به دنبال شادي و نشاط است بي بندوبار نيست!.
مردم خواستار تفريحات و امکانات رفاهي براي تخليه انرژي و داشتن اوقاتي خوش هستند که متاسفانه در کشور ما اين مسائل به دست فراموشي سپرده شده و حتي در لب درياها نيز ما واهمه داريم که نکند اتفاقي بيفتد، لذا نيروي هاي انتظامي و نظامي را در کنار مردم مستقر مي کنيم تا برآنها نظارت داشته باشند! اين عملکرد نامناسب ما با مردم و عدم فراهم سازي امکانات مورد نياز آنها سبب گرايش بيش ازحد به تورهاي خارجي همچون ترکيه و تايلند گرديده است.
اگر براين امر واقفيم که زمينه فسادهاي مختلف درکشورهاي غيراسلامي براي گردشگران ايراني وجود دارد، چرا زمينه را براي تامين خواسته ها و امکانات تفريحي براي آنها فراهم نمي کنيم تا سالانه ميليون ها دلار ارز از کشورمان به سفره همسايگان سرازير نشود؟ آيا ساختن هتل هاي چند منظوره، ايجاد مراکز خريد، برگزاري جشنواره ها و کنسرت هاي موسيقي انقدر سخت و ملال آور است؟!
نويسنده:حميدرضا عسگري
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]