واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دور خيز انتخاباتي جمهوريخواهان با شكايت از اوباما
اگرچه رئيسجمهور امريكا اقدامات جمهوريخواهان عليه خود را ناشي از خشم و تنفر خوانده است اما جمهوريخواهان با خونسردي حساب شدهاي در پيشبرد اقداماتي كه كام اوباما را تلخ ميكند مصمم به نظر ميرسند؛ آخرين اقدام پس از تصويب طرح بيسابقه امكان شكايت از اوباما به خاطر اجراي دو طرح مناقشه برانگيز در سياست داخلي، تلاش جمهوريخواهان در ربط دادن كنارهگيري رهبر اكثريت جمهوريخواهان مجلس نمايندگان امريكا به نارضايتي روز افزون از سياست خارجي و داخلي اوباما است.
اگرچه رئيسجمهور امريكا اقدامات جمهوريخواهان عليه خود را ناشي از خشم و تنفر خوانده است اما جمهوريخواهان با خونسردي حساب شدهاي در پيشبرد اقداماتي كه كام اوباما را تلخ ميكند مصمم به نظر ميرسند؛ آخرين اقدام پس از تصويب طرح بيسابقه امكان شكايت از اوباما به خاطر اجراي دو طرح مناقشه برانگيز در سياست داخلي، تلاش جمهوريخواهان در ربط دادن كنارهگيري رهبر اكثريت جمهوريخواهان مجلس نمايندگان امريكا به نارضايتي روز افزون از سياست خارجي و داخلي اوباما است.
هنوز جنجال بر سر اقدام چهارشنبه هفته گذشته مجلس نمايندگان امريكا كه به طرح شكايت از آقاي اوباما رأي داد، ادامه دارد كه در همين اثنا اريك كانتور رهبر اكثريت جمهوريخواه مجلس نمايندگان امريكا در سخنراني اعلام كنارهگيري خود در اواسط ماه جاري ميلادي به گونهاي سخن گفت كه مخاطبان احساس كنند اين تصميم نوعي جنبه اعتراضي به سياست خارجي اوباما دارد. اريك كانتور كه از نظر جايگاه حزبي پس از جان بينر، رئيس مجلس نمايندگان دومين فرد در مجلس نمايندگان امريكا به شمار ميآمد، در سخنراني خود تصريح كرد: «از فكر كردن به اينكه ظرف اين پنج سال دنيا براي ما و متحدان ما به چه چيزي تبديل شده، بيزارم.»
وي اشارهاي به نام باراك اوباما نكرد، اما اظهارات او كنايهاي به سياست خارجي اوباما است. وي به مشكلات با ايران و روسيه اشاره كرد و گفت امريكا بايد مسئله رهبري جهان را در اولويت قرار دهد.
وي همچنين از نمايندگان طرفدار اسرائيل به شمار ميرود به گونهاي كه در ماههاي گذشته اظهارات وزير خارجه امريكا درباره «احتمال آپارتايد شدن اسرائيل» را «بسيار نااميدكننده» خواند و گفت: جان كري بايد از دولت و اسرائيليها عذرخواهي كند.
اما درواقع اين اعلام به كنارهگيري كانتور از پيش تعيين شده بود و وي در خرداد ماه پس از شكست در رقابت انتخاباتي با رقيبش از حزب «تي پارتي» تصميم خود را براي كنارهگيري اعلام كرده و وعده داده بود كه تابستان امسال اين تصميم را عملي ميكند. به گفته كارشناسان جمهوريخواهان اميدوارند با اقدامات اخير همچون طرح شكايت از باراك اوباما و همچنين كنارهگيري كساني چون كانتور در آستانه انتخابات ميان دورهاي با آرايش جديدي وارد صحنه شوند و ضمن تثيبت برتري خود در مجلس نمايندگان احتمالاً در مجلس سنا هم به اكثريت برسند.
روز چهارشنبه مجلس نمايندگان امريكا قطعنامهاي با 225 رأي مثبت در برابر 201 رأي منفي به تصويب رساند كه به جان بينر، رئيس اين مجلس وكالت ميدهد از طرف كل نمايندگان نهاد مورد نظر آقاي اوباما را به اتهام سوء استفاده از اختياراتش در قانون خدمات بهداشت و درمان تحت پيگرد قانوني قرار دهد. جمهوريخواهان اوباما را متهم ميكنند كه با به تأخير انداختن بخشهايي از قانون سلامت و درمان بر خلاف قانون اساسي اين كشور، كنگره را ناديده گرفته است. اگرچه جان بوئنر، سخنگوي مجلس نمايندگان امريكا اعلام كرد، وي هيچ قصدي براي استيضاح اوباما نداشتهاست دموكراتها معتقدند كه هدف نهايي جمهوريخواهان «استيضاح» اوباماست. در همين حال، نانسي پلوسي، رهبر نمايندگان اقليت اين مجلس گفت: اين تصميم در مسير استيضاح اوباماست و اگر هم نباشد، بوئنر بايد يك جمله ساده را بگويد؛ استيضاح اوباما روي ميز نيست. به نظر ميرسد جمهوريخواهان اقدامات خود را در بستر رو به رشد نارضايتي مردمي از اوباما در عرصه سياست داخلي و خارجي رقم ميزنند به خصوص كه نتايج تازهترين نظرسنجيها نشان ميدهد اكثريت مردم امريكا از عملكرد رئيسجمهور كشورشان در عرصه سياست خارجي ناراضي هستند.
نتايج جديدترين نظرسنجي انجام شده توسط خبرگزاري «آسوشيتدپرس» و موسسه نظرسنجي «جي اف كي» حاكي از ناخشنودي مردم امريكا از عملكرد «باراك اوباما» رئيسجمهور اين كشور در عرصه سياست خارجي و مقابله با بحرانهاي جهاني است.
بر اين اساس، امتيازهاي كمي كه اوباما در زمينه مقابله با بحرانهايي مانند ناآراميها در اوكراين و درگيري فعلي بين حماس و اسرائيل در غزه به دست ميآورد، ميتواند نهايتاً به نفع جمهوريخواهاني تمام شود كه درصدد هستند تا كنترل كرسيهاي كنگره امريكا را در انتخابات ميان دورهاي ماه نوامبر اين كشور به دست بياورند. آسوشيتدپرس با تأكيد بر اينكه مشخص نيست كه نارضايتيهاي مردم امريكا از عملكرد اوباما چگونه بر انتخابات ميان دورهاي كنگره اين كشور تأثير خواهد داشت، نوشت كه 60 درصد از مردم امريكا از نوع مديريت بحران غزه توسط اوباما ناراضي هستند. بررسي نظر مردم امريكا در قبال شرايط افغانستان نيز نشان داد كه 60 درصد از امريكاييها از عملكرد اوباما درباره اين كشور نيز رضايت ندارند. نتايج نظرسنجي اخير درباره ديدگاه مردم درباره بحران اوكراين و شرايط عراق نيز نشان ميدهد كه در هر دو شرايط، 57 درصد از امريكايي از عملكرد رئيسجمهور كشورشان ناراضي هستند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]